Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dabartinė profesionalios „LoL“ scenos „meta“

Kiekvienais metais „League of Legends“ žaidėjai laukia, kokius pokyčius į žaidimą įneš „Riot Games“ komanda. 13-asis „LoL“ sezonas startavo su didžiuliais sisteminiais „jungle meta“ pokyčiais ir netradicinių „support“ čempionų iškilimu.
„League of Legends“
„League of Legends“

Ką reiškia akronimas „meta“?

„Most effective tactics available“ arba kitaip geriau žinomas akronimu – „meta“, iš esmės, reiškia efektyviausia esama taktika ir nusako koks yra geriausias būdas šiuo metu žaisti žaidimą.

„Jungle“ ir „support“ „meta“

Pirmasis šio sezono „patch“ (13.1) buvo dominuojamas keistų čempionų, kurie rado naują vietą „Support“ rolėje: Ashe, Varus, Heimerdinger ir Caitlyn. Dauguma šių veikėjų tradiciškai užėmė „AD Carry“ poziciją. Jie buvo naudojami kaip „poke“ archetipo veikėjai, kurie daro žalą iš didelių atstumų. Šios „meta“ pradininkas buvo „T1“ komandos žaidėjas „Keria“, kuris terorizavo opoziciją su šiais čempionais. O dėl esminio „jungle“ sistemos pertvarkymo vėl grįžtame prie tanko rolę užimančių veikėjų, tokių kaip Sejuani, Vi bei Maokai. Tačiau „Riot Games“ balanso komanda po 13.3 „patch“ išstūmė šiuos „support“ rolės okupantus, suteikdami daugiau galios „engage“ pobūdžio veikėjams. Jie nori patys inicijuoti kovą iš arti. Taip pat dėl įvykusių pokyčių atsirado itin stiprus veikėjų duetas dabartinėje „meta“: Lee Sin ir Annie. Jeigu viena komanda gauna pilotuoti šią porą, stebėtojai turi tikėtis daug veiksmo, nes su šiais čempionais galima laimėti žaidimą tik anksti nokautuojant priešininkų komandą. Mano nuomone, tokie pokyčiai turėtų sukurti įdomesnius žaidimus fanams ir žaidėjams, nes vyks daugiau mažų susigrūmimų ankstyvose žaidimo stadijose.

Bendrinė „meta“

Daugelis dabar egzistuojančią „meta“ apibūdintų kaip „botside meta“. Toks žaidimo stilius egzistuoja jau keletą sezonų dėl ant žemėlapio esančių drakonų, kurie tapo viena iš svarbiausių žaidimo dalių. Taip pat ši „meta“ egzistuoja dėl itin stiprių „AD Carry“ čempionų. Dėl šių priežasčių galime pamatyti, kad komandos renkasi žaisti „Midlane“ čempionus, kuriems nereikia itin daug resursų, kad galėtų padaryti didesnę įtak` žaidimo eigai. Jie veikia tandemu su „Jungle“ ir stengiasi nuo pat žaidimo pradžios laimėti „Botlane“ – sugriauti ten esančius bokštus ir rinkti minėtus drakonus. O „Toplane meta“ yra pati nuobodžiausia, nes ten yra žaidžiami tankai, kurie negauna daug dėmesio ir yra palikti aiškintis reikalus tarpusavyje. Dėl to įdomiausia (ir patartina) yra stebėti kas vyksta apatinėje žemėlapio dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius