-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IEM Katowice pusfinaliai: nesustabdomas „m0NESY“ ir įspūdingas „karrigan“

Šeštadienį baigėsi vieno didžiausių pasaulio turnyrų IEM Katowice 2022 pusfinalių etapas. Spodek arenoje susirinkę tūkstančiai žiūrovų gyvai stebėjo G2 Esports kovą prieš Natus Vincere ir Heroic susirėmimą su FaZe Clan.
FaZe Clan ir IEM Katowice 2022 trofėjus
FaZe Clan ir IEM Katowice 2022 trofėjus / Jono Brazio nuotr.

Pirmąjį pusfinalį atidarė NaVi ir G2 komandos. Ukrainiečiai Oleksandr „s1mple“ Kostyliev ir Valerii „b1t“ Vakhovskyi ant scenos pasirodė nešini savo šalies vėliavomis, taip išreikšdami solidarumą su tautiečiais.

Jono Brazio nuotr./Valerii „b1t“ Vakhovskyi
Jono Brazio nuotr./Valerii „b1t“ Vakhovskyi

Pirmąjį žemėlapį Inferno žymiai stipriau pradėjo G2 penketukas. Vienu metu rezultatas pirmoje pusėje pasiekė 10:2. Bet NaVi neleido taip lengvai pasiimti pirmojo žemėlapio. Uždarę pirmąją pusę trimis laimėtais raundais, antroje pusėje jie pradėjo kvėpuoti varžovams į nugarą. Visgi G2 trūko per mažai, kad jie galėtų paleisti tokį didelį pranašumą ir pirmasis žemėlapis baigėsi NaVi pralaimėjimu 12:16..

Antrajame žemėlapyje Mirage NaVi vėl startavo ganėtinai silpnai ir pirmąją pusę pralaimėjo 4:11. Jaunasis G2 talentas Ilya „m0NESY“ Osipov viename raunde parodė galimai įspūdingiausią epizodą turnyre, laimėdamas 1 prieš 3 situaciją B bombavietėje.

Antroje pusėje susiėmusi, stipriausia pasaulio komanda laikoma, NaVi laimėjo septynis raundus iš eilės ir išlygino rezultatą, bet įspūdingo Nemanja huNter-“ Kovač pasirodymo dėka G2 perlaužė rezultatą savo naudai ir užbaigė seriją rezultatu 2:0.

Antrasis pusfinalis vyko tarp įspūdingai šiame turnyre žaidusių Heroic ir FaZe Clan, kurie dėl puikaus pasirodymo gyvuose renginiuose dar vadinami LAN Clan.

Pirmasis žemėlapis Inferno prasidėjo FaZe Clan stipriu pasirodymu teroristų pusėje. Į priekį juos kaip ir praėjusią dieną vedė Baltijos šalių atstovai: latvis Helvijs „broky“ Saukants ir Robin „ropz“ Kool. Jų padedami FaZe įveikė Heroic rezultatu 16:11.

Jono Brazio nuotr./Finn „karrigan“ Andersen
Jono Brazio nuotr./Finn „karrigan“ Andersen

Antrasis žemėlapis Nuke buvo Finn „karrigan“ Andersen fiesta. Renginio žiūrovų mylimiausias žaidėjas ne tik puikiai skaitė Heroic planus, bet ir pats pasirodė tiesiog įspūdingai. FaZe be didelio vargo susitvarkė su Heroic, „karrigan“ baigė žemėlapį su 1,67 reitingu ir 22 nukovimais, o „ropz“ uždarė seriją puikiu epizodu vienas prieš du apgindamas bombą.

Grandiozinis finalas tarp G2 Esports ir FaZe Clan vyks jau vasario 27 dieną. Turnyro čempionai pasidalins net 400 tūkst. JAV dolerių prizinį fondą. Antroji vieta tuo metu gaus 180 tūkst. JAV dolerių.

Finalo startas 18:00 Lietuvos laiku. Stebėti finalą bus galima ESL_CSGO Twitch kanale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius