-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos režimą sukritikavęs „Arsenal“ komandos žaidėjas šalinamas iš žaidimų

Kinijos elgesį su uigūrais kritikuojantis Londono „Arsenal“ komandos saugas Mesutas Ozilas bus pašalintas iš „Pro Evolution Soccer 2020“ žaidimo.
Mesutas Ozilas
Mesutas Ozilas

Tokio nuosprendžio vokietis sulaukė po aktyvios kampanijos prieš Kinijos veiksmus su uigūrų – musulmonų mažumos atstovais, kuriuos režimas masiškai uždarinėja į vadinamąsias perauklėjimo stovyklas.

„Jo kalbos įskaudino sirgalius Kinijoje ir pamynė sporto skleidžiamą meilės ir taikos dvasią, – socialiniame tinkle „Weibo“ savo sprendimą pašalinti M.Ozilą aiškino PES Kinijoje leidžianti įmonė „NetEase“. – Mes to nesuprantame, nepriimame ir neatleidžiame.“

M.Ozilo aktyviai reiškiama nuomonė sulaukė didelės neapykantos iš valstybės kontroliuojamos žiniasklaidos, o užsienio reikalų ministerija netgi pareiškė, kad futbolininkas yra „apakintas melagingų naujienų“.

Praeitą mėnesį „The Associated Press“ publikavo straipsnį, kuriame skelbta, jog Kinija yra sulaikiusi daugiau nei milijoną uigūrų, išskiria šeimas ir netgi sterilizuoja moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius