Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvos krepšinio federacija formuoja esporto rinktinę

Birželio mėnesį Tarptautinė krepšinio federacija organizuos parodomąjį FIBA eSports Open 2020 turnyrą, kuriame kausis įvairių šalių rinktinės, o LKF yra viena iš šio projekto iniciatorių ir pradeda registraciją į nacionalinę atranką. Lietuvos rinktinė bus suformuota specialiame NBA2K20 atrankos turnyre, kurio startas numatytas birželio 9 dieną.
Lietuvos krepšinio federacija formuoja esporto rinktinę
Lietuvos krepšinio federacija formuoja esporto rinktinę / LKF/Lino Žemgulio nuotr.

Komandą šiam turnyrui turi registruoti tos ekipos kapitonas, o atranka bus vykdoma žaidžiant NBA2K20 žaidimą PlayStation4 konsole.

„Pasaulinė eSporto rinka šiemet peržengs 1 milijardą JAV dolerių. Kiekvienais metais ji auga apie 15-20%, o prognozuotas šuolis šiemet, panašu, bus dar spartesnis dėl pasaulinės pandemijos. Ji privertė žmones ieškoti pramogų namuose ir išbandyti arba dar giliau pasinerti į kompiuterinius žaidimus. Lietuvoje toli gražu ne kritinė masė žmonių supranta eSporto potencialą ir dydį, tačiau tai normalu, nes pas mus novatoriškos idėjos skverbiasi lėčiau.

Lietuvos krepšinio federacija stengiasi žvelgti į priekį: kartu su VDU įrengė LKF eSporto erdvę, statomuose Krepšinio namuose steigia eSporto akademiją. O dabar su FIBA palaiminimu inicijuoja pirmąjį oficialų Europos krepšinio eSporto rinktinių turnyrą. Jame dalyvaus ir Lietuvos rinktinė. Atranką į ją skelbiame jau dabar“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos rinkodaros vadovas Justinas Liaudinskas.

Kiekvienai užsiregistravusiai komandai bus priskirtas unikalus pavadinimas, atspindintis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje žaidžiančius/žaidusius krepšininkus: Team Sabonis, Team Valančiūnas, Team Macijauskas ir t.t.

Registracijai pasibaigus ir paaiškėjus tiksliam dalyvaujančių komandų skaičiui, bus sudarytas oficialus atrankos formatas ir tvarkaraštis, kurie bus paskelbti vėliau.

Visi komandos nariai privalo:

turėti galiojantį Lietuvos Respublikos piliečio pasą;
būti 16 metų arba vyresni;
turėti MyCAREER žaidėją, kurio overall reitingas – 95 arba didesnis;
turėti galiojantį PSN ID;
turėti galiojančią PS Plus narystę.
Registracija vyks iki birželio 8 dienos imtinai, o užpildyti registracijos formą galima čia.

Tarptautinis FIBA eSports Open 2020 turnyras vyks birželio 19-21 dienomis. Jame varžysis Lietuvos, Austrijos, Italijos, Latvijos, Kipro, Rusijos, Ispanijos, Šveicarijos ir Ukrainos esporto rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius