Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Diablo Immortal“ nesustoja – sugalvojo naują būdą pasipelnyti

„Diablo Immortal“ komanda, atsakinga už monetizacijos sprendimus tiesiog nenurimsta ir ieško naujų būdų pasipelnyti. Nors ši frančizės dalis sulaukė itin didelio pasipiktinimo dėl absurdiškų sprendimų, tačiau tai tikrai nestabdo „Activision Blizzard“.
Diablo Immortal
Diablo Immortal

Tikriausiai visi pamename jau legendiniu tapusi momentą, kai tik paskelbus apie „Diablo“ žaidimą, skirtą mobiliesiems, vyras iš publikos tiesiai šviesiai paklausė ar tai koks pokštas. Ne, pokštų čia nebuvo, tiesiog kūrėjai ieškojo naujų galimybių monetizuoti šią frančižę. Juokinga tai, kad galiausiai „Diablo Immortal“, kurtas tik mobiliesiems, buvo pačių kūrėjų modifikuotas ir asmeniniams kompiuteriams. Priežastis paprasta – fanai būtų patys tai padarę, tai būtų buvęs tik laiko klausimas. Aš pats „Diablo Immortal“ žaidžiau tik kompiuteriu, nes iš esmės nelabai mėgstu žaisti telefonu.

Kadras iš „Diablo Immortal“. „Wowhead“ nuotrauka.
Kadras iš „Diablo Immortal“. „Wowhead“ nuotrauka.

Žaidimo paleidimas nebuvo sklandus. Iš pradžių šankstinė registracija į „Diablo Immortal“ žaidimą buvo išjungta Belgijos ir Nyderlandų „App Store“ bei „Google Play Store“ platformose. „Reddit“ platformoje „Blizzard“ darbuotojas komentavo šią situaciją teigdamas: „Deja, žaidėjai Nyderlanduose ir Belgijoje negali įdiegti „Diablo Immortal“ dėl lošimų apribojimų šalyse.“

Tuomet žaidėjai pradėjo žaisti patį žaidimą ir greitai pastebėjo, kad „Diablo Immortal“ turi ne vieną apribojimą. Po tam tikro žaidimo laiko galimybės gauti gerą daiktą sumažėja tiesiog drastiškai ir jūs esate nuolat skatinamas pirkti įvairius žaidime esančius daiktus, valiutą ir panašiai. Buvo paskaičiuota, jog norint normaliai pereiti žaidimą (pasiekti „endgame“) jums gali prireikti apie 100 000 dolerių!

Taip atrodantis inventorius „Diablo Immortal“ jus kainuotų tikrai nepigiai. „Activision Blizzard“ nuotrauka.
Taip atrodantis inventorius „Diablo Immortal“ jus kainuotų tikrai nepigiai. „Activision Blizzard“ nuotrauka.

Tačiau panašu, kad „Activision Blizzard“ per daug nerūpi žaidėjų nuomonė, tad jie nesiliauja ieškoję naujų būdų pasipelnyti iš projekto, kurio kiekvienas elementas ir taip jau kokiu nors būdu apmokestintas. Šį kartą nusitaikyta į daiktų laikymo saugyklas.

Tikriausiai visi, žaidę "RPG" tipo žaidimus žino, kad daiktų randama daug ir kai kuriuos norisi pasidėti vėlesniam laikui, kitam veikėjo "build" ar tiesiog keliant lygį naujam veikėjui atitinkamas daiktas gali praversti. „Activision Blizzard“ sugalvojo, kad papildoma saugyklos vieta kainuos 2000 premium taškų, tačiau tokią sumą dar galima sukaupti (nors užtruktumėte ilgokai). Tačiau jie norite dar labiau praplėsti saugojimo vietą (nes pirmas būdas tai padaro tik simboliškai), turėsite mokėti 10 dolerių į mėnesį. Neblogai, ar ne?

Liūdniausia yra tai, kad net ir elgdamiesi su žaidėjais kaip tik jiems šauna į galvą „Activision Blizzard“ uždirba iš „Diablo Immortal“ dideles sumas pinigų kiekvieną mėnesį. Tikriausiai niekas nesiginčys - visi norime, kad žaidimų kūrėjai uždirbtų, kurtų mums naujus projektus, tačiau šiuo atveju riba peržengta jau seniai. Ir ji vis toliau stumiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius