-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„IEM Rio Major 2022“ čempionai – „Outsiders“

Brazilijos mieste Rio de Žaneire pasibaigė didžiausias metų CS:GO renginys – „IEM Rio Major 2022“, kuriame prie 18 tūkstančių žaidimo gerbėjų armijos „Jeunesse“ arenoje triumfavo rusų kolektyvas „Outsiders“.
„IEM Rio Major“ čempionai "Outsiders"
„IEM Rio Major“ / "Esports Lord" nuotr.

Atkrintamosios startavo tarptautinės komandos „Fnatic“ ir rusų „Outsiders“ susidūrimu. Vedini į priekį savo snaiperio Dzami „Jame“ Ali rusai pakankamai lengvai susitvarkė su savo priešininkais ir žengė į pusfinalį laimėję 2-0. Tą pačią dieną įvyko ir antrasis ketvirtfinalis, kuriame nežymiais favoritais buvo laikomi rusai „Cloud9“, kurių varžovas buvo dar viena europietiškoji ekipa „MOUZ“. Pastarieji pateikė staigmeną, laimėdami 2-1, atsigavę po pralaimėjimo pirmajame žemėlapyje.

Penktadienis prasidėjo danų „Heroic“ pergale prieš dar vienus rusus „Spirit“ 2-0, na o antrajame tos dienos ketvirtfinalyje skambiai vietos fanų palaikomi „FURIA“ iš tolimesnės kovos eliminavo čempionato favoritus „Natus Vincere“. Nors „ESL“ išrinkto dešimtmečio CS:GO žaidėjo Aleksandro „s1mple“ Kostylievo komanda laimėjo pirmąjį žemėlapį, vis dėlto „FURIA“ nepasidavė ir su savo šeštuoju žaidėju – fanais išlygino serijos rezultatą o vėliau ir pasiekė pergalę 2-1. „S1mple“ atrodė lyg nesavas serveryje, demonstruodamas gan prastą žaidimą ir dažnokai prašaudavo šūvius, kokius dažniausiai pataiko. Nors jo kūno kalba rodė, jog jis visiškai nesijaudina, o fanų švilpimas netrukdo, vis dėlto įtaka buvo akivaizdi ir matėsi statistikoje.

Tiesa, visa „FURIA“ magija su fanais išgaravo jau kitą dieną pusfinalyje, kuomet, ko gero, mąstę, jog didžiausias pavojus jau praeityje, o po pergalės prieš „NAVI“ atsipalaidavę labiau nei reikėjo, „FURIA“ patyrė pralaimėjimą 1-2 prieš „Heroic“ ir su ašaromis akyse stebėjo, kaip jų varžovai džiaugiasi. Minėtų danų varžovais finale tapo „Outsiders“ po atkaklios kovos palaužę „MOUZ“ 2-1.

ESL nuotr./„FURIA“ po pralaimėjimo
ESL nuotr./„FURIA“ po pralaimėjimo

Sekmadienio diena prasidėjo nuo draugiško legendų mačo, kurį geriausi visų laikų Brazilijos žaidėjai, tokie kaip „FalleN“, „coldzera“ ar „fer“ sužaidė prieš visų laikų geriausius Skandinavijos šaulius. Čia pamatėme į didžiąją areną sugrįžusius „olofmeister“, „f0rest“ ir „GeT_RiGhT“.

Prieš pat finalą įvyko techninių nesklandumų ir komandos negalėjo pradėti mačo iš karto. Fanai tuo pat metu visai neatsipalaidavo ir toliau šventė, o arena sprogo kai į sceną čempionų taurę įnešė Brazilijos CS:GO legenda „FalleN“. Vėliau, tarp žiūrovų ėmė šmėžuoti kitos šio žaidimo žvaigždės, kaip kad buvęs pasaulio geriausias žaidėjas „coldzera“ ar ilgametis jo komandų draugas „TACO“.

Finale gerbėjai neišvydo labai įnirtingos kovos – „Outsiders“ iškart griebė savo varžovus „už gerklių“ ir savo pasirinktame žemėlapyje pradėję už teoriškai silpnesnę teroristų pusę sugebėjo laimėti 8 raundus. Na o gynyboje rusai atrodė užtikrinčiau nei jų varžovai ir galiausiai laimėjo pirmąjį žemėlapį 16-12. Antrajame žemėlapyje jau „Heroic“ pradėjo nuo teroristų pusės ir atrodė gan neužtikrintai, leisdami savo varžovams rinkti vieną po kito raundus. Viso „Outisders“ gynybos pusėje jų surinko net 12. Nors „Heroic“ bandė grįžti į žaidimą nuo pat antrojo pistoletų raundo, visgi „Jame“ vedini „autsaideriai“ keliskart pergudravo „herojus“ ir gan greit surinko likusius pergalei reikalingus keturis raundus.

ESL nuotr./„IEM Rio Major“
ESL nuotr./„IEM Rio Major“

Mažai emocijų rodantys „Outsiders“ tapo vos trečia komanda, laimėjusi „Major“ nuo pat „challenger“ etapo. Nors „Heroic“ „legends“ etape buvo gan nesunkiai juos įveikę, vis dėlto pasitvirtino taisyklė, jog dukart turnyre vieną ir tą pačią komandą nugalėti būna labai sunku. „Outsiders“ tapo 13 komanda, laimėjusia „Major“, o tokio mąsto renginių jau viso vyko 18. Sekantis „Major“ bus surengtas Prancūzijos sostinėje Paryžiuje, kitais metais.

Jau minėtas „Jame“ buvo išrinktas „Intel Extreme Masters Rio Major 2022“ naudingiausiu žaidėju, o „Outsiders“ buvo apdovanoti net puse milijono JAV dolerių piniginiu prizu.

Galutinė top8 „IEM Rio Major“ rikiuotė:

1. „Outsiders“

2. „Heroic“

3-4. „FURIA“

3-4. „MOUZ“

5-8. „Fnatic“

5-8. „Cloud9“

5-8. „Spirit“

5-8. „Natus Vincere“

Esports namų skaitytojams taip pat primename, kad šiandien yra paskutinė dieną registruotis į „League of Legends“ „OBSIDIAN by ROG“ lygos atrankas, kurios didysis rėmėjas šį sezoną – „Republic of Gamers“! Registruotis galima „Battlefy“ platformoje iki pat vidurnakčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius