Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Flappy Bird“: akimirksniu sprogęs žaidimas, kurį esi žaidęs ir tu?

„PewDiePie“ vienas populiariausių streamerių pasaulyje 2013 metais savo „Youtube“ kanale pasidalino „Flappy Bird“ žaidimo apžvalga. Tuomet vaizdo įrašas sulaukė milžiniško susidomėjimo ir pritraukė begales žmonių išbandyti programuotojo iš Vietnamo Dong Nguyen sukurtą šedevrą. Nors pirmoji žaidimo versija buvo nesėkminga, tačiau po kelių atnaujinimų ir aukščiau minėtos „PewDiePie“ apžvalgos žaidimas pradėjo generuoti milžiniškas pajamas. Puikiai mano žodžius pagrindžia faktas, jog 2014 metų sausio mėnesį „Flappy Bird“ buvo daugiausiai kartų atsisiųsta programėlė „App store“ platformoje. Kiek vėliau žaidimas tapo prieinamas ir „Android“ operacinės sistemos naudotojams. Būtina paminėti ir tai, jog Dong Nguyen viename iš intervių atskleidė, kad „Flappy Bird“ esančios reklamos sugeneruodavo kūrėjui apie 50 tūkstančių dolerių per dieną
/ "Games.lt" nuotr.

Twitter įrašas, kurio žinutė sudaužė gerbėjų širdis?

2014-ųjų vasario 8-tą dieną „Twitter“ soc. tinkle buvo patalpintas Dong Nguyen įrašas. „Flappy Bird“ kūrėjas savo žinute informavo, jog po 22 valandų žaidimas bus ištrintas iš „App Store“ ir „Google Play“ parduotuvių. Vietnamietis įvardino ir priežastį, kodėl viena sėkmingiausių programėlių yra pašalinama. Pasak programuotojo, jis tikėjosi, jog „Flappy Bird“ bus puikus būdas skiriant kelias minutes dėmesio per dieną atsipalaiduoti. Tačiau skrendančio paukščiuko žaidimas sukėlė visuotinę priklausomybę. Valandos praleistos varvinant akis prie telefono ir bandymas pagerinti rekordą - tai nekontroliuojami žmogaus instinktai. Todėl Dong Nguyen nusprendė pašalinti žaidimą visiems laikams.

Kaip atrodė žaidimas
Kaip atrodė žaidimas

„eBay“ platformoje buvo galima užsidirbti?

Dong Nguyen nusprendus pašalinti žaidimą iš „Google Play“ ir „App store“ platformų, atsirado asmenų, kurie norėjo iš to pasipelnyti. Pavyzdžiui, „eBay“ platformoje žmonės pradėjo pardavinėti telefonus su neaktyvuotomis „Flappy Bird“ žaidimo paskyromis. Įrenginiai kainavo daugiau nei 1,5 tūkstančio dolerio. Privalau paminėti ir tai, jog buvo ir tokių išmaniųjų, kurių kaina aukciono metu viršijo 90 tūkstančių dolerių sumą. Tačiau, „eBay“, viena populiariausių internetinių svetainių, sudrausmino savo narius ir pašalino taisyklių nesilaikančius vartotojus.

Kopijų daugiau negu...?

Rinkoje nelikus paklausios prekės, t.y. „Flappy Bird“, atsirado erdvės kopijoms. „Flappy Bert“, „Fall Out Bird“ - tai yra vieni iš populiariausių Dong Nguyen kurinio klonų. Programuotojo sukurtas žaidimas yra vienas iš daugiausiai klonuotų žaidimų „App store“ gyvavimo istorijoje. Piko metu „Apple“ kompanijos programėlių parduotuvė sulaukdavo daugiau nei 60 kopijų per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius