Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Esports namai“ ir Lietuvos futbolo federacija – strateginiai partneriai esporto srityje

Lietuvos futbolo federacija su visais A lygos Lietuvos futbolo klubais atverė naują istorinį puslapį: įsteigti komandų esporto padaliniai. „Esports namai“ ir Lietuvos futbolo federacija nuo šiol tampa strateginiais informaciniais partneriais esporto srityje.
Lietuvos futbolas žengia į esportą.
Lietuvos futbolas žengia į esportą.

Kaip ir minėta, Lietuvos futbolo federacija jungiasi į FIFA Esporto platformą ir jau gruodžio pradžioje A lygos klubai dalyvaus FIFA Club Series 2022 pasaulinėse atrankose, o pavasarį – rungtyniaus A lygos Esporto čempionate.

Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius „Esporto namams“ sakė: „Jau prieš kelis metus pamatėme, kad esportas yra viena iš sparčiausiaii augančių naujovių, tad federacijoje įsteigėme esporto padalinį. LFF kiekvienais metais renka oficialią esporto rinktinę, kuri dalyvauja UEFA rengiamuose turnyruose. Matome ir daugiau sričių, kuriose galime žengti į priekį esporto rinkoje ir jau artimiausiu metu pristatysime ir naujus esporto projektus. Bendradarbiavimas su 15min.lt „Esporto namai“ padės kuo plačiau paskleisti žinią apie federacijos vykdomus esporto projektus ir iniciatyvas“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius

„Manau, kad natūralu, jog Lietuvos futbolo federacija, sekdama pasaulines tendencijas įsijungė į esportą. “Esporto namai„, būdami didžiausias, aktyviausias bei labiausiai Lietuvoje esportą populiarinantis komunikacijos kanalas, džiaugiasi galėdamas prisidėti prie tokios veiklos. Tikimės, kad esportu susidomės dar daugiau žmonių, o seni stereotipai neva žaidimas kompiuteriu yra asociali ir nenaudinga veikla, liks užmarštyje“ – teigė „Esporto namų“ vadovas, Vytenis Utaras.

Kaip ir minėjome, į pirmąsias kovas A lygos klubai stos jau šį gruodį. Praėjusiame sezone FIFA Club Series 2022 pasaulinėse atrankose iš viso dalyvavo 480 klubų, o šiemet tikimasi ženklaus dalyvių skaičiaus padidėjimo. Kiekvieną Lietuvos futbolo klubo esporto sudėtį sudaro po 2-3 vaizdo žaidimo „FIFA 22“ mėgėjus žaidėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius