Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos efutbolo čempionato apžvalga: eksperimentai, sensacijos ir pirmieji finalų dalyviai

Pirmadienį paaiškės pirmieji UEFA ir „Konami“ rengiamo Europos efutbolo čempionato finalinio etapo dalyviai. Pateikiame A-E grupių, kuriose pirmame ture netrūko nei sensacijų, nei nepasiteisinusių eksperimentų, apžvalgą.
Ispanijos rinktinė PES žaidime
Ispanijos rinktinė PES žaidime

Pirmadienį baigsis A, B, C, D ir E grupių kovos. Grupėse triumfavusios komandos pateks tiesiai į „eEuro 2020“ turnyro finalą. Antras vietas užėmusios ekipos turės žaisti papildomame atrankos turnyre.

A grupė yra tikras mirtininkų sambūris. Joje yra Serbija, Ispanija, Anglija, Albanija ir Latvija. Pirmosios trys šalys PES žaidime reguliariai demonstruoja puikius rezultatus, tačiau mažiausiai vienai iš jų pasirodymas „eEuro 2020“ atrankoje šiandien bus baigtas.

Ispanijos rinktinė PES žaidime
Ispanijos rinktinė PES žaidime

Šiuo metu grupėje pirmauja Serbija, pirmame rate iškovojusi visas keturias pergales ir turinti 12 taškų. Jai į nugarą kvėpuoja Ispanijos rinktinė, pirmame ture patyrusi vos vieną nesėkmę prieš tuos pačius serbus. Ispanų sąskaitoje – devyni taškai.

Trečią ketvirtą vietas A grupėje dalijasi Anglija ir Albanija, surinkusios viso labo keturis taškus. Tam, kad patektų bent į papildomą atrankos turnyrą, šioms nacionalinėms komandoms reikės ne tik puikiai sužaisti pačioms, bet ir tikėtis ispanų nesėkmių, kas yra mažai tikėtina, nes pastarieji apskritai yra vieni iš „eEuro 2020“ čempionato favoritų, savo gretose turintys garsių žaidėjų iš tokių komandų kaip Miuncheno „Bayern“.

B grupėje situacija yra kur kas įtemptesnė. Joje pirmauja Portugalijos rinktinė, sudėtyje turinti du puikius „eFootball.pro“ lygos žaidėjus, tačiau antroje vietoje esanti Slovėnija turi tiek pat (9) taškų. Nuo šių dviejų komandų vos dviem taškais atsilieka Rumunija, vis dar turinti visus šansus iškovoti vietą bent jau papildomose varžybose.

Absoliučiame A ir B grupių dugne yra šalys-mažylės Latvija ir Lichtenšteinas, pirmame rate nepelniusios nė taško.

VIDEO: eEURO 2020 Qualifying Round - Groups A-E

Labai atvira yra ir C grupė. Čia dėl pirmų dviejų vietų kovoti gali keturios komandos. Šveicarija į „eEuro 2020“ atranką pasikvietė „FIFA 20“ žaidimo profesionalus, tačiau ši strategija pirmame rate ne itin pasiteisino, nes kol kas 4 taškus turinti šalis grupėje užima ketvirtą vietą. Grupės viršūnėje puikuojasi daug patirties PES disciplinoje turintys Bosnijos ir Hercegovinos žaidėjai, tačiau aštuonis taškus turi ir Kazachstanas. Trečioje vietoje su 5 taškais yra Moldova.

D grupėje esantys suomiai ir norvegai turi tikrai brandžius PES žaidėjus, tačiau pirmajame rate jie nė iš tolo neprilygo Graikijos smogiamajai jėgai. Ši rinktinė pirmame rate iškovojo visas keturias pergales ir už artimiausias varžoves – jau minėtas Suomiją ir Norvegiją – turi surinkusi dvigubai daugiau taškų (12). Ketvirtoje vietoje yra Slovakija, turinti 4 taškus, paskutinėje – Azerbaidžanas, pirmame ture sukrapštęs viso labo vieną tašką.

„eEuro Football 2020“ čempionato logotipas
„eEuro Football 2020“ čempionato logotipas

E grupėje esančias pirmas keturias komandas vieną nuo kitos skiria po du taškus, tačiau čia dar toli gražu niekas neaišku. Kol kas pirmauja Izraelis, turintis 10 taškų, tačiau gilias PES tradicijas turinčios Austrija (8 tšk.), Rusija (6 tšk.) ir Lenkija (4 tšk.) dar gali tikėtis stebuklų.

„eEuro Football“ turnyro finalą UEFA ketino rengti Vemblio stadione tarp tikrojo Europos čempionato pusfinalių ir finalo, tačiau jis dėl koronaviruso protrūkio gali būti atidėtas net iki 2021 metų. Visgi paties „eEuro Football“ turnyro planai kol nekeičiami ir finalinis etapas, kaip numatyta, turėtų vykti birželio 10-11 dienomis.

Komandos, kurios grupėse užims antrąsias vietas, žais papildomame atrankos turnyre, kuriame bus padalintos į dvi grupes po penkias ekipas. Jame kelialapį į „eEuro 2020“ finalą iškovos trys geriausiai pasirodžiusios komandas iš kiekvienos grupės.

Papildomas atrankos turnyras vyks gegužės 4 ir 11 dienomis.

Primename, jog „eEuro 2020“ atrankoje dalyvauja ir Lietuvos efutbolo rinktinė. Jos grupės komandos žais kitą pirmadienį.

Tiesiogines Europos efutbolo čempionato transliacijas nuo 18:00 galėsite stebėti oficialiame UEFA „Youtube“ kanale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius