Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiausiai parduotų žaidimų sąrašas. Ar esi žaidęs vieną jų?

Daugelis mūsų vaikystėje pradėjome žaisti kompiuterinius žaidimus, kurie būdavo vienas iš smagiausių to meto užsiėmimų. Žaidimai, kurie šiuo metu atrodo elementarūs, tuo metu sulaukdavo milžiniško susidomėjimo. Mokykloje ar kieme vaikai būriuodavosi į grupeles, kuriose aptarinėdavo žaidimų subtilybes. Logiška, kad žaidimų kūrejai norėjo pasipelnyti, todėl didžioji dalis žaidimų iki šiol yra mokami. Tačiau populiarėjantis piratavimas diktavo savo sąlygas. Puikiai tai įrodo faktas, jog pačius brangiausius žaidimus lietuviai sugebėdavo žaisti jų nepirkdami. Visgi tampa įdomu, kuris žaidimas sulaukė didžiausio dėmesio ir buvo parduotas daugiausiai?
Kompiuterio pelė
Kompiuterio pelė / 123RF.com nuotr.

1. „Minecraft“ – 200 milijonų kopijų per visas platformas

„Mojang“ nuotr./„Minecraft“
„Mojang“ nuotr./„Minecraft“

Nors žaidimas yra trimatis, tačiau toli gražu neprilygsta įprasta grafika ar efektais šiandienos žaidimams. Vis dėlto „Minecraft“ sulaukia didelio fanų susidomėjimo dėl žaidimo idėjos. Žaidimo veikėjas gali statyti ir griauti įvairių medžiagų blokus, taip pat tyrinėti aplinką, kurioje pilna resursų. Žaidimas intriguoja, nes jame gali kurti vienas medžiagas iš kitų, o tai leidžia statyti geresnes konstrukcijas. Žaidimas puikiai tinka modeliuoti. Pavyzdžiui, 2017 metais lietuviai sukūrė vienos sėkmingiausios ir šiuo metu didžiausios įmonės „Tesla“ fabriką Lietuvoje. Vaizdo filmukas „Youtube“ platformoje sulaukė šimtų tūkstančių peržiūrų, o forumuose žmonės dalinosi idėjomis, jog kompanija rimtai svarsto savo verslo ateitį sieti su Lietuva.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Virtualaus „Tesla Gigafactory“ statybos
Luko Balandžio / 15min nuotr./Virtualaus „Tesla Gigafactory“ statybos

2. „Grand Theft Auto V“ – 145 milijonai kopijų per visas platformas

„Rockstar games“ nuotr./„Grand Theft Auto 5“
„Rockstar games“ nuotr./„Grand Theft Auto 5“

Veiksmo ir nuotykių žaidimas yra skirtas PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 ir Xbox One konsolėms bei asmeniniams kompiuteriams. Žaidimas sulaukė milžiniško susidomėjimo, kadangi tai yra pirmas visiškai naujas „GTA“ serijos žaidimas nuo 2008 metais pasirodžiusio „Grand Theft Auto IV“. Intriguoja tai, jog pirmą kartą žaidimo kūrėjai šioje dalyje panaudojo 3 pagrindinius veikėjus, kurių gyvenimo istorijos skirtingos. Žaidimo eigoje tenka žaisti su kiekvienu iš jų, o kartais norint įvykdyti misiją prireikia visų trijų pagalbos. Pats žaidimas susidomėjimo sulaukia dėl savo panašumo su realiu gyvenimu. „GTA V“ perkelia žaidėjus į virtualią realybę, kurioje tu gali vairuoti mašiną, daryti nusikaltimus, užsiimti nelegaliomis veiklomis ir gauti nuobaudas, kurias skiria policijos pareigūnai.

3. „Tetris“ – 100 milijonų kopijų

Žaidimo „Tetris“ evoliucija
Žaidimo „Tetris“ evoliucija

Loginis kompiuterinis žaidimas, kurį sukūrė Aleksejus Pažitnovas, tuo metu dirbęs Maskvoje mokslų akademijoje. Tai vienas elementariausių žaidimų, kuriam nereikia prabangių ir galingų kompiuterių. Pats žaidimo populiarumas remiasi į žaidimo įdėją, kuri yra itin panaši į paprastą puzlę. „Tetris“ tikslas yra sukrauti iš krentančių figūrų pilną eilę, o kai ji susidaro, blokai dingsta. Tada seka virš jų buvę blokai, kurie nukrenta žemyn. Žaidime galima įžvelgti ir matematinių elementų, kadangi žaidimą sudaro 7 skirtingai išdėstytos geometrinės figuros, kurios sukurtos iš kvadratinių blokų.

Likęs dešimtumkas:

4. „Wii Sports“ 82,9 miljonų kopijų;

5. „PlayerUnknown's Battlegrounds“ 70 milijonų kopijų;

6. „Super Mario Bros“ 58 miljonai kopijų;

7. „Pokémon Red / Green / Blue / Yellow“ 47,52 milijonai kopijų;

8. „Mario Kart 8 / Deluxe“ 43,84 milijonai kopijų;

9. „Wii Fit / Plus“ 43,80 milijonai kopijų;

10. „Tetris (Nintendo)“ 43 milijonai kopijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius