Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Eneba“ pristato: geriausi žaidimai dviems

Kompiuteriniai žaidimai – neprilygstama skaitmeninė pramoga žaidžiant vienam, o skaitmeniniai nuotykiai su draugais šios pramogos efektą padvigubina. Vyraujanti pandemija apribojo pramogų skaičių, bet kartu suteikė galimybę iš naujo atrasti kooperatinių žaidimų žavesį. Kompiuteriniai žaidimai dviems sulaukė dar daugiau populiarumo, tad vis daugiau žaidėjų savo bibliotekas papildo šio žanro kūriniais. Kartu pasiekiamos pergalės, tiek mažos, tiek didelės, stiprina ir puoselėja tarpusavio ryšį, o patirtos teigiamos emocijos išlieka dar ilgai atsitraukus nuo ekrano. Internetinė parduotuvė „Eneba“ pristato 10 populiariausių kooperatinių žaidimų ir kviečia pasinaudoti patraukliais pasiūlymais.
„Eneba“ pristato: geriausi žaidimai dviems
„Eneba“ pristato: geriausi žaidimai dviems / Partnerio nuotr.

1. „Among Us“

Užsakovo nuotr./„Among Us“
Užsakovo nuotr./„Among Us“

„Innersloth“ kūrėjų 2018-ais metais išleistas žaidimas pelnė „The Game Awards 2020“ geriausio kooperatinio žaidimo apdovanojimą. Šis titulas išties nestebina, atsižvelgiant į tai, kad šiame žaidime apstu kurioziškų situacijų bei juoko. Veiksmas vyksta erdvėlaivyje, kuriame ribotam žaidėjų skaičiui patikima išsiaiškinti, kuris iš jų yra apsišaukėlis. Tai nėra taip paprasta – kol apsišaukėlis apsimetinėja vienu iš įgulos narių, kiti žaidėjai privalo rūpintis laivo funkcionalumu bei išsiaiškinti, kas yra atsakingas už įvykdytas žmogžudystes. Dažnai pasitaiko nepagrįsti kaltinimai, iš erdvėlaivio išmetami nekalti įgulos nariai, o vykstantys debatai dažnai suteikia neeilinę juoko dozę.

Among Us pasiūlymas

2. „Human: Fall Flat“

Užsakovo nuotr./„Human: Fall Flat“
Užsakovo nuotr./„Human: Fall Flat“

Lietuviškos kūrėjų studijos „No Brakes Games“ 2016-ais metais išleistas platforminis galvosūkių žaidimas „Human: Fall Flat“ iki dabar yra vienas populiariausių pasirinkimų tiems, kurie nori gero vakaro su draugais. Šio trečiojo asmens perspektyva žaidžiamo kūrinio tikslas – padėti pagrindiniam veikėjui Bobui išsivaduoti nuo aukščio baimės sapnų pasaulyje, kurią įkūnija kiekvienas lygis. Žinoma, tai nėra lengva užduotis. Žaidime įdiegta fizika gerokai apsunkina žaidėjų judėjimo trajektorijas, tad kiekviename lygyje laukia juoką keliančios nesėkmės. Taip žaisdami kartu su draugais iš paskutiniųjų bandysite pažaboti fizinius dėsnius. Neabejotina, kad „Human: Fall Flat“ privers pasukti galvą ir paliks neišdildomus įspūdžius.

Human: Fall Flat pasiūlymas

3. „Overcooked! 2“

Užsakovo nuotr./„Overcooked! 2“
Užsakovo nuotr./„Overcooked! 2“

Galbūt norite išbandyti savo jėgas virtuvėje? „Team17“ kūrėjų bei leidėjų projektas „Overcooked! 2“, pasirodęs rinkoje 2018-ais metais, yra itin sėkmingo kooperatinio žaidimo „Overcooked!“ tęsinys. Šį kartą žaidėjų laukia dar dinamiškesnė aplinka: atsirandantys portalai, judančios virtuvės, ar netikėti vartai į kitą dimensiją. Pasikvieskite draugus ir kartu pabandykite išpildyti visus klientų užsakymus. Vienu metu gali žaisti iki 4 žaidėjų, o kiekvienam patiekalui pagaminti skirtas ribotas laikas. Galvojate, kad tai jau viskas? Tikrai ne! Gali tekti gaminti tokiose vietose kaip karšto oro balionas, kosminė stotis ar net tarp dviejų greta važiuojančių sunkvežimių – iššūkių čia tikrai netrūksta.

Overcooked! 2 pasiūlymas

4. „Fall Guys: Ultimate Knockout“

Užsakovo nuotr./„Fall Guys: Ultimate Knockout“
Užsakovo nuotr./„Fall Guys: Ultimate Knockout“

Bendras „Mediatonic“ kūrėjų bei „Devolver Digital“ leidėjų žaidimas, pasaulį išvydęs mažiau nei prieš metus, 2020-ais, pritraukė stulbinantį žaidėjų skaičių. Šio, iš esmės nuožmaus žaidimo vaizdo grafika ir veikėjų dizainas išpildyti itin nuotaikingai. „Fall Guys: Ultimate Knockout“ veikia „Battle Royale“ principu, o tai reiškia, kad jūs ir jūsų draugai žaidžiate individualiai arba komandomis, kol chaosas įgauna pagreitį ir žaidime lieka tik nugalėtojai. Šis unikalus, greito tempo žaidimas įtraukia nuo pirmos akimirkos, o kliūčių ruožai kelią nemenkus iššūkius net ir įgudusiems žaidėjams. „Battle Royale“ žaidimai paprastai būna nuožmūs, reikalauja susikaupimo bei ryžto, todėl nenuostabu, kad „Fall Guys: Ultimate Knockout“ susilaukė tokio dėmesio – šis kūrinys puikiai išpildo kertinius žanro aspektus bei įneša savito šarmo.

Fall Guys: Ultimate Knockout pasiūlymas

5. „Risk of Rain 2“

Užsakovo nuotr./„Risk of Rain 2“
Užsakovo nuotr./„Risk of Rain 2“

Kalbant apie nuožmius žaidimus dviese, negalime nepaminėti „Hopoo Games“ kūrėjų šedevro, pasirodžiusio 2020-ais metais – „Risk of Rain 2“. Šis žaidimas priklauso „roguelike“ vaidmenų (RPG) subžanrui, todėl jūsų bei draugų laukia pavojingos užduotys atšiaurioje planetoje, sklidinoje priešiškai nusiteikusių ateivių. Kiekvienas žaidėjas kovų metu privalo įvaldyti savo veikėją, kad galėtų pasiekti aukštą kovinių įgūdžių lygį ir lengviau įveikti kiekviename lygyje sutiktus bosus. Kiekvienas susirėmimas pareikalaus taktiško manevravimo, dinamiško laviravimo tarp artimos ir tolimos distancijos kovos metodų, bei preciziškos komunikacijos, todėl nuoboduliui vietos čia tiesiog nėra.

Risk of Rain 2 pasiūlymas

6. „Overwatch“

Užsakovo nuotr./„Overwatch“
Užsakovo nuotr./„Overwatch“

2016-ieji buvo ypatingi metai komandinių šaudyklių gerbėjams. „Blizzard Entertainment“ kūrėjų komanda pristatė „Overwatch“ – žaidimą, kuris elementų įvairove sužavėjo milijonus žaidėjų visame pasaulyje. Čia galite tapti vienu iš daugelio valdomų veikėjų ir su draugais leistis į kvapą gniaužiančius nuotykius kovoje prieš oponentus – žaidžiama šešių prieš šešis komandomis. Veiksmas vyksta netolimos ateities Žemėje, todėl jūsų arsenalą puošia futuristiniai ginklai. „Overwatch“ pasaulyje svarbiausia yra komandinis darbas – kartu patiriami išbandymai stiprina tarpusavio ryšį su draugais, o pasiekiamos kolektyvinės pergalės suteikia ženkliai daugiau džiaugsmo.

Overwatch pasiūlymas

7. „Sea of Thieves“

Užsakovo nuotr./„Sea of Thieves“
Užsakovo nuotr./„Sea of Thieves“

2018-ais metais pasirodęs „Rare“ studijos šedevras nukelia žaidėjus į jūrų platybes, kuriose slypi neišsemiamos pramogos tiek solo žaidėjams, tai žaidėjų grupėms. „Sea of Thieves“ žaidime jūsų ir draugų laukia nepakartojama piratavimo patirtis: užjūriuose slypintys turtai, nuožmūs priešai, žadą atimantys laivai, ir, žinoma, piratiškos dainos, traukiamos skrodžiant bangas. Šiame žaidime svarbiausia yra smagiai praleistas laikas, todėl apstu kurioziškų situacijų, o juokas „Sea of Thieves“ pasaulyje yra elementari kasdienybė. Ar esate verti jūrų plėšikų titulo? Pats laikas stoti už laivo vairo, pakviesti draugus ir sužinoti.

Sea of Thieves pasiūlymas

8. „Killing Floor 2“

Užsakovo nuotr./„Killing Floor 2“
Užsakovo nuotr./„Killing Floor 2“

Šaudyklių ir komandinio darbo gerbėjams turime dar vieną dėmesio vertą rekomendaciją. „Tripwire Interactive“ kūrėjai turi kiekvieną priežastį didžiuotis 2016-ais metais išleistu „Killing Floor 2“. Šis veiksmo kupinas ir brutalus žaidimas skirtas žaisti tiek vienam asmeniui, tiek iki 6 žaidėjų kooperatiniame režime. Išsigimę padarai dabar karaliauja visame Europos žemyne: nutraukta komunikacija tarp valstybių, sunaikintos ištisos kariuomenės, galiausiai žlugo vyriausybės. Jūsų komandos tikslas – sunaikinti visus Europos žemėmis klajojančius deformuotus eksperimentų padarinius. Dinamiška kovinė sistema, kraują stingdantys susirėmimai ir situacijos, išbandančios komandinį ryžtą – dinaminio veiksmo garantija.

Killing Floor 2 pasiūlymas

9. „Dead by Daylight“

Užsakovo nuotr./„Dead by Daylight“
Užsakovo nuotr./„Dead by Daylight“

Norintiems išbandyti savo jėgas asimetriškame daugelio žaidėjų režime, rekomenduojame vieną iškiliausių siaubo žanro žaidimų – „Dead by Daylight“. 2016-ais metais išleistas „Behaviour Digital Inc.“ kompanijos, šis išgyvenimo kūrinys suteikia žaidėjams unikalią progą pasirinkti vaidmenis – vienas žaidėjas tampa žudiku, tuo tarpu visi likę žaidėjai yra medžiojami šio maniako. Šio žaidimo žavesys slypi procedūriškai generuojamuose žemėlapiuose. Tai reiškia, kad kaskart papulsite į naują veiksmo vietą, todėl kiekviena žaidimo partija – neprognozuojama patirtis. Žaidėjai, kurie yra medžiojamos maniako, privalo veikti išvien, kad išgyventų šį terorą.

Dead by Daylight pasiūlymas

10. „Tom Clancy‘s The Division 2“

Užsakovo nuotr./„Tom Clancy‘s The Division 2“
Užsakovo nuotr./„Tom Clancy‘s The Division 2“

Vienas žinomiausių „Ubisoft“ žaidimų gali būti puikus pasirinkimas praleisti laiką su draugais patiriant nepamirštamus nuotykius. Šis vaidmenų (RPG) žaidimas debiutavo 2019-ais metais, tačiau jau spėjo pelnyti vieno šauniausio veiksmo kūrinių reputaciją. Žaidimas pasižymi savita charakteristika, kuri užburia nuo pirmos žaidimo akimirkos. „Tom Clancy‘s The Division 2“ žaidime stulbinamai pateikta nyki atmosfera, o jūs ir draugai leidžiatės į gyvybei pavojingus nuotykius po pasaulį, kuriame neseniai siautėjo mirtina epidemija. Tapkite išpuoselėto naratyvo dalimi ir kartu patirkite netikėtus siužeto vingius ir nuožmias kovas „co-op“ režime – efektas išliks dar ilgai po veiksmo.

Tom Clancy’s The Division 2 pasiūlymas

Dar daugiau populiarių pasiūlymų!

Jūsų draugai gali tapti jūsų bendražygiais tiek įtempto siužeto žaidime, tiek sudėtingame galvosūkių bei kurioziškų situacijų sklidiname kūrinyje. Visi aptarti kompiuteriniai žaidimai laukia Eneba.com svetainėje, tačiau tai ne viskas, ką galite rasti šioje pramogų jūroje. Parduotuvėje taip pat laukia gausus prekių katalogas, kuriame rasite viską nuo skaitmeninių žaidimų PS3, PS4, PS5, bei Xbox ir Nintendo konsolėms, iki fizinių žaidimų diskų, o taip pat ir įvairius žaidimų konsolių ir priedų skelbimus!

Visi žaidimų, konsolių ir priedų pasiūlymai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius