Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„League of Legends Cult“ lygos dalyvė - naujoji esporto organizacija „Radicals“

Balandžio 24 dieną prasidės pirmieji „League of Legends Cult“ lygos turai. Viena iš dalyvių, sėkmingai baigusi kvalifikacijas ir patekusi į pagrindinį turnyrą, yra daug potencialo turinti ir aukštų ambicijų neslepianti esporto organizacija „Radicals“.
Radicals esporto organizacija
Radicals esporto organizacija

„Idėja sukurti komandą brendo jau ilgą laiką. Meilė elektroniniam sportui neleido idėjai užgęsti, o sparčiai į priekį judanti Lietuvos esporto rinka tik patvirtino, jog laikas atėjo – dabar arba niekada“, – mintimis dalinosi „Radicals“ komandos įkūrėjas Darius Baturo.

Prieš porą mėnesių susikūrę ir pradėję formuoti pirmąją sudėtį „Valorant“ disciplinai, „Radicals“ yra išsikėlę tikrai ambicingą tikslą – patekti į „Valorant“ Europos regioninę lygą.

„Esportui alkanų bei talentingų žaidėjų Lietuvoje tikrai yra. Aš tai drąsiai sakau, nes pats tuo įsitikinau komplektuodamas komandą. Žaidėjai, kuriuos pavyko pritraukti, ambicijų, talento bei noro kažką įrodyti nei kiek nestokoja, o jų rimtas požiūris į esportą tiesiog žavi“, – minėjo Darius.

Nors komanda pirmiau pradėjo koncentruotis į „Valorant“ žaidimą, visgi „Radicals“ nusprendė žengti ir į „League of Legends“ sceną, o jų laikinos sudėties debiutas bus jau netrukus: „League of Legends Cult“ lygoje.

„Kadangi tiek aš, tiek komandos nariai yra dideli „League of Legends“ fanai, komandos surinkimas šiam žaidimui buvo tik laiko klausimas. Kartu su bendraminčiais ilgai nesvarstę nusprendėme pabandyti sudalyvauti „Cult“ lygoje ir subūrėme laikinąją sudėtį – būtent šiam turnyrui. Žaidėjų talentas ir potencialas yra didelis, o dalis jų yra labai gerai pažįstami Lietuvos esporto auditorijai.“

Iš tikrųjų, „Radicals“ „League of Legends“ laikinosios sudėties nariai nėra naujokai. Tarp komandos narių yra profesionalios esporto duonos ragavę bei ne viename Lietuvos ir užsienio turnyre dalyvavę žaidėjai:

  • Top – Martinis
  • Jungle – Gurklys
  • Mid – Domas
  • Adc – Frexey
  • Support – Bazilisk

Labai optimistiškai bei su dideliu pagreičiu startavusi „Radicals“ organizacija nežada sustoti. Kaip sako pats įkūrėjas, galimybės esporto sferoje yra labai didelės: tiek žaidėjams, tiek turinio kūrėjams, tiek verslams.

„Tikrai Lietuvos dar negalime vadinti esporto šalimi, kaip Pietų Korėjos, JAV, Prancūzijos, Danijos. Visgi, sujudimas yra, esporto produkto paklausa pamažu didėja. Tą pastebime vesdami pokalbius su potencialiais partneriais bei rėmėjais. Jeigu ankščiau lietuviškas verslas, paslaugų sektorius, nematė kažkokių ryškių naudų investuoti į esportą, dabar situacija keičiasi ir gaunama pridėtinė vertė tampa vis aiškesnė. Atsiradus finansinei infrastruktūrai bei bendram esporto supratimui, atsiras galimybės tobulėti vietiniams talentams. O tai – sukurti tobulą terpę jaunimui augti bei tobulėti esporto sferoje – yra vienas pagrindinių „Radicals“ organizacijos tikslų“, – kalbėjo įkūrėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius