-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis, atlikęs karinę tarnybą, sugrįžta į CS2 esportą

Po pusantrų metų pertraukos į „Counter-Strike 2“ sceną sugrįžta dar vienas puikiai žinomas Lietuvos esporto bendruomenės narys Rokas „EspiranTo“ Milašauskas.
Rokas „Espiranto“ Milašauskas
Rokas „Espiranto“ Milašauskas

Apie tai 22-ejų žaidėjas paskelbė savo socialinio tinklo „Twitter/X“ platformoje.

„Šiandien baigiau karinę tarnybą savo šalyje. Tarnavau kaip savanoris, tikėdamasi atrasti save ir susidurti su realybe, koks sunkus gali būti gyvenimas. Ir taip, aš grįžtu į CS ir šį kartą nesustosiu pusiaukelėje“ – rašė Rokas.

Aukso amžių išgyvenęs lietuvis 2018-2020 metais, atstovaudamas „CR4ZY“ ir „c0ntact“ ekipas įsibrovė tarp elitinių pasaulio „Counter-Strike“ žaidėjų. Tačiau, sklandė gandai, jog lietuvio požiūris į varžybas dažnai nebūdavo rimtas ir tai pakišo žaidėjui koją tęsiant karjerą esporte.

Vėliau „EspiranTo“ rungtyniavo kartu su „GORILLAZ“, „MANS NOT HOT“ „Looking For Org“, o paskutinė jo komanda buvo „Budapest Five“ 2022-ais.

Pasak pačio žaidėjo, patirtis kariuomenėje tapo kaip Dievo dovana, padedanti sudėlioti prioritetus bei susitvarkyti su disciplina.

Rokas taip pat skelbia, jog nuo kovo 4-iosios „Twitch“ platformoje pradės transliuoti visą sugrįžimo į esportą procesą.

„EspiranTo“ per savo neilgą karjerą pasiekė tikrai nemažai – atstovaudamas tokius kolektyvus kaip „CR4ZY“, „Imperial“ bei „Valliance“ lietuvis pasiekė tikrai aukštų rezultatų. Su šiomis ekipomis Milašausas pasiekė top4 ne viename „Dreamhack“ turnyre, o taip pat laimėjo „Copenhagen Games 2018“, „DreamHack Open Summer 2018“ ir „DreamHack Open Rotterdam 2019“.

„HLTV“ nuotr./Rokas „EspiranTo“ Milašauskas
„HLTV“ nuotr./Rokas „EspiranTo“ Milašauskas

Taip pat „EspiranTo“ kartu su „CR4ZY“ pateko į retai lietuviams pasiekiamą Pasaulio čempionatą, vykusį 2019-ais Vokietijos sostinėje Berlyne. „Starladder Major Berlin“ čempionate kolektyvas nužygiavo iki „legendų“ etapo, kur įveikė tokius grandus kaip „Ninjas In Pyjamas“ ir „FaZe Clan“, tačiau apmaudžiai pralaimėjo „Astralis“ bei „Natus Vincere“ ir nepateko į atkrintamąsias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius