Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IEM Katowice ketvirtfinaliai: įspūdingas „m0NESY“ ir sutriuškinti Gambit

IEM Katowice turnyre paaiškėjo pusfinalių dalyviai. Pirmą kart po dviejų metų pertraukos į Spodek areną sugrįžusiame turnyre pirmąsias kovas laimėjo G2 Esports ir FaZe Clan komandos.
IEM Katowice 2022
IEM Katowice 2022 / Jono Brazio nuotr.

Renginys prasidėjo Intel Grand Slam apdovanojimais. Puikiai pernai žaidusi Natus Vincere komanda buvo pakviesta atsiimti prizo. Ukrainietis, geriausiu pasaulio žaidėju laikomas Oleksandr „s1mple“ Kostyliev atsiėmęs prizą savo kalboje pabrėžė, kad šiuo sunkiu metu mums svarbu išlikti kartu. „Esporto žaidėjai neturi nieko bendro su valdžios sprendimais“, – sakė „s1mple“ taip apeliuodamas į pykčio komentarus, kurių sulaukia iš Rusijos kilę žaidėjai.

Po apdovanojimų prasidėjo pirmasis pusfinalis, kuriame susitiko G2 Esports ir Virtus.pro. 16-mečiui G2 naujokui Ilya „m0NESY“ Osipov tai buvo pirmasis kartas prieš tokio dydžio auditoriją. Visgi jis pats teigė, kad jaudulio nejaučia ir tai puikiai atsispindėjo jo pasirodyme. Jaunuolis pirmąjį žemėlapį su tempė savo komandą į priekį ir parodė keletą įspūdingų šūvių, kurie po trijų pratęsimų leido G2 įveikti Virtus.pro 25:22.

Antrajame žemėlapyje Ancient Virtus.pro atrodė subyrėję. G2 nuo starto atrodė žymiai stipresni ir nesunkiai įveikė varžovus 16:5. Šįkart G2 komandoje žymiai geriau pasirodė Nikola „NiKo“ Kovač, kuris šįkart žymiai daugiau žaidė su snaiperiu AWP.

Jono Brazio nuotr./IEM Katowice 2022
Jono Brazio nuotr./IEM Katowice 2022

Antrajame pusfinalyje pasirodė praėjusiais metais stipriai iškilę Gambit, kurie susitiko su veterano Finn „karrigan“ Andersen diriguojamais FaZe Clan žaidėjais.

FaZe Clan likus kelioms valandoms iki mačo sužinojo, kad komandos žaidėjas Håvard „rain“ Nygaard gavo teigiamą koronaviruso testo atsaakymą ir turės praleisti artėjančią seriją.

Žaidėją pakeitė australas Justin „jks“ Savage, kuris sugebėjo puikiai užpildyti atsiradusią spragą. Pirmajame žemėlapyje Dust 2 Gambit komanda nesugebėjo surasti jokių priešnuodžių FaZe žaidimui. FaZe 16:5 Gambit.

Antrasis žemėlapis buvo labiau įtemptas. Gambit nuo starto veržėsi į priekį ir vienu metu pirmavo 8:3. FaZe visgi nepasidavė ir sugebėję laimėti keturis raundus iš eilės pirmąją pusę užbaigė 8:7. Antroje žemėlapio pusėje latvio Helvijs „broky“ Saukants ir esto Robin „ropz“ Kool vedami FaZe išstūmė Gambit iš turnyro, laimėdami antrąjį žemėlapį 16:11.

Vasario 26 dieną vyks turnyro pusfinaliai, kuriuose susitiks Natus Vincere prieš G2 Esports ir FaZe Clan prieš Heroic.

Turnyro pusfinalius galite stebėti ESL_CSGO Twitch kanale jau nuo 16:30.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius