Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„ESL Pro League Season 14“ intrigos: ko galime tikėtis grupių etape?

„IEM Cologne 2021“ turnyras, vykęs Kelno mieste, sulaukė milžiniško susidomėjimo. Finalą tarp „G2“ ir „Natus Vincere“ ekipų stebėjo 843 tūkstančiai žmonių. Didžiausi CS:GO turnyrai dėmesio sulaukia ir Lietuvoje. Rugpjūčio 16 dieną startuojantis „ESL Pro League Season“ turnyras, kurio prizinis fondas siekia 750 tūkstančius JAV dolerių. Todėl, šiuo straipsniu nusprendžiau Jums atskleisti savo nuomonę, apie artėjantį turnyrą ir laukiančias intrigas. O jų, neabejoju, jog nestigs.
ESL Katowice
ESL Katowice

A grupė. Drąsus spėjimas: Į kitą etapą neprasibraus favoritai: „Vitality“, „Astralis“ arba „Heroic“.

Komandos „Heroic“, „Astralis“, „Vitality“, „Spirit“, „Ence“, „Bad News Bears“.
A grupės dvikovas galėsite stebėti Rugpjūčio 16-20 dienomis. Jose susitiks trys elitinės komandos, kurioms iššūkį mesti bandys „Ence“, „Spirit“ ir „ Bad News Bears“ ekipos. „Astralis“, „Heroic“, „Vitality“ – komandos, kurios, pagal bukmekerių prognozes, turi daugiausiai šansų patekti į kitą etapą. Tačiau, mano nuomonė yra kitokia ir aš raudono kilimo į kitą etapą favoritams nekloju.

Priežastys, kodėl favoritai gali suklupti:

  1. „Spirit“ efektas.

Be abejonės, viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl favoritėms kelias grupėse nebus lengvas – „Spirit“ ekipa. Rusijos organizacijai atstovaujančių žaidėjų minimalus tikslas privalo būti patekimas šiame turnyre į kitą etapą. Neseniai praūžusiame „IEM Cologne 2021“ turnyre iš keturių rusų ir vieno ukrainiečio sudaryta ekipa pasirodė žemiau savo galimybių - finišavo 13-16 vietoje. Tačiau pasirodymas Kelne neatskleidžia „Spirit“ komandos pajėgumo. Abdulkhalik "degster" Gasanov buvo neabejotinas komandos lyderis, kuris vykusiame turnyre demonstravo aukščiausią lygį. Tą parodo ir statistika: 1,34 reitingas per penkerias rungtynes ir užkelta kartelė, kurią pavyko pagerinti tik geriausiam CS:GO žaidėjui planetoje Oleksandr "s1mple" Kostyliev. Reikia atsižvelgti ir į tai, jog turnyras Vokietijoje vyko gyvai, o ne nuotoliu, kaip jau buvo tapę įprasta pandemijos akivaizdoje. Taigi galime daryti prielaidą, jog pirmą kartą gyvai šios sudėties žaidusi „Spirit“ ekipa galėjo būti veikiama ir psichologinės įtampos. Tad, neabejoju, jog vedami „degster“ rusų komandos žaidėjai pasitemps šiame turnyre ir bus realūs pretendentai prasibrauti į kitą etapą. Labai sunku būtų įsivaizduoti „Spirit“ ekipą, pralaiminčią visoms favoričių etiketę turinčioms A grupės komandoms.

ESL Pro League Season 14
ESL Pro League Season 14
  1. Ar „Ence“ kartu su „Bad News Bears“ pagadins reikalus favoritams?

A grupės juodieji arkliukai turėtų būti „Ence“ ir „Bad News Bears“ ekipos. Nors bukmekerių prognozėse šios ekipos yra laikomos „autsaiderėmis“, tačiau, mano supratimu, šių ekipų „nurašyti“ nevertėtų. Drįsčiau teigti, jog šios dvi komandos be kovos A grupėje nepasiduos ir laimės prieš aukščiau išvardintas favorites. Kodėl? Kadangi šios ekipos turi visas sąlygas sėkmei pasiekti, o „autsaiderio“ statusas ant pečių psichologinės atsakomybės neužkraus. Puikiai šių komandų pajėgumą įrodo ir praeityje praūžę turnyrai. Pavyzdžiui, „Ence“ komanda turnyre „Gamers Without Borders 2021“ puikiai priešinosi varžovams ir nugalėjo tokias ekipas kaip „Mousesports“ ar „Ninjas in Pyjamas“. Tad būtų sunku įsivaizduoti scenarijų, kuriame „Ence“ pralaimėtų trejas rungtynes, net ir nebūdami rungtynių favoritais. Tuo tarpu, „Bad News Bears“ ekipa taip pat demonstruoja puikią formą Amerikoje. Tą įrodo ir aukso medaliai iškovoti „ESEA Summer 2021 Cash Cup 3 North America“ turnyre. Be to, forumuose šmėžuoja kalbos, jog begalę aukščiausio lygio patirties turintis Tarik "tarik" Celik gali prisidėti prie komandos. Aš nenustebčiau, jog komanda su juo taptų dar labiau nenuspėjama. Jau pasibaigusiame, anksčiau minėtame turnyre „tarik“ atstovavo „Bad News Bears“ komandai ir tai darė itin sėkmingai, fiksuodamas 1.42 reitingą. Nors „Bad News Bears“ komanda ir yra laikoma absoliučiais A grupės „autsaideriais“, visgi, mano įsitikinimu, jie grupių etape pademonstruos kažką netikėto ir galbūt įveiks vieną iš favoričių.

B grupė. Ar permainos „Complexity“ komandos sudėtyje bus raktas į kitą etapą?

Komandos: „G2“, „Virtus Pro“, „Complexity“, „OG“, „Renegades“, „Sinners“.

B grupėje kur kas įdomiau, kadangi trijų ryškių favoričių nėra. Daugiausia šansų į kitą etapą prasibrauti turinti „G2“ komanda sulauks rimto pasipriešinimo. Neabejojama, jog „Virtus Pro“, „Complexity“ ir „OG“ ekipos bus rimčiausios priešininkės „IEM Cologne 2021“ turnyro sidabrininkams. Šios grupės „autsaiderėmis“ yra laikomos „ Renegades“ ir „Sinners“ organizacijos, kurios, pagal bukmekerių prognozes, patekti į kitą etapą turi mažiausiai šansų. Visgi, mano nuomone „Renegades“ nurašyti nereikėtų, kadangi Australai praėjusiame turnyre Kelne sugebėjo laimėti prieš „OG“ ekipą.

G2
G2

„Complexity“ komanda – neprognozuojama?

Po nesėkmingo turnyro Kelno mieste „Complexity“ užklupo permainos:

  1. Atsisveikinta su treneriu Jamie "keita" Hall, kuris ekipoje praleido dvejus metus.
  2. Rasta pamaina ir į trenerio kėdę pasamdytas brazilas Luis "peacemaker" Tadeu, kuris ir vadovaus komandai artėjančiam turnyre.
  3. Ant suolo nutupdytas William "⁠RUSH⁠" Wierzba, kurį šiame turnyre pakeis Patrick "⁠es3tag⁠" Hansen.

Permainos ekipą užklupo vienos savaitės bėgyje, nors žaidėjai turi begalę laiko pasiruošti turnyrui. Neabejojama, jog ekipos veidas šiame turnyre bus kitoks. Naujas treneris turėtų įpūsti ir naujų taktinių sprendimų, o tai gali tapti tikru X-faktoriumi jų oponentams. „Complexity“, mano akimis, privalo prasmukti tarp trijų B grupės stipriausių komandų. Padėti jiems gali ir mažesnė psichologinė našta, kadangi komandą sukrėtė pokyčiai ir jiems reikės laiko atrasti savo žaidimą.

Apibendrinimas A grupė.

Manau, kad A grupėje favoritai neturės lengvo pasivaikščiojimo. Kaip minėjau aukščiau, favoritė įkąsti stipriausiems A grupės varžovams yra „Spirit“ organizacija, kuri savo gretose turi „degster“. Reiktų atsižvelgti ir į „Vitality bei, „Heroic“ silpnus pasirodymus praėjusiame turnyre, kurie galbūt indikuoja apie prastą šių komandų formą pastaruoju metu. Tad apibendrindamas A grupę galiu pasakyti, jog kitame etape galimai išvysime „Heroic“, „Spirit“ ir „Astralis“ ekipas. Nenustebčiau, jeigu „Ence“ komanda taip pat būtų arti patekimo į kitą etapą.

Apibendrinimas B grupė.

B grupėje kur kas daugiau nežinomųjų. Geriausią savo formą šiemet demonstruojanti, „G2“ ekipa yra ryški grupės favoritė. „Virtus Pro“ komanda, kuri 2020 metais demonstravo savo geriausią žaidimą, šiemet stipriai „buksuoja“. Galiu tik spėti, jog komanda su tiek daug potencialo puolime, šiame turnyre primins apie save. Nereikėtų užmiršti ir „OG“ komandos, kurios sudėties pokyčiai lėmė „IEM Summer 2021“ turnyre iškovota antrąją vietą. Norisi tikėti, jog pokyčiai „Complexity“ komandai taip pat padės ir galėsime matyti šią ekipą, demonstruojančią solidų žaidimą. Apibendrindamas B grupę, galiu pasakyti, jog mano nuomone į kitą etapą pateks „G2“, „Complexity“ ir „OG“ komandos. B grupės kovas galėsite stebėti Rugpjūčio 21-26 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius