-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„League of Legends 2023 World Championship“ tapo žiūrimiausiu visų laikų esporto turnyru

Esports Charts duomenimis, „League of Legends 2023 World Championship“ tapo žiūrimiausiu visų laikų esporto renginiu.
League of Legends 2023 World Championship
League of Legends 2023 World Championship

Renginys, vykęs Pietų Korėjoje, surinko 6,4 milijono žiūrovų, varžybas stebinčių vienu metu. Vidutinis žiūrovų skaičius vienu metu buvo apie 1.3 milijonas žmonių. Būtina pabrėžti, kad į šią statistiką nėra įtraukti Kinijos žiūrovai. Vis dėlto Kinijoje šis žaidimas yra ypač populiarus – kinai turi savo atskirą regioninę „League of Legends“ esporto lygą, o kinų komanda dalyvavo ir šių metų pasaulio čempionato finale. Tai reiškia, kad realybėje žiūrovų skaičius buvo dar didesnis.

League of Legends 2023 World Championship
League of Legends 2023 World Championship

Visgi oficialus Kinijos „League of Legends“ esporto transliuotojo kanalas „Chinese Huya" per pastarąsias septynias dienas kanalas užfiksavo didžiausią „populiarumo“ indeksą – 144,2 mln. Kadangi kiti veiksniai, be žiūrimumo, turi įtakos šiam indeksui, tai tiesiogiai neatspindi tikrojo šalies žiūrimumo skaičiaus. Visgi atsižvelgiant į tai, kad antroje vietoje pagal populiarumo indeksą esantį kanalą „Chinese Huya“ lenkia net septynis kartus, galime numatyti, kokio masto populiarumo šis turnyras susilaukė ir Kinijoje.

Praeitas žiūrimiausias visų laikų esporto turnyras buvo „Free Fire World Series 2021 Singapore“. Vienu metu jį žiūrėjo 5.4 mln. žiūrovų, tad šių metų „League of Legends“ pasaulio čempionatas aplenkė pastąrąjį rekordą milijonu žmonių.

League of Legends 2023 World Championship
League of Legends 2023 World Championship

Populiariausios turnyro varžybos buvo finalas tarp Kinijos esporto organizacijos „Weibo Gaming“ ir Pietų Korėjos gigantės „T1“. „T1“ savo šalyje laimėjo finalą ir iškovojo jau ketvirtąjį pasaulio čempionato titulą.

Remiantis „Esports Charts“ duomenimis, „T1“ buvo populiariausia esporto organizacija viso renginio metu, užfiksavusi daugiausiai žiūrėtų valandų (45,5 mln.) ir didžiausią vidutinį žiūrovų skaičių (3 mln.).

„League of Legends 2023 World Championship“ tapo žiūrimiausiu visų laikų esporto transliacija korėjiečių, anglų, vietnamiečių kalbomis. Be to, šis renginys taip pat užfiksavo žymiai didesnį vidutinį žiūrovų skaičių nei praėjusių metų pasaulio čempionatas, surinkęs beveik 1,3 mln., palyginti su 987 000 2022 m.

„Riot Games“ neseniai paskelbė, kad kitų metų pasaulio čempionato finalas vyks Londone, Anglijoje, O2 arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius