-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje 1000 mokinių pilietiškumo mokosi virtualiuose „Minecraft“ nuotykiuose

„Super Pilietis“ projektas antrus metus iš eilės organizuojamas Three Cubes ir Britų tarybos Lietuvoje, skirtas pilietiškumo ugdymui, šiais mokslo metais padvigubino dalyvaujančiųjų skaičių – virš 1000 mokinių. Projektas vyksta visuose Lietuvos didžiuosiuose miestuose bei taip pat ir Visagine, Valčiūnuose, Šalčininkų ir Trakų rajonuose. Projektas apima skirtingo amžiaus moksleivius, nuo 8 iki 10 klasės bei pasiekia tautinių mažumų mokinius.
„Super Pilietis“ projektas
„Super Pilietis“ projektas / "Three Cubes" nuotr.

Kompiuterinis žaidimas patapo švietimo įrankiu

Projektas, pasitelkė „Minecraft”, vieną populiariausių žaidimų pasaulyje, kaip švietimo įrankį ir sukūrė jame žemėlapius su edukacinėmis užduotimis ir veikėjais. Lankydamiesi šiuose virtualiuose pasauliuose, mokiniai mokosi apie pilietiškumą interaktyviu būdu. Šis metodas leidžia pilietiškumo principus integruoti į pačią žaidimo veiklą, taip sukuriant įtraukiančią mokymosi patirtį. Tai ne tik skatina kūrybiškumą ir komandinį darbą, bet ir padeda suprasti pilietiškumo svarbą praktiškai.

"Three Cubes" nuotr./„Super Pilietis“ projektas
"Three Cubes" nuotr./„Super Pilietis“ projektas

Kaip atrodo virtualūs pilietiškumo nuotykiai

Šioje virtualioje kelionėje mokiniai kartu su mokytojais sprendžia kylančius pilietiškumo iššūkius. Čia jie susiduria su aktualiomis temomis, kaip, pavyzdžiui, skaitmeninės grėsmės ir informacinis karas. Jaunimas mokosi atpažinti ir analizuoti įvairių socialinių platformų turinį. Taip pat, remdamiesi realiais įvykiais Lietuvoje, mokiniai atlieka žurnalistinius tyrimus, kurie padeda jiems lavinti ne tik pažinimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, bet ir skatina kritinį mąstymą.

VIDEO: Ar Galima Mokytis Žaidžiant? Interviu su Dariumi Kniūkšta

„Džiaugiamės drauge su Trys Kubai įgyvendinami iniciatyvą „Super pilietis“, kuri puikiai iliustruoja, jog kompiuteriniai žaidimai gali būti ne tik laisvalaikio pramoga, bet ir prasmingas įrankis mokytis pilietiškumo. Žaisdami mokiniai turi galimybę išbandyti demokratinių principų veikimą, mokytis apie buvimo atsakingu piliečiu svarbą bei ugdyti kritinį mąstymą. Šie gebėjimai itin svarbūs šiandien – padeda jaunuoliams tobulėti, rasti inovatyvius sprendimus bei skatina kūrybiškumą“, – teigia Britų tarybos Lietuvoje vadovė Ona Marija Vyšniauskaitė.

"Three Cubes" nuotr./„Super Pilietis“ projektas
"Three Cubes" nuotr./„Super Pilietis“ projektas

Three Cubes vadovas Tadas Bielskis teigia, kad „tai yra vienas mūsų sėkmingiausių projektų, kuris turi didelę įtaka jauniems moksleiviams. Socialiniuose tinkluose ir naujienų srautuose pilna dezinformacijos ir melagienų, kurias vis yra sunku atskirti. Didžiuojamės, kad kartu su Britų taryba Lietuvoje galime edukuoti moksleivius, kaip tokią informaciją atpažinti ir atsirinkti patikimus informacijos šaltinius.

Mokytojai teigia, kad projektas ugdo kritinį mąstymą

Mokytojai, aktyviai dalyvaujantys projekte „Super Pilietis“, pabrėžia jo teikiamą naudą, lavinant minkštąsias kompetencijas. Iš apklaustų pedagogų net 91 % kritinio mąstymo ugdymą išskiria kaip svarbiausią projekto aspektą, o antroje vietoje pamini gebėjimą atskirti dezinformaciją. Virtualūs nuotykiai suteikia išskirtinę galimybę padėti mokiniams geriau suprasti ir kritiškai vertinti informaciją, su kuria jie susiduria savo kasdienybėje. Projektas tęsiasi antrus metus iš eilės ir šiais mokslo metais pritraukė dvigubai daugiau dalyvių. Jį planuojama tęsti iki 2024-ųjų metų vasario mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius