-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„IEM Rio Major“ startas: po „challenger“ etapo krito vietos sirgalių numylėtiniai

Pirmadienį Brazilijos mieste Rio de Žaneire prasidėjo CS:GO fanų labiausiai laukiamas metų renginys – „Intel Extreme Masters Rio Major 2022“ čempionatas. Pirmenybės startavo nuo „challenger“ etapo, o po jo paaiškėjo visos 16 komandų, kurios toliau varžysis dėl daugiau nei milijono JAV dolerių prizinio fondo.
IEM Rio Major
IEM Rio Major / ESL nuotr.

Tam, kad patekti į kitą, „legends“ etapą, komandoms reikėjo pasiekti tris pergales. Taip pat, patyrusioms tris pralaimėjimus ekipoms teko krautis lagaminus ir keliauti namo. Pirminis čempionato etapas prasidėjo kiek neįprastai – su žiūrovais. Praėjusiuose tokio mąsto turnyruose „challenger“ stadija visuomet būdavo žaidžiama už uždarų durų, tačiau šįkart, matant kokį ažiotažą Brazilijoje sukėlė šis renginys, buvo nuspręsta žaisti prie gyvos auditorijos, „Riocentre Hall“ arenoje, kuri talpina 4 tūkstančius žiūrovų. Čia vietos fanai surengė įspūdingą palaikymą, o apie tai savo soc.tinkluose rašo beveik visi šiame etape dalyvaujantys žaidėjai.

ESL nuotr./Brazilų fanai
ESL nuotr./Brazilų fanai

Vietos fanų numylėtiniai, braziliški kolektyvai „Imperial“ ir „00Nation“, deja, tačiau tapo „patrankų mėsa“. Turnyro starte abejos ekipos iš eilės patyrė po tris pralaimėjimus ir nuo šiol, kartu su žiūrovais, galės stebėti čempionatą iš tribūnų. Gerokai džiugesnėmis nuotaikomis „IEM Rio“ pradėjo Kosovo ekipa „Bad News Eagles“ ir tarptautinė „MOUZ“. Abejos ekipos šventė 3-0 pergalių serijas ir anksčiausiai visų užsitikrino vietą „legends“ etape.

Daugelį pralinksmino australų „Grayhound“ emocijos, kuomet jie įveikė „Cloud9“ kolektyvą. Didelė dalis fanų prieš turnyrą savo CS:GO paskyrose spėjo, jog Australijos penketukas baigs „challenger“ etapą 0-3, tačiau po pergalės soc.medijoje pasipylė daugybė pranešimų apie tai, kaip „Grayhound“ paneigė prognozes. Tiesa, vėliau paaiškėjo, jog tai tebuvo vienintelė australų pergalė ir jie taip pat paliko pirmenybes.

Jau minėti „Cloud9“ įsibėgėjo turnyro pabaigoje ir per plauką išvengę eliminacijos žengė į „legends“ stadiją. Kartu su jais kitame etape pamatysime ir tokių žymių esporto organizacijų CS:GO komandas kaip „Vitality“ ar „Fnatic“ o taip pat dar vieną vietos komandą „FURIA“, kuri, ko gero sulauks daugiausiai palaikymo sekančiame etape.

Visi į „legends“ etapą prasibrovę kolektyvai:

  1. „Bad News Eagles“
  2. „MOUZ“
  3. „FURIA“
  4. „Outsiders“
  5. „BIG“
  6. „Fnatic“
  7. „Cloud9“
  8. „Vitality“

Dar 8 komandos paliko turnyrą, tiesa jų nuotaikas turėtų praskaidrinti 10 tūkstančių JAV dolerių čekiai, kuriuos jiems įteikė čempionato organizatoriai „ESL“.

Jau šį šeštadienį prasidės „legends“ etapas, kuriame išvysime jau visas stipriausias pasaulio CS:GO komandas. Burtais lėmė, jog išvysime tokias poras pirmajame raunde:

  • „MOUZ“ – „Liquid“
  • „Spirit“ – „Bad News Eagles“
  • „FaZe“ – „Cloud9“
  • „Sprout“ – „BIG“
  • „Vitality“ – „Natus Vincere“
  • „Outsiders“ – „Heroic“
  • „FURIA“ – „ENCE“
  • „NiP“ – „Fnatic“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius