Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

ESEA 37 sezono startas. Kaip atrodys komandos Open divizione?

Sekmadienį oficialiai prasidėjo jau net 37 ESEA sezonas. Didžiausios Europos „Counter-Strike: Global Offensive“ lygos OPEN divizija šįkart sutraukė net 743 komandas iš visų senojo žemyno kampelių. Palyginimui, praėjusį sezoną dalyvavo 709 komandos, tad akivaizdu, kad susidomėjimas auga.
ESEA
ESEA

Visa ESEA lyga suskirstyta į penkis laiptelius – „divizionus“: Open, Intermediate, Main, Advanced ir Premier. Šį kartą trumpai apžvelgsime visas „OPEN“ divizione nusprendusias dalyvauti tautiečių komandas.

Galime pasidžiaugti, kad net 11 ekipų žais po Lietuvos vėliava. Tarp jų turėsime tiek veteranų bei senų vardų, tiek naujų komandų, tiek ir visiškų lygos naujokų.

Primename, kad reguliariame sezone kiekviena komanda sužais 16 „best-of-one“ (iki vienos pergalės) susitikimų, o toliau seks atkrintamosios, kur viskas vyks „best-of-three“(iki dviejų pergalių) sistema.

Trumpai pakalbinome žaidėjus ir pristatysime kiekvieną sudėtį ir jų tikslus antrajame 2021 metų sezone bei pateiksime keletą įdomių faktų apie komandas.

Neverlucky (kohler, tamyan, --neko--, AtGoD, Jalzaz)

Praėjusiame sezone po „Ramiakai“ pavadinimu žaidę vyrukai tik per plauką nepateko į aukštesnįjį INTERMEDIATE divizioną. Komandos tikslas anot kapitono „kohler“: „Patekti į aukštesnę lygą užimant didžiausią įmanomą vietą pagal galimybes.“ Taip pat jis pridūrė, kad komanda žaidžia tiesiog savo malonumui. Ekipa taip pat kovoja ir Topo Centro „Amber Clutch by OMEN“ 2 divizione, tad kova jų laukia dviejuose frontuose.

reOs (LoaD1nG, pMpLT, zizeex, Cmon, Dreiph)

„reOs“
„reOs“

Lygos senbuviai ir veteranai, praėjusiame sezone per stebuklą patekę į atkrintamąsias. Tarpsezoniu komandai teko keisti sudėtį. Pakalbintas „reOs“ kapitonas „LoaD1nG“ išdavė, kad buvo mąstoma apie nedalyvavimą lygoje: „Po nežinios periodo, vis dėlto pavyko surinkti sudėtį. Vienu momentu jau mąstėme apie šio ESEA sezono praleidimą, tačiau viskas susidėliojo sėkmingai. Po praėjusio visai pasisekusio sezono, kuriame patekome į geriausių komandų 256-uką, aišku, norime pasirodyti irgi ne prasčiau. Kadangi su nauja sudėtimi esame palyginti neseniai, tai bandome įsivažiuoti į gerą ritmą. Pamatysime, kaip viskas klostysis. Žiūrint į visas aplinkybes ir skiriamą laiką treniruotėms, būčiau patenkintas komandos patekimu į atkrintamąsias.“

Galaxy of Dreams (-infuse, bond1e, mator2k, solaidnes, Bl0oudyx)

Naujas vardas Lietuvos scenoje. Tai bus pirmasis penketo sezonas ESEA lygoje.

Komandos kapitonas „bond1e“ tikisi, kad bus lengva, nes pradeda nuo žemiausio laiptelio.

Linkime sėkmės naujokams ir tikimės „neprisvilusio“ sezono.

51Minds (tabi, KennyP, Flixky, RadiaN, Ahust)

„51Minds“
„51Minds“

Jauna, bet ambicinga ekipa žais savo pirmąjį sezoną ESEA. Komandos treneris „hexodia“ paklaustas apie tikslus sakė: „Komandos tikslai – pabaigti sezoną su teigiamu laimėjimų skaičiumi ir tuo pačiu patekti į atkrintamąsias, o ten bandyti pasivaržyti, kad kitą sezoną patektume nors į INTERMEDIATE divizioną.“ Jaunoji ekipa taip pat kartu su „reOs“ bei „Misterya Academy“ kovoja ir „ESL OPEN Spring“ turnyre, kur pasiekė atkrintamąsias.

ZHVER (JANS, REL, Borise, furio1g, Jakke, kaz)

Naujai suburta ekipa, tačiau žaidėjų vardai žinomi. Praėjusiame sezone kapitonas „JANS“ atstovavo „FK Ekranas“ esporto akademiją. „Borise“ sezono metu pakeitę net 2 komandas – sezoną pradėjo „creep gaming“ o užbaigė pagelbėdamas „reOs“ vyrams. Tuo tarpu „kaz“ padėjo jau iširusiems „ASD123“ pasiekti atkrintamąsias. Buvęs „ekranietis“ paklaustas apie komandos tikslus sakė kad susiklosčius palankioms aplinkybėms idealus variantas – pasiekti „Main“ divizioną. Kapitonas taip pat džiaugėsi komandos pasirodymu prieš kitus lietuvius regioniniuose turnyruose. Komanda taip pat kovoja ir Topo Centro „Amber Clutch by OMEN“ pirmame divizione.

Antique (De-V, NARKASAN, Wavez, KORMIS, Mar-L)

Naujas vardas, žaidėjai žinomi. Praėjusiame sezone žaidę jau užsidariusios „Timechasers“ organizacijos akademijos komandos gretose, penketas grįžta su nauju pavadinimu.

Paklaustas apie situaciją ir tikslus „Antique“ kapitonas „De-V“ teigė: „Mūsų tikslas šiame sezone – patekti į „playoffus“. Ten tikimes iškovoti kelialapį į aukštesnę diviziją. Kalbant apie pačią komandą: praktiškai išliekame tokios pačios sudėties kokią turėjome „Timechasers“ akademijoje. Prie mūsų prisidėjo Marius (Mar-L) iš kurio tikimės naujų įdėjų, stabilesnio, gal šiek tiek greitesnio žaidimo įnešimo į komandą. Taip pat pakeitėme komandos pavadinimą į „Antique“ . Pavadinimas primena, jog nebe esame tokie jauni.“ Penketas taip pat žaidžia ir Topo Centro „Amber Clutch by OMEN“ antrajame divizione, kur kol kas žengia 2 vietoje.

MisteryaAC (fixenaZ-, b1ngas, d0nyy-, AZI, homosapien)

„Misterya“
„Misterya“

Jaunas penketas, šiuo metu atstovaujantis Prancuzijos organizacijos „Misterya“ akademiją. Taip pat dalyvauja ir Topo Centro „Amber Clutch by OMEN“ 2 divizione bei „ESL Open Springׅ“ turnyruose.

Kova trijuose frontuose grūdina ir padeda įgauti patirties labai greitai. Tiesa, debiutinį ESEA sezoną akademija pradeda su dviem naujais žaidėjais. Anot kapitono „Fixenaz-“: „Komandos tikslai manau kaip ir kiekvienos yra aukščiausi – laimėti kuo daugiau žaidimų, kad patektume į „playoff‘us“ ir turėtume geresnę situaciją ten. Tačiau kaip viskas susiklostys tikrai nesu užtikrintas kadangi prieš sezono pradžią, pakeitėme du žaidėjus ir reikia daugiau laiko pasiruošimui.“

Ar užteks jaunimui jėgų kovoti visuose turnyruose sužinosime visai netrukus.

NGA (havan, oly, kraked, kriaukslys, 1kloudly)

Kitaip žinomi kaip „New Generation Alliance“. Senas vardas Lietuvos „Counter-Strike“ scenoje, šaknis įleidę dar 2006metais. Šiemet jie grįžta su nauja sudėtimi. Vienas iš scenos veteranų „havan“ mielai sutiko plačiau papasakoti apie komandos reikalus: „Pirmiausia, „Kraked“ buvo tas žmogus kuris surinko visą komandą. Tiesa, iš pradžių pats neplanavau žaisti, tačiau vienas iš jų penketo patyrė rankos traumą, o ESEA Open registracijos pabaiga buvo už kelių dienų tad sutikau. Kadangi mūsų komanda visiškai nauja, yra sunku įvertinti, kaip seksis lygoje, bet manau labiausiai viskas priklausys nuo pačių žaidėjų požiūrio ir skirto laiko asmeniniam tobulėjimui. Taip pat rezultatams didelę įtaką turės mano, kaip IGL („stratego“), rolė, kadangi privalėsiu ne tik paruošti komandą kovoms, bet ir diriguoti žaidimui. Manau svarbiausia sezono metu išlaikyti stabilią sudėtį, o viduryje pasimatys komandos rezultatai. Mano asmeninis komandai keliamas tikslas laimėti bent 60% kovų. Šiuo metu planuojame pradėti tik nuo ESEA, o po mėnesio žvalgysimės į kitus turnyrus/lygas. NGA (New Generation Alliance) pavadinimą pasirinkome, dėl to jog pavadinimas gyvuoja nuo 2006 metų CS ir CSS, o aš paskutinis žmogus išlikęs iš šios komandos vadovybės esporte.“

Saber (Malunaz, rikouxd, insideJ, si1no, forgisss)

Dar vienas naujas vardas lygoje – „Saber“. Tačiau žaidėjai ne naujokai.

Komandos kapitonas „Malunaz“ praėjusiame sezone atstovavo „Timechasers“ akademiją, „rikouxd“ pusę sezono gynė „reOs“ spalvas. Įdomu tai, kad jauniausias ekipos žaidėjas „si1no“ 35 tame ESEA sezone jau žaidė kartu su „Malunu“. Tiesa, tada sudėtis po sezono iširo. Kiti du žaidėjai „insideJ“ ir „forgisss“: žaidę kelete mišrių komandų ir įvairuose Lietuvos turnyruose. „forgisss“ – žaidėjas sukaupęs net 4 ESEA sezonų patirtį. Paprašytas trumpai papasakoti tikslus „Malunaz“ minėjo: „Vienas iš pagrindinių, turbūt, kaip ir visų komandų – patekti į kitą diviziją. Bet šis tikslas nėra pagrindinis. Pagrindinis tikslas – atrasti komandos ritmą, išnaudoti žaidėjus kuo geriau ir užtikrinti, kad žaidėjai jaustųsi patogiai savo rolėse.“

AimRadio (Nevo, 2bender, Stywas, ch4m1k, dejavu)

Naujos komandos stovykloje daugiau klausimų nei atsakymų. Naujienos rašymo metu komandos sudėtis nėra aiški. Paklaustas apie komandos tikslus „Stywas“ prasitarė, kad šiuo metu ekipa ieško 2 žaidėjų. Linkime kuo greičiau užpildyti sudėties spragas ir sėkmės ateinančiame turnyre.

zakurytesport (kulkushas, rqq, SEALLer, Ic3log, quadlt)

Dar vieni lygos debiutantai. Vieną iš komandos tikslų penketo kapitonas „kulkushas“ įvardino patirties įgavimą bei norą parodyti gerus rezultatus. Taip pat pridūrė, kad komanda treniruojasi kasdien po 3 valandas ir stengsis judėti į priekį.

Apibendrinant, pagrindinis lietuvių tikslas aiškus: aukštesnis – Intermediate divizionas. Sezono pradžioje nuotaikos kaip visada geros. Kokios jos bus pabaigoje? Sužinosime už kelių mėnesių.

Reguliarusis sezonas vyks iki birželio 28 dienos, vėliau vyks atkrintamosios.

Sezono pabaiga planuojama Liepos 18 dieną.

Kiekvieną savaitę supažindinsime jus su esama situacija ir pateiksime visus rezultatus bei įdomybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius