Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Europos efutbolo čempionato nugalėtoja – Italijos rinktinė

Sekmadienį baigėsi Europos efutbolo čempionatas „eEuro 2020“, kurio nugalėtoja tapo pusfinalyje prancūzus, o finale serbus pribaigusi Italijos rinktinė.
Italijos rinktinė triumfavo „eEuro 2020“ čempionate
Italijos rinktinė triumfavo „eEuro 2020“ čempionate / UEFA nuotr.

Pirmajame pusfinalyje susitiko Serbijos ir Rumunijos rinktinės. Pirmosiose dvejose rungtynės komandos pasidalijo po pergalę, tad nugalėtojas sprendėsi lemiamose. Jose serbai pirmavo net du kartus, tačiau rumunams vis pavykdavo prisivyti varžovus. Visgi pačioje rungtynių pabaigoje Serbijos žaidėjams pavyko pribaigti visus nustebinusią Rumunijos rinktinę.

Dėl vietos finale kovojo į kovą stojo Prancūzija ir Italija. Prancūzija buvo laikoma pagrindine šio turnyro favorite, tačiau pirmajame mače italams ji neprilygo. Antrosiose rungtynės italai vėl šovė į priekį 3:1, tačiau prancūzams pavyko išlyginti rezultatą ir mačą perkelti į vienuolikos metrų baudinių seriją. Atsilikinėdami 3:4 prancūzai nevykusiai pabandė atlikti „panenka“ stiliaus smūgį ir turėjo pripažinti italų pergalę.

Finale pirmieji į priekį po A.Mitrovičiaus įvarčio išsiveržė serbai, tačiau 36-ą ir 40-ą min. dukart kamuolį į vartus pasiuntęs C.Immobile rezultatą persverė italų naudai. Antrojo kėlinio pradžioje „Lazio“ puolėjas pelnė trečiąjį savo įvartį ir nors serbai į tai atsakė padidėjusiu spaudimu, pirmą mačą 4:2 laimėjo Italijos rinktinė.

Antrosiose rungtynėse Serbijai į pagalbą stojo „Kepa_PFC“, kuriam finalinis „eEuro 2020“ savaitgalis klostėsi labai sunkiai. Laimei, vienas serbų lyderių atsitiesė finale ir varžovą nušlavęs 5:1 išlygino serijos rezultatą – 1:1.

Nepaisant to, trečiąjį mačą vėl nugvelbė vienintelį įvartį įmušę italai, o pačioje ketvirtųjų rungtynių pabaigoje vartų liniją kirtęs kamuolys galiausiai palaidojo visas serbų viltis.

Rezultatyviausia viso „eEuro 2020“ čempionato komanda tapo Prancūzija, iš viso pelniusi 88 įvarčius. Antroje vietoje liko čempionė Italija, varžovams įmušusi 86 įvarčius, treti – vokiečiai su 84.

„eEuro 2020“ finalinio etapo prizinį fondą sudarė 100 tūkst. eurų. Nugalėtojams atiteko 40 tūkst.

Europos efutbolo čempionate dalyvavo ir Lietuvos rinktinė. Ji pasiekė antrąjį atrankos etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius