-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įpusėjus Europinėms Pasaulio CS2 čempionato atrankoms tapo aišku, jog Kopenhagoje matysim tik vieną lietuvį

Rumunijos sostinėje Bukarešte šiuo metu vyksta Europos regioninės Pasaulio „Major“ čempionato kvalifikacijos.
Justinas „jL“ Lekavičius
Justinas „jL“ Lekavičius / HLTV nuotr.

Turnyras buvo suskirstytas į du etapus – A ir B. Į A, kuris pasibaigė praėjusį šeštadienį, pateko abu žinomiausi šiuo metu „Counter-Strike 2“ žaidėjai iš Lietuvos – Aurimas „Bymas“ Pipiras ir Justinas „jL“ Lekavičius.

Pirmasis kartu su savo atstovaujama „Into The Breach“ komanda startavo ypač nesėkmingai – vasario 14-ąją britų esporto organizacijos ekipa per du mačus sugebėjo surinkti vos 4 laimėtus raundus ir buvo sutriuškinti „G2 Esports“ 3-13 ir „BetBoom“ 1-13.

HLTV nuotr./„Bymas“ (viduryje)
HLTV nuotr./„Bymas“ (viduryje)

Šansą pakovoti dėl kelialapio į Danijos sostinėje šį pavasarį vyksiantį „PGL Major“ „Bymas“ ir kompanija turėjo dar viename, šįkart jau išlikimo mače. Nors penketukas prieš prancūzus „3DMAX“ rungtynes pradėjo labai užtikrintai, laimėdami pirmąjį žemėlapį 13-3, tačiau nesugebėjo uždaryti serijos tiek antrajame, tiek trečiajame žemėlapiuose ir tapo viena pirmųjų komandų, iškritusių iš tolimesnės kovos dėl bilieto į Kopenhagą.

Tuo tarpu „jL“ ir „Natus Vincere“ per tą pačią Šv. Valentino dieną iškart įrodė dėl ko jie šiuo metu rikiuojasi 6-oje vietoje pasauliniame CS2 komandų reitinge. Ukrainos esporto organizacijos penketukas be vargo nušlavė tiek mišrią komandą „KOI“ (13-8), tiek lenkus „Enterprice“ (13-6).

Tiesa, tuomet „NAVI“ suklupo prieš „Virtus.pro“, taip atiduodami jiems kelialapį į „Major“. Abu žemėlapius „jL“ komanda pralaimėjo 9-13. Vis dėlto, savąjį bilietą „NAVI“ pasiėmė jau sekančiame susitikime, kur 2-1 serijoje įveikė „BetBoom“ kolektyvą ir įgavo „legendų“ statusą artėjančiame Pasaulio CS2 čempionate. Po šio mačo Justinas sunkiai tramdė ašaras, per savo neilgą karjerą patekęs jau į antrą Pasaulio čempionatą.

Be „Bymo“ ir „Into The Breach“ Rumunijoje nepasisekė ir tokiems žinomiems vardams kaip ką tik super komandą subūrę „Falcons“, o taip pat CS:GO žaidime grandais buvę „Ninjas in Pyjamas“ bei „fnatic“. Tiesa, pastarieji dar turės vieną šansą, mat užėmę 9-11 vietą pateko į paskutiniosios galimybės kvalifikaciją, kuri vyks pasibaigus abiems pagrindinėms atrankoms.

Kvalifikacijoje B, kuri vyksta šiuo metu, galima sutikti tokius žinomus vardus kaip „Vitality“, „Astralis“, „MOUZ“ bei kitus.

Minėtosios Pasaulio pirmenybės, dar kitaip vadinamos „PGL Major Copenhagen 2024“ vyks kovo pabaigoje Danijos sostinėje. Čia susirinks visi stipriausi pasaulio CS2 penketukai, kurie grumsis dėl 1,25 milijono JAV dolerių prizinio fondo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius