Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

FIFA 21, PES 2021 ar Football Manager 2021 – ką rinktis?

Didžiosios kompiuterinių žaidimų leidėjų kompanijos kaip „Electronic Arts“, „Konami“ ir „SEGA“ kasmet konkuruoja tarpusavyje išleisdamos naujas futbolo simuliacijos serijų dalis. „EA“ atveju tai „FIFA“ žaidimai, „Konami“ priklauso „eFootball Pro Evolution Soccer“ franšizė, o „SEGA“ leidžia „Football Manager“ serijos futbolo klubų vadybos simuliacijas. 2020-ieji metai šioms serijoms yra išskirtiniai – žaidimų kūrimo procesas buvo neišvengiamai paveiktas COVID-19 pandemijos. Susiklosčiusi situacija skirtingai atsispindi kiekvieno iš šių žaidimų turinyje, o pastarieji skirtumai taip pat gali lemti ir žaidėjų sprendimą pirkti. Taigi, kurią iš žymiųjų futbolo simuliacijų verta įsigyti ateinantį sezoną?
FIFA 21, PES 2021, ar Football Manager 2021 – ką rinktis?
FIFA 21, PES 2021 ar Football Manager 2021 – ką rinktis? / Partnerio nuotr.

FIFA 21

Partnerio nuotr./FIFA 21
Partnerio nuotr./FIFA 21

Kaip ir daugelis kitų žaidimų kūrėjų studijų, „FIFA“ serijos žaidimus kurianti „EA Sports“ komanda susidūrė su iššūkiais, tačiau „FIFA 21“ kūrimo bei išleidimo procesas buvo paveiktas mažiausiai. Tai puikios naujienos ilgamečiams „FIFA“ gerbėjams – „EA“ savo futbolo žaidimą išleidžia jau spalio 9-ąją dieną. Nuo standartinės išleidimo datos „FIFA 21 Origin key“ atsilieka vos keliomis savaitėmis, turint omenyje, kad nauji „FIFA“ žaidimai paprastai pasirodo rugsėjo pabaigoje.

Kalbant apie žaidimo patirtį, „FIFA 21“ veiks firminio „Frostbite“ variklio pagrindu. Šis studijos „DICE“ sukurtas žaidimų variklis taip pat naudojamas ir daugelyje kitų „EA“ leidinių, įskaitant ir paskutinių kelių metų „FIFA“ serijos dalis, tačiau būtų klaida manyti, jog tarp „FIFA 20“ ir „FIFA 21“ nėra skirtumų žvelgiant iš techninės perspektyvos. Naujausias žaidimas pasižymi natūralia kamuolio judėjimo ir objektų susidūrimų fizika. Pavyzdžiui, „FIFA 21“ valdomi žaidėjai daug rečiau parkrenta lemtingomis akimirkomis, baudavimo situacijos nesusiklosto pagal erzinančius atsitiktinumus, o tokiu būdu taip pat išsaugomas greitas žaidimo tempas.

Pokyčių galima išvysti ir „FIFA“ žaidėjų liaupsinamame „FIFA Ultimate Team“ režime. Kaip ir ankstesnėse dalyse, žaidėjai konstruos savo komandas pirkdami kolekcines korteles įsigytas už virtualią žaidimo valiutą, žinomą kaip „FUT Points“ arba „FIFA Points“. Kortelės apima tiek skirtingos vertės futbolo žaidėjus, tiek žaidėjų parametrus keičiančius vartojimo reikmenis. Ištvermės ir treniruočių kortelės šiais metais pašalinamos iš žaidimo – jų funkcija pakeičiama automatiniu žaidėjų jėgų atsistatymu prieš kiekvienas rungtynes. „Ultimate Team“ režime taip pat pristatomas kooperatinis režimas! Čia „FUT“ žaidėjai galės varžytis tiek tarpusavyje, tiek suvienyti jėgas prieš patobulintą žaidimo dirbtinį intelektą.

Įsigyti FIFA 21

Įsigyti FIFA 21 Points

eFootball PES 2021 Season Update

Partnerio nuotr./PES 2021
Partnerio nuotr./PES 2021

Prisitaikydama prie kintančios situacijos pasaulyje, kompanija „Konami“ priėmė kiek kitokius sprendimus nei jų konkurentai „Electronic Arts“. Šie sprendimai, žinoma, yra susiję su „eFootball Pro Evolution Soccer“ serija – 2020-siais nepasirodys naujas, pilnai realizuotas „eFootball PES“ serijos žaidimas. Naujos kartos „PES“ dalį „Konami“ ruošiasi išleisti tik 2021-siais, o šiais metais „eFootball Pro Evolution Soccer“ gerbėjams siūlomas „eFootball PES 2021 Season Update“ atnaujinimą.

2020-ųjų serijos dalis mažai tesiskiria nuo praeitų metų „eFootball PES 2020“ žaidimo, tačiau tai anaiptol nereiškia, kad naujasis „Konami“ leidinys nėra vertas dėmesio. 2020-siais žymiajai „PES“ futbolo simuliacijos serijai sukanka 25 metai, tad jubiliejaus proga Konami siūlo žaidimą tik už pusę standartinės kainos, o išpardavimų laikotarpiu „eFootball PES 2021 Season Update“ kaina gali nukristi net dar labiau. Į tai atkreipti dėmesį tikrai verta, ypač turint omenyje, kad „eFootball PES 2021 Season Update“ atnaujinimas nereikalauja turėti originaliojo „PES 2020“ žaidimo. Tik už pusę standartinės kainos žaidėjai gali mėgautis pilnu praėjusių metų žaidimu, o taip pat ir naujausio sezono turiniu!

Pastarasis pasiūlymas ypač patrauklus serijos naujokams dar neturėjusiems progos mėgautis itin gerai išdirbta „eFootball PES 2020“ žaidimo mechanika. Šiuo aspektu „Pro Evolution Soccer“ visada buvo aršiausias „FIFA“ serijos konkurentas. Tiek kritikai, tiek gerbėjai negaili liaupsių žaidėjų valdymui „PES“ futbolo simuliacijoje. Kiekvienas PES žaidėjas gali siekti individualumo, nes žaidime pristatoma aibė skirtingų būdų mušti įspūdingus įvarčius. Tačiau serijos senbuviai taip pat neturėtų numoti ranka į sezoninį atnaujinimą – naujas turinys, grafikos patobulinimai, sklandesnės žaidėjų judėjimo animacijos ir kitos staigmenos techniniame lygmenyje išlieka priežastimis apsvarstyti „eFootball PES 2021 Season Update“.

Įsigyti PES 2021

Football Manager 2021

Partnerio nuotr./Football Manager 2021
Partnerio nuotr./Football Manager 2021

Palyginus „Football Manager“ seriją su „eFootball Pro Evolution Soccer“ ar „FIFA“ žaidimais, „SEGA“ leidžiamos futbolo simuliacijos dalys pristatomas visiškai kitoks futbolo žaidimo pobūdis. Iš dalies, taip ir yra. Nors visos trys serijos yra virtualios futbolo simuliacijos, „PES“ ir „FIFA“ įtraukia tiesioginį žaidėjų dalyvavimą varžybose, tuo tarpu „Football Manager yra išskirtinai į futbolo klubo vadybą orientuota serija. Šiuo aspektu naujasis „Sports Interactive“ „Football Manager 2021 Steam key“ žaidimas neturi lygių – visai kaip ir jo pirmtakai.

Nors „Football Manager 2021“ eigoje žaidėjai daugiausia laiko praleis stebėdami meniu langus, lenteles, diagramas, žaidėjų sąrašus ir statistiką, žaidime taip pat išvysime ir vaizdo intarpus su 3D rungtynių animacijomis. Šių metų žaidime vaizdo intarpai yra aukštesnės kokybės, nors žinoma jų negalima palyginti su foto realistiškais vaizdais sugeneruotais „FIFA 21“ „Frostbite“ ar „eFootball PES 2021 Season Update“ „Fox Engine“ variklių pagalba. Kita vertus, „Football Manager 2021“ priklauso tiems žaidimams, kuriuose grafinis apipavidalinimas išlieka antraeiliu dalyku – daug didesnę svarbą čia įgauna patogi vartotojo sąsaja bei įtraukianti žaidimo eiga.

Aptariant COVID-19 įtaką žaidimo kūrimui, pandemija taip pat atsiliepė „SEGA“ ir „Sports Interactive“ darbams ruošiant naujausią „Football Manager“ dalį. Tiksli „Football Manager 2021“ išleidimo data dar nenurodyta, tačiau „Sports Interactive“ vadovo Miles Jacobson teigimu, žaidimas turėtų pasirodyti arba lapkričio pabaigoje, arba gruodžio pirmojoje pusėje. „Beta“ testavimas turėtų prasidėti likus kelioms savaitėms iki pilnos versijos išleidimo, visai kaip ir su ankstesnėmis serijos dalimis. Turint tai omenyje, galima spekuliuoti apie realią galimybę išmėginti „Football Manager 2021“ žaidimą dar lapkričio mėnesį.

Įsigyti Football Manager 2021

Išsirinkite žaidimą apsilankę Eneba.com

Kiekvienas iš pristatytų variantų gali pritraukti žaidėjus dėl skirtingų priežasčių. „FIFA 21“ pasirodo artimiausiu metu, kartu pristatydamas pilnai išplėtotus režimus ir aibę atnaujinimų: Savo ruožtu, „eFootball PES 2021 Season Update“ siūlo pilną praeitų metų žaidimą su atnaujintu turiniu, techniniais patobulinimais ir jubiliejine kaina, o „Football Manager 2021“ vėl žada įtraukiančią futbolo klubo vadybos simuliaciją, kurios detalumas ir tikroviškumas meta rimtą iššūkį analogiškiems „FIFA“ ir „PES“ vadybos režimams.

Jeigu svarstote, kviečiame apsilankyti internetinėje žaidimų parduotuvėje Eneba. Svetainėje jau dabar galima pigiai įsigyti ne tik „FIFA 21“ žaidimą „Origin“ platformai, tačiau ir skirtingus „FUT Points“ žaidimo valiutos paketus ir iš anksto pasiruošti „FIFA Ultimate Team“ režimui. Svetainėje taip pat pristatoma pilna „FIFA Points“ kolekcija, kurios asortimente įtraukti ir „FIFA 20“ „FUT Points“ paketai. Pastaruosius galima panaudoti žaidžiant „FIFA 20“, o likusią dalį perkelti į būsimąjį „FIFA 21“. Be abejonės, Eneba.com kartu pristato „Football Manager 2021“ bei „eFootball PES 2021 Season Update“ pasiūlymus, o laukiant naujausių žaidimų pasirodymo, už gerą kainą galima įsigyti ir praėjusių metų hitus!

Žiūrėti visus žaidimų pasiūlymus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius