Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Sony“ pareiškė: „Call of Duty“ žaidimo versija nebus atnaujinta Rusijoje

„Sony“ organizacijos Rusijos padalinys pranešė, kad Rusijoje nebus išleistas „Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered“ žaidimas skirtas „PlayStation 4“ konsolėms.
„Call of Duty: Modern Warfare“
„Call of Duty: Modern Warfare“

Šiame žaidime yra misija pavadinimu „No Russian“. Misijoje žaidėjai atsiduria erdvėje, kurioje Rusijos kariuomenė vykdo genocidą viename iš civilinių oro uostų. Manoma, kad būtent dėl šios misijos žaidimas ir buvo uždraustas.

„Xbox One“ ir asmeninius kompiuterius turintys žaidėjai galės žaisti šį žaidimą Rusijoje, taip pranešė Rusijos oficiali „Call of Duty“ žaidimo socialinė paskyra.

„Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered“ yra fantastinė, atnaujintos aukštosios raiškos, 2009 m. sukurto žaidimo versija, – taip teigė vienas iš paskyros „Twitter“ įrašų. SIE (Sony Interactive Entertainment) nusprendė neparduoti žaidimo Rusijos „PlayStation“ parduotuvėje. „Mes laukiame žaidimo išleidimo kitose platformose“, teigė oficialūs atstovai.


Tai ne pirmas kartas, kai pirmojo asmens šaudyklė susilaukia nemalonių reakcijų dėl žaidimuose esančio turinio. Kariniai žaidimai dažnai parodo fiktyviai sukurtą konfliktą ir pateikia tikrame pasaulyje esančių įtampos zonų ar situacijų fantastinę versiją.

Nors žaidimas 2009 m. nebuvo uždraustas, oficialai Rusijos regionui skirta žaidimo versija „Call of Duty: Moders Warfare 2“ neturėjo „No Russian“ misijos. Taip pat, 2019 metais dar viena Rusijos „PlayStation“ parduotuvės auka tapo „Call of Duty: Modern Warfare“ žaidimas.

Tam tikros politinės situacijos, sukurtos kariniuose žaidimuose susilaukė įvairių draudimų ne tik Rusijoje. 2011 m. EA žaidimas „Battlefield 3“ buvo uždraustas Irane, dėl sukurto netikro karo tarp Amerikos ir Irano. 2010 m. išleistas „Medal of Honor“ buvo uždraustas Jungtinių Amerikos Valstijų karinėse bazėse, nes žaidėjai galėjo kovoti už amerikiečius ir už Talibano pajėgas.

Kiti žaidimai susilaukę atkirčio dėl sukurtų politinių situacijų, „Battlefield 4“ uždraustas Kinijoje, „Homefront“ uždraustas Pietų Korėjoje ir Vokietijoje uždraustas „Wolfenstein“ dėl ryškaus nacių minėjimo žaidime. Tačiau 2018m. Vokietija šį draudimą panaikino.

„Wolfenstein“
„Wolfenstein“

Praeityje žaidimų kūrėjai ne kartą demonstravo neetišką turinį. Žinant tai, kad žaidimai turi didelę istorijos pasakojimo galią ir gali formuoti žaidėjų požiūrį, derėtų tinkamai pasverti kokią įtaką gali padaryti kuriamas turinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius