Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„ESL“ ėmėsi priemonių užkirsti kelią žiūrovų įtakai „IEM Rio Major“ varžyboms

Turnyro organizatorius „Imperial“ - „Cloud9“ rungtynių metu ribotam laikui arenos žiūrovų ekrane pašalino radarą ir rentgeno vaizdą, kad „apsaugotų turnyro sąžiningumą“.​​​​​​​
„IEM Rio Major“
„IEM Rio Major“ / "Dot Esports" nuotr.

Per pirmąsias dvi „IEM Rio Major“ „Challengers“ etapo dienas žiūrovai, stebėję rungtynes ​​gyvai arenoje, retkarčiais pateikdavo svarbios informacijos apie rungtynes. Kai kuriais atvejais publikos nariai šaukdavo į kurį saitą ruošiasi bėgti puolančiųjų komanda.

Po panašių įvykių, kurie nutiko per rungtynes ​​tarp „Imperial“ ir „Cloud9“ antrosios dienos pabaigoje, „ESL“ nusprendė pašalinti radarą ir rentgeno vaizdą iš Riocentro arenos ekranų keliems raundams pirmojo varžybų žemėlapio pabaigoje.

"Dot Esports" nuotr./„IEM Rio Major“
"Dot Esports" nuotr./„IEM Rio Major“

Remiantis Shauno Clarko, „ESL“ „CS:GO“ varžybų direktoriaus, pareiškimu, tai buvo priemonė, kurios buvo imtasi siekiant kovoti su minia, darančia įtaką rungtynėms, po to, kai publikai buvo reguliariai pranešama apie susirūpinimą dėl turnyro sąžiningumo.

Clarkas teigė: „Turnyro sąžiningumas mums yra svarbiausias veiksnys. Per pastarąsias dienas patyrėme incidentų, kurie, mūsų nuomone, kėlė pavojų. Mes informavome publiką, kodėl tai yra svarbu, ir tai darėme viso turnyro metu.“

Visgi nelieka aišku, kokių dar papildomų priemonių turnyro organiztoriai ruošiasi priimti, siekiant kovoti su minios įtaka varžybų metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius