-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Fnatic“ – „Elisa Masters Espoo“ čempionai

Praėjus „IEM Rio Major 2022“ CS:GO sezonas nesibaigia ir jau nuo lapkričio 16-osios Suomijos mieste Espe 12 aukščiausio lygio CS:GO komandų susigrūmė dėl 200 tūkstančių prizinio fondo ir „Elisa Masters Espoo“ čempionų vardo.
„Fnatic“
„Fnatic“ / Elisa Esports nuotr.

Turnyras prasidėjo grupių etapu, kuriame 12 komandų buvo suskirstytos į du pogrupius po šešias. Pirmas vietas užėmę kolektyvai iškart žengė į pusfinalius, na o antrose ir trečiose vietose likę penketukai dar santykius aiškinosi ketvirtfinaliuose.

Intensyviausias ketvirtfinalis vyko tarp Suomis esporto organizacijos komandos „ENCE“ ir danų „Astralis“, kurių fanai vis dar laukia naujausio šios komandos pirkinio „dev1ce“ sugrįžimo į serverį. Tačiau ir be jo „Astralis“ sugebėjo susitvarkyti su savo varžovais 2-1.

Vėliau „Astralis“ teko susigrumti su „Fnatic“, komanda, kuriai dėl rankos traumos negalėjo padėjo vienas jų veteranų „Krimz“. Visgi, netekties stipriai nepajautę „fanatikai“ susitvarkė su savo varžovais ir žengė į finalą. Čia jų laukė vokiečiai „BIG“, savajame pusfinalyje jie nugalėjo „Sprout“, ekipą, kuri pakeitė dalyvių sąraše „MOUZ“ kolektyvą.

Atrodė, jog finale susitiko panašaus lygio komandos ir galima buvo tikėtis įnirtingos kovos. Tačiau vokiečiai, panašu, „sudegė“ prieš finalą ir „fnatic“, vedini 29-ąjį gimtadienį švenčiančio „roeJ“, sutriuškino savo varžovus 16-4 ir 16-5 („vertingo“ ir „overpass“) ir kėlė virš galvų „Elisa Masters Espoo“ čempionų taurę.

„Fnatic“ Twitter nuotr./„roeJ“
„Fnatic“ Twitter nuotr./„roeJ“

„Fnatic“ buvo apdovanoti net puse prizinio fondo – 100 tūkstančių dolerių. Taip pat Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos komanda gavo tiesioginį kvietimą į kitais metais vyksiantį „IEM Katowice 2023“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius