Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

LEC – „Fnatic“ ir G2 dominavimo pabaiga?

Startavęs „League of Legends“ Europos čempionato vasaros sezonas yra kupinas naujienų. Visi įveikia visus ir galiausiai sunku pasakyti, kuri ekipa yra verta čempiono titulo. Net ir galiūnai „G2 Esports“ bei „Fnatic“ parodė, jog su priešininkais šiame sezone kur kas sunkiau susitvarkyti nei įprastai.
LEC
LEC

Šio sezonu anonsu būtų galima vadinti pavasario sezono atkrintamųjų varžybų etapą, kada ispanijos „MAD Lions“ ekipa pasiuntė „G2 Esports“ į trumpalaikį nokautą. Penkių žaidimų serijoje pademonstravę didžiulį norą laimėti, jaunieji „MAD Lions“ talentai suvirpino visų stebėtojų širdis, iškeldami klausimą – ar tai G2 dominavimo pabaiga? Tiesa, daugkartiniai Europos čempionai sugebėjo atsitiesti ir rasti kelią į finalą, o finale – kelią į triuškinančią pergalę prieš Fnatic.

Šį sezoną jaunieji „liūtukai“ demonstruoja, jog jų atkrintamųjų varžybų žygdarbiai nebuvo tiesiog atsitiktinumas. Tą parodė net 7 laimėti mačai iš eilės. Kol kas jiems pasipriešinti sugebėjo tik karaliaujantys čempionai G2, ir atsinaujinę „Misfits“, kurie parodė, kad ne tik liūtai gali būti su nagais. Kartu su komanda „Rogue“, dviejų pergalių pranašumą turintys „MAD Lions“ pirmąją sezoną atkarpą užbaigė ir įsitvirtino pirmojoje turnyro lentelės pozicijoje.

Reikia atkreipti dėmesį ir į tai, jog „Rogue“ ekipa pagaliau rado savo raktą į pergales. Ši komanda, kaip ir „MAD Lions“, pasižymi tuo, jog jos sudėtyje dominuoja jaunieji talentai, prie kurių prisideda jau veterano statusą duetas Vander bei Hans Sama. Dar ne per seniausiai išsipirkę savo vietą LEC lygoje, „Rogue“ visada buvo matoma kaip jauna komanda su didžiulu potencialu. Minėtosios lygos analitikai yra ne kartą minėję, jog atradę savo žaidimo stilių, „Rogue“ įsitvirtins savo vietą šalia didžiųjų Europos ekipų. Šiame sezone jie kol kas nusileido tik pačiai samurajams G2 bei pašėlusiems „MAD Lions“.

Kyla klausimas – kodėl vis dažniau suklumpa „Fnatic“ ir G2? Iš to, ką matėme pirmojoje sezono atkarpoje, „Fnatic“ vis dar eksperimentuoja su komandos sudėtimi, bandydami perkelti visą smogiamąją galią iš apatinės linijos į „Selfmade“ ar „Nemesis“ rankas. Tiesa, jiems tai kol kas nepavyko. Šį sezoną buvo jų eilė pralaimėti prieš skandalingąją „Schalke 04“ ekipą, kurie iki tol nesugebėjo išplėšti nei vienos pergalės. Patys „Fnatic“ šiuo metu pripažįsta, jog žaidžia itin tragiškai, ir toks žaidimo stilius jiems nėra atleistinas.

Tuo tarpu „G2 Esports“ komandoje vyksta trumpalaikiai pasikeitimai. Dėl asmeninių šeimos problemų didysis „Perkz“ išvyko atostogauti namo į Kroatiją. Jo vietą užėmė „G2 Esports“ akademijos apatinės linijos žaidėjas „P1noy“. Šia sudėtimi jiems pavyko įveikti „Misfits“ ekipą, tačiau suklupo prieš sąlyginai silpnesnius varžovus „Excel Esports“, kurie džiaugėsi pirmuoju 2-0 savaitgaliu šiais metais.

Ar „Fnatic“ bei „G2 Esports“ sugebės atsitiesti po nepavykusios pirmosios atkarpos? Ar šiemet karūnuosime naują čempioną? Iš to, ką jau esame matę per daugelį „League of Legends“ Europos čempionato metų, galime drąsiai teigti, jog FNC ir G2 tikrai nepasiduos be kovos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius