-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„FURIA“ – „Elisa Masters Espoo“ čempionai, buvęs „jL“ komandos draugas – MVP

Savaitgalį Suomijos mieste Espe praūžė vienas didesnių Šiaurės Europos regiono CS2 turnyras „Elisa Masters Espoo 2023“.
„FURIA“
„FURIA“ / HLTV nuotr.

Grupių etapas prasidėjo vietinių fanų džiugesiu – Suomijos kolektyvas „HAVU“ startavo labai galingai, iškart iškovodami dvi iš eilės pergales ir taip užsitikrindami vietą atkrintamųjų etape. Šioje grupėje varžėsi ir vienos žymiausių Suomijos esporto organizacijų „ENCE“ penketukas (tiesa, sudarytas iš užsienio žaidėjų, aut.past.). Šis kolektyvas, ką tik pasipildęs nauju treneriu ir kapitonu, taip pat žengė į antrąjį turnyro etapą, iš tolimesnės kovos eliminuodami „fnatic“ ir „GamerLegion“.

B grupėje kiek netikėtai pirmąją vietą užėmė buvę Justino „jL“ Lekavičiaus komandos draugai iš „Apeks“. Jie įveikė „MOUZ“ ir „FURIA“ penketukus. Pastarieji brazilai taip pat išsaugojo vietą atkrintamosiose.

Vietinių fanų numylėtiniai „HAVU“ ir „ENCE“ pusfinaliuose nepradžiugino savų žiūrovų ir abu kolektyvai turėjo pripažinti tiek „FURIA“, tiek „Apeks“ pranašumą. Būtent šios dvi ekipos žengė į didįjį finalą, kuriame buvo grumtąsi dėl 200 tūkstančių JAV dolerių prizinio fondo didžiosios dalies.

Nors grupės etape „Apeks“ susitvarkė su „FURIA“, vis dėlto mačas prasidėjo lygiai – abejos komandos apsikeitė po pergale priešininkų pasirinktuose žemėlapiuose („inferno“ ir „ancient“). Tuomet aukštesnę pavarą perjungė brazilų penketukas, vedamas legendinio kapitono Gabrielio „FalleN“ Toledo. Brazilai vienodais 13-9 rezultatais įveikė „Apeks“ „vertigo“ ir „mirage“ žemėlapiuose ir triumfavo „Elisa Masters Espoo 2023“, taip atsirevanšuodami už grupėse patirtą pralaimėjimą ir parodydami, jog tą pačią komandą viename turnyre nugalėtu dukart – ypač sudėtinga.

„FalleN“ komanda buvo apdovanota net 100 tūkstančių dolerių. Tiesa, naudingiausiu žaidėju turnyre išrinktas „Apeks“ snaiperis Timas „nawwk“ Jonassonas, demonstravęs įspūdingą žaidimą viso turnyro metu.

"Twitter“ nuotr./"jL“ su „Apeks“ marškinėliais
"Twitter“ nuotr./"jL“ su „Apeks“ marškinėliais

Galutinė „Elisa Masters Espoo 2023“ rikiuotė:

1. „FURIA“

2. „Apeks“

3-4. „ENCE“

3-4. „HAVU“

5-6. „MOUZ“

5-6. „GamerLegion“

7-8. „fnatic“

7-8. „Complexity“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius