Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvių komandos ESEA. Puikus sezonas, prastos atkrintamosios

ESEA CS:GO lygos 36 sezonas lietuvių komandoms jau baigėsi. Turėjome net 6 komandas, kurios pateko į lygos atkrintamąsias varžybas, tad sezonas tikrai buvo neblogas. Šį kartą apžvelgiame komandų viso sezono pasirodymą.
Žaidėjas
CS:GO Žaidėjas / 123RF.com nuotr.

Main divizionas

Timechasers

„Besl.pro“ video kadras/„Timechasers“
„Besl.pro“ video kadras/„Timechasers“

Turbūt be klausimų geriausia Lietuvos komanda reguliariajame ESEA sezone pasirodė tikrai neblogai. Prasidėjus sezonui komanda dėl lygos reglamento negalėjo pilnai pasikeisti sudėties, o tam pagaliau įvykus komanda rodė tikrai gerus rezultatus. Laimėti 11 mačų ir užimta 12 vieta leido gauti parankesnį oponentą atkrintamosiose. Deja, ten viskas susiklostė labai nepalankiai lietuviams. Nesugebėję uždaryti serijos antrajame žemėlapyje „Timechasers“ vėliau nusileido „777 Esports“ ekipai. Tai reiškė, kad norint patekti į kitą etapą reikės laimėti penkis susitikimus iš eilės. Kita serija lietuviams taip pat teko sunki. 5 vietą reguliariajame sezone užėmusi „SAWO-ESPORTS“ po trijų žemėlapių kovos eliminavo lietuvių ekipą.

Šiuo metu aišku, kad „Timechasers“ kitam sezonui turės didelių permainų. Yra netgi svarstomos žaidėjų iš užsienio kandidatūros. Visgi tikimės, kad komanda kitą sezoną parodys ne prastesnius rezultatus nei šiemet.

Intermediate divizionas

AVANTIURA

Komandos „AVANTIURA“ galutinis sezono rezultatas pilnai neatspindi komandos galimybių. Komanda reguliaraus sezono pabaigoje užsitikrino vietą kitam sezonui, kai pasiekė 6 pergalių ribą. Daugiau mačų lietuviai nežaidė, nors laimėjus visus mačus turėjo galimybių dar patekti į atkrintamąsias.

Džiugu, kad kitame sezone vis dar matysime šią komandą Intermediate divizione.

Open divizionas

Creep gaming

Sėkmingiausiai reguliarų sezoną Open divizione sužaidusi komanda neatlaikė laiko išbandymo. Šešiomis pergalėmis pradėję sezoną lietuviai rodė puikius rezultatus ir įpusėjus sezonui turėjo vos du pralaimėjimus po pratęsimo. Visgi vėliau komanda viename mače susirinko tik keturiese (buvo netoli pergalės), vėliau dar gavo techninį pralaimėjimą ir sezonas nebeatrodė taip gerai. Nesunkiai į atkrintamąsias patekusi komanda, pirmai serijai nesusirinko, tad neturės galimybės kitame sezone žaisti Intermediate divizione.

Kol kas nėra aišku, ar pamatysime komandą kitame sezone. Komandos žaidėjai šiek tiek prasiskirstė ir galimai pamatysime juos buriant šiek tiek atsinaujinusią komandą.

FK Ekranas

FK „Ekranas“ esporto akademija nuotr./FK „Ekranas“
FK „Ekranas“ esporto akademija nuotr./FK „Ekranas“

Naujai suburta futbolo klubo „Ekranas“ esporto akademijos komanda parodė, kad įdėjus darbo treniruotėse, galima pasiekti tikrai puikius rezultatus. 11 pergalių reguliariajame sezone ir aukšta pozicija lentelėje. Sezono metu gerėjęs žaidimas persikėlė ir į atkrintamąsias. Pirmajame etape lietuviai po įspūdingo, dviejų pratęsimų reikalavusio trečiojo žemėlapio įveikė „ValueTeam“ ir užsitikrino kito sezono vietą Intermediate divizione.

Kitam sezonui „Ekrano“ tikslas – ESEA Main divizionas. Komanda iš 7 žaidėjų rotacijos liks 5-iese ir žada ieškotis trenerio, kad sezone būtų pasiekta kuo aukštesnė pozicija ir tuo pačiu didesnės galimybės pasiekti išsikeltą tikslą.

Ramiakai

„Ramiakai“ šį sezoną pasirodė tikrai neblogai. Laimėti 10 mačų, o visi pralaimėjimai patirti ne didesniu nei 4 raundų skirtumu. Reguliarųjį sezoną pabaigus 134 vietoje, jų laukė panašaus lygio priešininkai. Visgi „Inferno“ ir „Mirage“ žemėlapius pralaimėję lietuviai nesugebėjo prasibrauti į aukštesnį divizioną.

Kitą sezoną komanda žada išlaikyti beveik visą sudėtį ir dar kartą išbandyti save Open divizione. Komandą paliekantį „-Different“ pakeis „Neko“ iš „FK Ekranas“.

ASD123

„ASD123“ viso sezono metu atrodė pakankamai neblogai. Sezono metu išlaikę apylygį pergalių ir pralaimėjimų balansą jiems reikėjo laimėti kelis paskutinius mačus, norint patekti į atkrintamąsias. Ir čia lietuviams pasisekė. Iš penkių paskutinių susitikimų keturi buvo techniniai laimėjimai nesusirinkus oponentams. Vienintelį sužaistą mačą „ASD123“ sutriuškino varžovus 16:3. Patekus į atkrintamąsias lietuvių laukė stiprus oponentas, kadangi užimta buvo tik 198 pozicija. Atkrintamosiose jie nusileido „RastaGamingGG“ komandai 0:2 (11:16, 11:16).

reOs

„reOs“
„reOs“

Sunkiai reguliarų sezoną pradėję „reOs“ vienu metu atrodė, kad net neturi galimybių patekti į atkrintamąsias. Tik 4 pergalės per 11 mačų teikė labai mažas viltis, kadangi net laimėjus visus likusius mačus negali būti garantuotas patekimu. Visgi „reOs“ nustebino. Pademonstravę puikų žaidimą ir išplėšę 5 pergales iš eilės jie per plauką prasibrovė į atkrintamųjų traukinį. Ten, dėl užimtos žemos vietos reguliariajame sezone, jų laukė stiprūs oponentai „Go Lose Fast“, kurie sezoną baigė su 13 pergalių. Nesugebėję pasipriešinti dvikovos favoritams, lietuviai neiškovojo vietos kito sezono Intermediate divizione.

Šiuo metu komandoje vyksta permainos, komanda stengiasi užpildyti sudėtį ir ieško žaidėjo. Taip pat lieka galimybė, kad kitą sezoną komanda gali praleisti, bet galimai sugrįžti vėlesniuose sezonuose.

Timechasers Academy

Timechasers akademijai šis sezonas buvo šiek tiek banguotas ir nesigavo toks sėkmingas kaip galbūt buvo tikimąsi. Komanda sezoną pabaigė už atkrintamųjų borto, bet parodė tvirtą nusistatymą ir jau net nebeturėdami vilties eiti toliau, laimėjo paskutinius du mačus.

Smagu žinoti, kad kitame sezone „Timechasers“ akademija išlaikys panašią sudėtį ir pratęs kovas ESEA 37 sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius