-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingiausi didžiausių CS:GO turnyrų momentai ir „Topo centro“ – HP taurės TOP 16-tukas

Šį savaitgalį vyko ir „Topo centro“ – HP taurės turnyno atrankinės rungtynės, kuriose susirungė net 164 komandos. Po atkaklių kovų į kitą etapą pateko 16 geriausiai pasirodžiusių ekipų. Susipažinkite su jomis!
„GeT_RiGhT“
„GeT_RiGhT“

TOP 16-tukas:

  • Stewin LT
  • Galaxy
  • EZ4ENCE
  • vac1nc
  • SLE
  • VF
  • D***akai
  • InQVIZ
  • reOs
  • El Problema
  • creepgaming
  • Karštonai
  • miau
  • CanTrust
  • Metel1ca
  • MALLTA

Šį šeštadienį šios komandos rungsis dėl 4 finalinių vietų, o finalas įvyks spalio 18 dieną, sekmadienį. Kol laukiame „Topo centro“ – HP taurės turnyno finalo ateinantį savaitgalį, pažvelkime į įspūdingiausius momentus iš CS:GO „Major“ turnyrų.

Coldzera“ šou

„FaZe“ ekipoje rungtyniaujantis „Coldzera“ šį šou surengė 2016 metais Ohajaus valstijoje, kur prie pabaigos jau artėjo Šiaurės Amerikos „Major“ turnyras. Pirmajame žemėlapyje 15:9 pirmavusi „Team Liquid“ užtikrintai žygiavo link pergalės, kai pro apartamentus „s1mple“, „Hiko“, „EliGE“, „nitr0“ ir „adreN“ judėjo link B taikinio. Tačiau ten jų laukė neįtikėtina pasala.

VIDEO: UNBELIEVABLE Jumping AWP Double Noscope by Luminosity Coldzera vs Liquid at MLG CS: GO Major

Nugalėjęs „AdreN“, „coldzera“ pašokęs atliko šūvį be prisitaikymo ir kulka netikėtai skrodė du geriausius „Liquid“ žaidėjus „s1mple“ bei „EliGE“. Netrukus brazilas pataikė dar vieną aklą šūvį į „nitr0“, laimėjo raundą, o visa arenoje susirinkusi minia pašoko iš savo vietų. Negana to, po puikaus „coldzera“ pasirodymo „Luminosity“ komanda laimėjo devynis raundus iš eilės, o po dviejų pratęsimų – ir žemėlapį.

„s1mple“ stebuklai

Tačiau jau sekančiame „Major“ tunyre atėjo eilė sužibėti „s1mple“. Tų pačių metų liepos 9 d. vykusiame „ESL One Cologne“ pusfinalyje „Team Liquid“ susidūrė su laiko patikrintais „Fnatic“ žaidėjais. Įpusėjus dvikovai, „KRIMZ“ ir „dennis“ nusprendė atakuoti B taikinį ir laimėti labai svarbų raundą. Tačiau „s1mple“ turėjo kitų idėjų.

VIDEO: S1MPLE FALLING NOSCOPE LIQUID VS FNATIC ESL ONE COLOGNE 2016

Krisdamas nuo platformos ukrainietis ore pakirto „dennis“, o netrukus be prisitaikymo su AWP nukovė ir kitame gale buvusį „KRIMZ“. Praėjo jau ketveri metai, o šis „s1mple“ epizodas vis dar gyvas CS:GO fanų galvose.

„Gambit Esports“ sprogimas

Labai dažnai „Major“ turnyruose sužiba komandos, iš kurių to tikimasi mažai. 2019 metų „IEM Katowice“ tą padarė ENCE, „StarLadder Berlin“ – Avagnar. O dviejų tokių komandų patekimas į finalą atrodo išvis neįmanomas.

VIDEO: CS:GO - DOSIA 200 IQ HE grenade - Gambit vs Immortals

Dviejuose „Major“ turnyrų ketvirtfinaliuose iš eilės „Fnatic“ nusileidę „Gambit Esports“ kerštą pasiekė 2017-ųjų Krokuvos „Major“ varžybose. Vėliau jie pusfinalyje taip pat įveikė ir „Astralis“. Prie jų prisijungė brazilų komanda. Tačiau ne „Luminosity“, o „Immortals“, kurie buvo per plauką nuo nepatekimo net į kvalifikaciją, tačiau sugebėjo įveikti BIG bei „Virtus.pro“ ekipas ir patekti į finalą. Jų akistata pasiekė trečią žemėlapį „Inferno“, kuriame „Dosia“ pasižymėjo gražiausiu metų epizodu su granata.

Nors tą raundą laimėjo „Immortals“, jų ekonominė situacija buvo nepavydėtina. Tai leido „Gambit“ išsiveržti į priekį ir galiausiai laimėti trofėjų.

Jautriausi momentai

„Dupreeh“ pergalė tėčiui

Kiek netikėta EZ4ENCE pergalių serija baigėsi tik pačiame „IEM Katowice“ finale. Nors spyriojosi ir jame, prilygti žymiajai „Astralis“ ekipai jiems nepavyko, ypač kai pastarojoje rungtyniavusį „dupreeh“ į priekį vedė asmeninė motyvacija.

VIDEO: Dupreeh crying! His father passed away!!! (emotional interview)

Prieš pat 2019-ųjų „IEM Katowice“ pastarasis žaidėjas neteko tėčio, tačiau net ir patyręs skaudžią netektį „dupreeh“ vis tiek atidavė visas savo jėgas, kad padėtų „Astralis“ ekipai laimėti antrą „Major“ turnyrą iš eilės. Po pergalės vykusiame interviu danas šią pergalę skyrė anapilin iškeliavusiam tėčiui.

Ilgai lauktas „Ninjas in Pyjamas“ triumfas

Pačioje CS:GO pradžioje, praėjus mažai laiko nuo perėjimo iš „Source“, „Counter-Strike“ žaidimo karaliais buvo laikomi švedai iš „Ninjas in Pyjamas“. Jų kosminė 87 pergalių iš eilės serija LAN renginiuose vis dar neliečiama, tačiau „Major“ turnyro trofėjus jiems vis dar buvo nepasiekiamas. Tačiau po nesėkmių „DreamHack Winter 2013“ ir „ESL Katowice 2014 turnyrų finaluose, trečias kartas nemelavo.

„GeT_RiGhT“

„GeT_RiGhT“

Nugalėję talentinguosius amerikiečius „Cloud9“ ir vėliau patiesę LDLC, finale jie susitiko su tautiečiais „Fnatic“. Pasidalijus po pergalę pirmuosiuose dviejuose žemėlapiuose, savo santykus švedai nusprendė išsiaiškinti „Inferno“ žemėlapyje. „NiP“ sugebėjo atlaikyt trigalvio drakono iš „flusha“, JW ir „olofmeister“ atakas, o prie to labiausiai prisidėjo „Get_RiGhT“.

Būtent jis tapo geriausiu finalo žaidėju, o po pergalės buvo pagautas klūpėdamas prie išsvajotojo „Major“ titulo. Nors pamažu „NiP“ galia CS:GO scenoje pradėjo mažėti, tąkart „Cologne“ karaliais pabuvoti gavo jie.

Primename, kad „Topo centro“ – HP taurės turnyno finalą galėsite stebėti 15min portale, Facebook, Twitch ir Youtube platformose.

Mūsų partneris ESET pasirūpino ir visus turnyro dalyvius apdovanojo antivirusinės programos ESET Internet Security licencija metams! Visi dalyviai turi suskubti užsisakyti programą, nes pasiūlyma galios tik iki turnyro finalio – spalio 18 dienos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius