Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Eneba“ pristato: populiariausi „PlayStation“ priedai

„PlayStation“ konsolės leidžia mėgautis plačiu multimedijos pramogų paketu, o galingos bei išplėtotos specifikacijos užtikrina sklandų vaizdo žaidimų veiksmą. Visgi, kasdienę žaidimų patirtį galima dar labiau paaštrinti žaidimų įrangos priedų dėka, taip pakylėjant pramogas virtualioje erdvėje į kitą lygmenį. Išoriniai „PlayStation“ įrangos priedai patobulina ne tik žaidimų patirtį, bet ir bendrą konsolės funkcionalumą išplėtodami sistemos ir prieigos galimybes. Kokie „PlayStation“ priedai yra populiariausi? Įžvalgomis bei patarimais dalinasi internetinė žaidimų parduotuvė „Eneba“.
„Eneba“ pristato: populiariausi „PlayStation“ priedai
„Eneba“ pristato: populiariausi „PlayStation“ priedai / Partnerio nuotr.

„PlayStation“ ausinės

Partnerio nuotr./„PlayStation“ ausinės
Partnerio nuotr./„PlayStation“ ausinės

Garso kokybė yra ypatingai svarbi naudojantis žaidimų įranga. Norėdami mėgautis aukščiausios klasės garsu filmų, muzikos transliavimo bei žaidimų metu, žaidėjai gali įsigyti profesionalias ausines, kurios geriausiai tinka jų „PlayStation“ konsolėms. Garso takeliai, veikėjų dialogai bei garso efektai – juos kiekvienas žaidėjas nori girdėti kuo puikiausiai tam, kad galėtų mėgautis aukščiausios klasės skaitmeninėmis pramogomis. PlayStation ausinės taip pat yra svarbios bendravimui su kitais žaidėjas, greitai bei aiškiai komunikacijai žaidimų metu.

Norintiems mėgautis 3D „AudioTech“ technologija bei erdvinio garso pojūtį suteikiančia „7.1 virtual surround sound“ funkcija, rekomenduojama įsigyti „PlayStation 4 Platinum Wireless Headset“ ar „PlayStation 4 Gold Wireless Headset“ ausines – šie modeliai sukurti išskirtinai „PlayStation“ sistemoms. Iš esmės, „PlayStation“ konsolėms tinka dauguma belaidžių ir laidinių ausinių modelių, jei šie turi „Bluetooth“ ryšį ar 3.5 mm jungtį. „PlayStation“ entuziastai dažnai renkasi „Razer“, „JBL“, „SteelSeries“ ir daugelį kitų žinomų gamintojų modelių. Prieš renkantis ausines, pravartu apsvarstyti kokių funkcijų norite: garso slopinimo, 3D „Audio“ technologijų, mikrofono, su laidu ar be, ir kitų integracijų.

PS4 ausinių skelbimai

PS5 ausinių skelbimai

„PlayStation“ klaviatūros

Partnerio nuotr./„PlayStation“ klaviatūros
Partnerio nuotr./„PlayStation“ klaviatūros

Klaviatūrų naudojimas neapsiriboja tik asmeniniais ar nešiojamais kompiuteriais. „PlayStation“ žaidėjai dažnai naudoja klaviatūras patogesnei žaidimų bei naršymo patirčiai. Populiarios žaidimų įrangos gamintojai, kaip „Logitech“, „Razer“, „Acer“ „Asus“, ar „Corsair“, siūlo novatoriškus klaviatūrų modelius, atitinkančius visus žaidėjų poreikius. „PlayStation“ vartotojai gali rinktis iš laidinių, belaidžių, membraninių ir mechaninių klaviatūrų, atsižvelgiant į kiekvieno modelio integruotas funkcijas, dizainą.

Klaviatūros pasirinkimą lemia papildomi mygtukai, integruota riešo atrama, LED šviesos, mygtukų keliamo triukšmo slopinimas, estetiškas dizainas, keičiami klavišai ir kitos funkcijos. Dažnas pasirinkimas „PlayStation“ žaidėjų tarpe – „HORI Tactical Assault Commander Pro“ klaviatūra, skirta naujesniems šios konsolių serijos modeliams, kaip PS4. Klaviatūra nėra suderinama su visais per šią dedikuotą žaidimų sistemą prieinamais žaidimais, tačiau veikia su didžiąja dalimi jų, kaip „Overwatch“, „Fortnite“, „Call of Duty: Modern Warfare“. Žaidimuose, kuriuose reikia greitos reakcijos ir taiklumo, klaviatūra gali tapti neprilygstama priemone pergalei pasiekti.

PS4 klaviatūrų skelbimai

PS5 klaviatūrų skelbimai

„PlayStation“ pelės

Partnerio nuotr./„PlayStation“ pelės
Partnerio nuotr./„PlayStation“ pelės

Diskusija apie peles taip pat yra aktuali norintiems optimizuoti žaidimų bei naršymo patirtį. Paprastai su klaviatūra žaidėjai perka ir kompiuterines žaidimų peles. Kaip ir klaviatūrų atveju, populiariausi žaidimų pelių gamintojai – žaidėjų bendruomenei puikiai žinomi prekės ženklai: „Razer“, „Acer“, „Logitech“ ir kiti. Renkantis žaidimų pelę savo konsolei, pravartu apsvarstyti kokio tipo pelės norite. Visų pirma, reikia atsižvelgti į pajungimą – bevielis ar laidinis. Tuomet belieka nuspręsti kuri pelė papildys jūsų įrangą: optinė, rutulinė ar lazerinė.

Pelės jungtis turi didelę įtaką naudojimo patogumui. Bevielė žaidimų pelė suteikia daugiau laisvės mobilumo atžvilgiu, tuo tarpu, laidinės pelės nereikalauja papildomų energijos resursų, kaip baterijų. Optinėms pelėms būdingas aukšto lygio tikslumas, nes jų mechanizmas pagrįstas šviesos signalo siuntimu. Lazerinės pelės veikia sufokusuotos šviesos spindulio principu, todėl jos geriau veikia ant kieto paviršiaus. Taip pat populiarus pasirinkimas žaidėjų tarpe – rutulinės pelės, kurios veikia itin paprastai bei yra pigiausias variantas. Žaidimų pelės modelių, pritaikomų „PlayStation“ konsolėms, pasirinkimas yra itin platus, patenkinantis bet kokius individualius žaidėjo poreikius ir atitinkantis kiekvieno finansines galimybes.

PS4 pelių skelbimai

PS5 pelių skelbimai

„PlayStation“ pulteliai

Partnerio nuotr./„PlayStation“ pulteliai
Partnerio nuotr./„PlayStation“ pulteliai

Populiariausi „PlayStation“ priedai – valdymo pulteliai. Be jų neįsivaizduojama jokia konsolės žaidimų patirtis. Šie prietaisai jungiasi prie konsolės ir yra naudojami naršyti po sistemą ir valdyti įvairius veikėjus, atlikti manevrus bei veiksmus žaidimuose. Būtent dėl to aukštos kokybės funkcionalumu pasižymintis PlayStation pultelis gali iš esmės patobulinti žaidimų patirtį. Greito reagavimo mygtukai, integruoti specialieji greitos pajungties mygtukai, lytėjimo pojūčių technologijos, integruotas mikrofonas, judesių jutiklis – funkcijų pasirinkimas įstabus, todėl prieš pirkimą yra svarbu nuspręsti, kokios paskirties žaidimų pultelio jums reikia.

„PlayStation“ konsolių savininkai gali rinktis iš originalių valdymų pultelių, kurtų „Sony Entertainment“ inžinierių, arba rinktis iš kitų pasaulinių žaidimų įrangos prekių ženklų, kaip „Razer“ ar „Nacon“. Ypatingai populiarūs originalieji „Sony DualShock 4“ ir „PS5 DualSense“, nes šie modeliai pasižymi plačiausiu integruotų funkcijų paketu. Žinoma, paklausa neatsilieka ir „Razer Raiju Ultimate“ ar to paties gamintojo „Raion Fightpad“ pulteliai. Belieka nuspręsti dėl mobilumo – ar verčiau pirkti laidinį, ar belaidį pultelį, išsirinkti norimą modelį, ir tiesiog mėgautis įtraukiančia žaidimų patirtimi, kurią užtikrina išplėtotos funkcijos.

PS4 pultelių skelbimai

PS5 pultelių skelbimai

„PlayStation“ vairai

Partnerio nuotr./„PlayStation“ vairai
Partnerio nuotr./„PlayStation“ vairai

Daugelis žaidėjų – nenumaldomi lenktynių entuziastai. Žaidimų vairas – „PlayStation“ priedas, atkuriantis autentišką vairavimo jausmą, leidžiantis pasijusti lyg už realaus lenktynių automobilio vairo, todėl patiriamas didesnis azartas bei aštrūs pojūčiai. Kyla klausimas: kaip išsirinkti žaidimų vairą? Verta atsižvelgti į finansines galimybes bei modelio diametrą, vairo patvarumą, komfortabilumą, gamintoją. Populiariausi žaidimų vairų gamintojai – „Logitech“, „Thrustmaster“, „Piranha“ bei kiti.

Dažniausias pasirinkimas – žaidimų vairas su pedalais ir pavaromis. Šis komplektas yra skirtas pilnavertiškai lenktynių patirčiai virtualiose trasose, kad dalyvavimas lenktynėse neapsiribotų mygtukais. Skirtingi vairo skersmenys, greitai reaguojantys pedalai, į lenktynių metu atliekamus veiksmus reaguojanti vibracija ir kitos funkcijos įtraukia į veiksmą kitapus ekrano nuo pat pirmos akimirkos, vos tik padedate rankas ant žaidimų vairo.

PS4 vairo ir pedalų skelbimai

PS5 vairo ir pedalų skelbimai

„PlayStation“ VR akiniai

Partnerio nuotr./„PlayStation“ VR akiniai
Partnerio nuotr./„PlayStation“ VR akiniai

Novatoriškiausias „PlayStation“ priedas – virtualios realybės akiniai. Modernių technologijų dėka, žaidėjai gali pasinerti į 3D virtualias erdves, jose funkcionuoti kaip žaidimų veikėjai. „PlayStation“ VR akiniuose integruoti judesių jutikliai, kurie realybėje atliekamus judesius perkelia į virtualią erdvę, todėl galite tyrinėti ir sąveikauti su jus supančia aplinka. VR akiniai suteikia unikalią galimybę mėgautis filmais, „YouTube“ vaizdo įrašais, kompiuteriniais žaidimais visai kitu lygmeniu.

PlayStation VR“ akiniai paprastai komplektuojami kartu su kamera, jungtimis ir kitais priedais, reikalingais akinių funkcionalumui užtikrinti. Naujausi virtualios realybės akinių modeliai pritaikyti ilgalaikiam naudojimui – komfortabilus dizainas užtikrina, kad akiniai nenuspaustų nosies, nepavargtų sprandas. Šie VR akinių modeliai veikia 120 hercų atnaujinimo dažniu, pasižymi 100° matymo lauku ir 1080 pikselių vaizdo raiška, todėl mėgausitės aukštos kokybės vaizdo grafika bei sklandžia žaidimų patirtimi. Jei esate „PlayStation“ žaidimų entuziastai, tuomet VR akiniai yra puikus pirkinys, praturtinantis jūsų žaidimų patirtį ir suteikiantis galimybę mėgautis specialiais žaidimais sukurtais patirti per virtualios realybės akinius

PS4 VR skelbimai

PS5 VR skelbimai

Dar daugiau pasiūlymų!

Visas viršuje apžvelgtas populiariausių „PlayStation“ priedų rūšis galite įsigyti pigiau apsilankę Eneba.com svetainėje. Be konsolių ir jų priedų, šioje el. parduotuvėje žaidėjai taip pat gali įsigyti „PlayStation Plus“, „PlayStation Now“ prenumeratas, „PlayStation Network“ papildymus, o taip pat ir populiariausius PlayStation žaidimų diskus ženkliai pigiau. Lietuvoje gyvenantys žaidėjai taip pat kviečiami parduoti nebenaudojamą žaidimų įrangą ir žaidimus kitiems ir taip ne tik susigrąžinti dalį išleistų pinigų, bet galbūt ir užsidirbti.

Visi PlayStation priedų skelbimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius