-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išsirinkti tobulą nešiojamą žaidimų kompiuterį?

Nešiojamas žaidimų kompiuteris yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori mėgautis aukščiausios kokybės žaidimais bet kur ir bet kada. Tačiau, renkantis tokią įrangą, svarbu atsižvelgti į kelis esminius aspektus, kad galėtumėte mėgautis geriausia žaidimų patirtimi.
Nešiojamasis kompiuteris „ASUS ROG Strix SCAR II“
Nešiojamasis kompiuteris „ASUS ROG Strix SCAR II“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Procesorius (CPU)

Pagrindinis veiksnys, renkantis nešiojamąjį žaidimų kompiuterį, yra procesorius. Aukštos klasės procesoriai, pavyzdžiui, Intel Core i7 ar i9, arba AMD Ryzen 7 ir 9 serijos, užtikrina puikų našumą sudėtinguose žaidimuose. Šie procesoriai pasižymi didesniu branduolių skaičiumi ir aukštesniu dažniu, kas leidžia žaidimams veikti sklandžiai, net ir didžiausiu apkrovimu.

Vaizdo plokštė (GPU)

Vaizdo plokštė yra dar vienas kritiškai svarbus komponentas, nulemiantis grafikos kokybę ir žaidimų veikimo sklandumą. Nvidia GeForce RTX serija, ypač naujausios kartos, siūlo ray tracing technologiją, užtikrinančią realistiškesnį šviesos atvaizdavimą žaidimuose. AMD Radeon RX serija taip pat siūlo puikų veikimą, ypač su naujausiomis RDNA architektūromis.

Kompiuterio atmintis (RAM)
Kompiuterio atmintis (RAM)

Atmintis (RAM)

RAM yra būtinas ne tik žaidimams, bet ir bendram kompiuterio veikimui. 16 GB RAM yra minimalus rekomenduojamas kiekis žaidimų kompiuteriams, leidžiantis veikti daugumai šiuolaikinių žaidimų. Tačiau, jei planuojate žaisti daugiau reikalaujančius žaidimus arba naudoti kompiuterį grafiniams darbams, 32 GB RAM suteiks nemažai papildomo našumo.

Talpa (SSD)

SSD yra gerokai greitesni už tradicinius HDD, todėl užtikrina, kad žaidimai ir programos kraunasi greičiau. 512GB yra geras pradinis taškas, tačiau, planuojate žaisti daug žaidimų ar dirbti su dideliais failais, galbūt reiktų rinktis bent 1TB vietos.

V.Neverausko/15min nuotr./„ASUS ROG Zephyrus G15“ nešiojamasis kompiuteris
V.Neverausko/15min nuotr./„ASUS ROG Zephyrus G15“ nešiojamasis kompiuteris

Ekranas

Ekrano kokybė tiesiogiai veikia žaidimo patirtį. Full HD (1920 x 1080) raiška yra standartinė, tačiau QHD (2560 x 1440) ar net 4K (3840 x 2160) ekrano raiška suteikia dar didesnį vaizdo detalumo lygį. Aukštas monitoriaus atnaujinimo dažnis taip pat yra labai svarbus, ypač pirmojo asmens šaudyklių (CS2 ar Valorant) gerbėjams. 144Hz arba 240Hz yra tikrai neblogas pasirinkimas jiems.

Baterija

Nors žaidimų nešiojamieji kompiuteriai dažnai turi trumpesnį baterijos veikimo laiką dėl didelio našumo reikalavimų, svarbu ieškoti modelių, kurie gali veikti bent kelias valandas be pakrovimo. Tai suteikia daugiau lankstumo žaisti ar dirbti be nuolatinio prijungimo prie maitinimo šaltinio.

Kaina

Nustatykite savo biudžetą ir ieškokite geriausio kainos ir kokybės santykio. Nors brangiausi modeliai siūlo aukščiausią našumą, yra daug puikių pasirinkimų, kurie siūlo puikų žaidimų patirtį už prieinamesnę kainą.

Gamintojai

Nešiojamų žaidimų kompiuterių rinkoje karaliauja vos keletas gamintojų. Lenovo siūlo ganėtinai našius, lengvus ir prieinamą kainą turinčius kompiuterius. Tuo tarpu ASUS ROG kompiuterių našumas yra įspūdingas, o monitoriai turi net 240Hz atnaujinimo dažnį. Visgi ir kainos kartele tarp šių kompiuterių yra ganėtinai aukščiau.

Esporto namų partneris Topo Centras šiuo metu kaip tik siūlo puikias kainas Lenovo ir MSI nešiojamiems kompiuteriams tad nepraleiskite progos atrasti žaidimus bet kurioje vietoje, bet kuriuo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius