Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Daugiausiai uždirbančių „Counter-Strike: Global Offensive“ profesionalų Lietuvoje TOP 5

Artėjant 15min Esporto namų organizuojamam „CS:GO“ „Topo centro“ – HP taurės turnyrui, kviečiame susipažinti su penkiais daugiausiai piniginių prizų turnyruose laimėjusiais šio žaidimo profesionalais iš Lietuvos. Remiantis „Esports Earnings“ teikiamais duomenimis, pažvelkime, kokie lietuviai „CS:GO“ turnyruose yra laimėję daugiausiai piniginių prizų.
„Counter-Strike“
„Counter-Strike“ / 123RF.com nuotr.

„Counter-Strike: Global Offensive“ yra ne tik vienas populiariausių žaidimų pasaulyje, bet ir viena pagrindinių esporto disciplinų, tad nenuostabu, jog ir Lietuvoje šis žaidimas turi didelę bendruomenę. Ją sudaro ne tik linksmai laiką mėgstančių praleisti žmonių, bet ir žymiausioms pasaulio organizacijoms atstovaujantys lietuviai, pavyzdžiui, Rokas „EspiranTo“ Milašauskas ar Aurimas „Bymas“ Pipiras. Susipažinkime su daugiausiai uždirbančių „CS:GO“ profesionalų iš Lietuvos penketuku.

Pabrėžtina, jog penketukas sudarytas tik pagal turnyruose iškovotus prizus. Paslapties šydu esporto pasaulyje aptraukti atlyginimai iš kontraktų neįtraukti.

Nr. 1 – Rokas „EspiranTo“ Milašauskas

Iš Panevėžio kilęs 19-metis „EspiranTo“ tikriausiai yra žymiausias Lietuvos CS:GO žaidėjas. Šiuo metu R.Milašauskas atstovauja Amerikos esporto organizacijai „c0ntact Gaming“. Prie jos lietuvis prisijungė metų pradžioje, kai „c0ntact“ išpirko visą CR4ZY ekipos sudėtį.

Iškovojo daugiau nei 87 tūkst. dolerių.

Per savo profesionalo karjerą, kuri prasidėjo 2016-aisiais, „EspiranTo“ iškovojo daugiau nei 87 tūkst. dolerių. Pagal šį rodiklį R.Milašauskas tarp Lietuvos CS:GO žaidėjų užtikrintai užima pirmą vietą.

Apskritai už „EspiranTo“ esporto turnyruose daugiau laimėję yra tik PUBG žaidėjas Laurynas „Gaxy“ Rudys (91 tūkst. dolerių) ir Švedijoje gyvenantis „Fortnite“ profesionalas Žygimantas „RedRush“ Navickas (140 tūkst. dolerių).

Didžiausi „EspiranTo“ pasiekimai yra su „The Imperial“ laimėti „Copenhagen Games 2018“, „DreamHack Open Summer 2018“ turnyrai, triumfassu „Valiance“ ekipa „United Masters League Season 1“ varžybose ir iškovotas auksas „DreamHack Open Rotterdam 2019“ čempionate su CR4ZY.

Asmeninio archyvo nuotr./Rokas Milašauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Rokas Milašauskas

Nr.2 – Žygimantas „nukkye“ Chmieliauskas

Antrą vietą pagal daugiausiai CS:GO turnyruose iškovotus piniginius prizus tarp lietuvių užima Žygimantas „nukkye“ Chmieliauskas, paskutinį kartą žaidęs už „HellRaisers“ komandą.

Per savo karjerą „nukkye“ yra iškovojęs 57 tūkst. JAV dolerių ir pagal šiuos skaičius patenka į daugiausiai uždirbusių esportininkų iš Lietuvos penketuką.

Nors pastaruoju metu 22-ejų lietuvis nežiba, jis kartu su „EspiranTo“ ir „The Imperial“ komanda yra triumfavęs „Copenhagen Games 2018“ bei „DreamHack Open Summer 2018“ turnyruose.

Nr.3 -Eimantas „pounh“ Lazickas

Daugiausiai „CS:GO„ turnyruose uždirbusių lietuvių lentelėje Eimantas „pounh“ Lazickas, šiuo metu atstovaujantis ispanų „Wizards Esports Club“ organizacijai, užima trečią vietą. Per savo karjerą lietuvis „CS:GO“ turnyruose yra iškovojęs maždaug 36 tūkst. JAV dolerių.

Prieš prisijungdamas prieš „Wizards Esports Club“ komandos šių metų gegužę, „pounh“ su Lietuvos komandomis karaliavo Baltijos regione. Čia per pastaruosius metus lietuvis su 1337HUANIA komanda triumfavo „NEL Baltic Esports League Season 2“, „Baltic eSports League Season 3“ turnyruose, vėliau su „Akatsuki“ ekipa laimėjo „Baltic eSports League Season 4“, „Baltic eSports League Season 5“ čempionatus ir iškovojo auksą ketvirtajame „Baltic Masters“ sezone.

A klasės turnyruose didžiausias E.Lazicko pasiekimas buvo trečia vieta 2016 metų lapkritį vykusiame „CIS Minor Championship – Atlanta“.

Nr. 4 – Aurimas „Kvik“ Kvakšys

Per savo karjerą Aurimas „Kvik“ Kvakšys CS:GO turnyruose yra iškovojęs maždaug 31 tūkst. JAV dolerių. Kartu su „pounh“ ir, beje, dar vienu lietuviu Armandu „maty“ Kneita, A.Kvakšys šiuo metu atstovauja „Wizards Esports Club“ komandai iš Ispanijos. Su E.Lazicku „kvik“ prieš tai žaidė ir lietuvių „Akatsuki“ ekipoje, su kuria laimėjo „Baltic eSports League“ ketvirtą ir penktą sezonus.

Didžiausią piniginį prizą A.Kvakšys laimėjo 2018 metais vykusiame „ELEAGUE Major: Boston 2018“ turnyre, kuomet po pralaimėjimo žymiajai „NatusVincere“ ekipai užėmė 5–8 vietas ir su „Quantum Bellator Fire“ komanda tenkinosi 35 tūkstdolerių.

Irmanto Gelūno nuotr./Aurimas Kvakšys „GameON“ žaidimų konferencijoje
Irmanto Gelūno nuotr./Aurimas Kvakšys „GameON“ žaidimų konferencijoje

Nr.5 – Nikolajus „kalinka“ Rysakovas

Daugiausiai CS:GO turnyruose uždirbusių lietuvių penketuką užbaigia 26-erių Nikolajus „kalinka“ Rysakovas, žaidžiantis už „HellRaisers“ komandą.

„Esports Earnings“ pateikiamais duomenimis, „kalinka“ per savo karjerą uždirbo beveik 30 tūkst. JAV dolerių.

Balandį prisijungęs prie „HellRaisers“ ekipos, N.Rysakovas pastaruoju metu žaidžia B ir C klasės turnyruose, o didžiausias jo pasiekimas A čempionate – trečia vieta „CIS Minor Championship Atlanta 2017“ turnyre.

Nikolajus Rysakovas
Nikolajus Rysakovas

Nors kol kas penketukas yra toks, tikėtina, kad jis keisis jau labai greitai, kai į jį įsiverš „mousesports“ ekipai atstovaujantis talentingasis 17-metis Aurimas „Bymas“ Pipiras. Kol kas jis per savo karjerą turnyruose laimėjo 27 tūkst. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius