Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Justinas „jL“ Lekavičius apie „Major“, perspektyviausius Lietuvos žaidėjus ir „CS2“

Justinas „jL“ Lekavičius - profesionalus „CS:GO“ žaidėjas, atstovaujantis „Apeks“ organizaciją. Justinas reguliariai varžosi su stipriausiais pasaulio žaidėjais. Su „jLu“ pasikalbėjome apie ateisiantį prestižinį „Major“ čempionatą Paryžiuje, jo pakitusią rolę, perspektyviausius Lietuvos žaidėjus ir „CS2“ įtaką esportui.
Justinas „jL” Lekavičius
Justinas „jL” Lekavičius

Tai jau trečias mudviejų interviu per šešerius metus – atsitiktinai jie tradiciškai vyksta kas porą metų. Paskutinį sykį kalbėdamas apie savo virsmą į profesionalų žaidėją, užsiminei apie požiūrį pakeitusį pokalbį, kuris Tau, cituoju: „atvėrė akis kad paslaptis slypi ne amžiuje ar pražaistų valandų skaičiuje, o tame, kaip tas valandas ir tą patirtį pritaikysi savo žaidimo tobulinimui. Tai buvo didžiausias lūžis ir nušvitimas mano karjeroje, kuris privertė susimastyti, jog net ir aš, toks šio žaidimo jaunėlis, po kurio laiko galėčiau varžytis net su geriausiais pasaulio žaidėjais.“ Dabar jau reguliariai varžaisi su geriausiais pasaulio žaidėjais. Kaip vertini savo patobulėjimą per porą metų?

Labai stipriai. Nuo to karto, kai supratau, kad valandas galiu skirti kryptingiau, tapau kaip naujas žaidėjas. Pirmų savo penkerių, šešerių metų žaidimo taip stipriai nepamenu kaip pirmųjų metų profesionalioje karjeroje. Visuomet žaisdamas galvoji, kaip galėjai sužaisti geriau, ką galėjai padaryti kitaip. Nuolatos tobulėju, nepaisant to, ar žaidžiu ramiai su draugais, ar oficialiose varžybose. Netgi žaisdamas su draugais gali stengtis mokytis iš klaidų.

Nuo paskutinio mūsų pokalbio taip pat pakeitei ir komandas – anksčiau atstovavai „Mad Lions“, o dabar – „Apeks“ organizaciją. Kaip įvertintum savo patirties skirtumus šiose komandose – kaip pasikeitė aplinka, tavo paties rolė?

Mano rolė tikrai pasikeitė. Iš pradžių buvau iniciatorius, o dabar šią poziciją užimu tik specifiniuose raunduose. Dabar esu lūkuriuotojas ir dažnai tenka „uždarinėti“ raundus. Neabejotinai viskas priklauso nuo žemėlapio ir tapau adaptyvus žaidėjas, gebantis prisitaikyti skirtingose situacijose. „Mad Lions“ komandoje buvau jaunėlis, nieko nežinantis, visi komandos draugai buvo kur kas labiau už mane patyrę. Stengdavausi kiek įmanoma daugiau iš jų išmokti. „Apeks“ komandoje esu labiau įsitvirtinęs ir drąsiai žinau, kuo galiu tapti. Esu labiau pasitikintis savimi.


Pilnas interviu:

VIDEO: Interviu su jL - Major, Perspektyviausi Lietuvos žaidėjai, CS2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius