Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kovodamas už Bachmutą mirė vienas iš žaidimo „Stalker“ kūrėjų

Ukrainos žaidimų dizaineris ir e-sportininkas Vladimiras „Fresh“ Ježovas, žinomas dėl savo darbo prie žaidimo „S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky“, gruodžio 22 d. žuvo mūšyje už Bachmutą. Apie V.Ježovo mirtį socialiniuose tinkluose pranešė jo brolis Viačeslavas.
Vladimiras Ježovas
Vladimiras Ježovas / „Telegram“ kanalo „Yigal Levin“ nuotr.

„Jis sakė, kad kovoje, kurią dabar veda Ukrainos žmonės, gimsta laiminga mūsų vaikų ateitis. Tikiuosi, kad esi geresniame pasaulyje, broli“, – rašė Viačeslavas, pažymėdamas, kad du vaikai liko be tėvo.

Pasak „Telegram“ kanalo „Anomalny Pritulok“, V.Ježovas dalyvavo kuriant žaidimą „S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky“. Teigiama, kad pagal jo išvaizdą buvo sukurtas vieno iš žaidimo veikėjų, Lokio iš „Valios“ frakcijos, veidas.

„S.T.A.L.K.E.R.“ - ukrainiečių kompanijos „GSC Game World“ sukurta pirmojo asmens šaudyklė-išgyvenimo siaubo vaizdo žaidimų serija. Serijos veiksmas vyksta alternatyvioje dabartinės Černobylio uždraustosios zonos Ukrainoje versijoje, kurioje, kaip teigiama žaidimo istorijoje, 2006 m. įvyko paslaptinga antroji Černobylio katastrofa.

Kiek anksčiau portalas 15min rašė apie tai, kad „Stalker 2“ žaidimo kūrėjai tęsia darbą, nors jų pagrindiniai komandos nariai kovoja už Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius