-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Logitech MX Keys S“ – viena geriausių žemo profilio klaviatūrų darbui?

„Logitech MX Keys S“ klaviatūra yra nauja „MX“ serijos produktų dalis. Tai yra žemo profilio bevielė klaviatūra, skirta darbui, turinti keletą įdomių naujų funkcijų. Ar verta investuoti į šį naują „Logitech“ produktą?
„Logitech MX Keys S“
„Logitech MX Keys S“

„Logitech“ yra patikimas prekės ženklas – užsukę į parduotuvę ir įsigiję jų produktus, daugmaž galite būti užtikrinti, kad gausite padorios kokybės daiktą. „MX Keys S“ nėra nauja įmonės idėja. 2019 m. jie yra išleidę panašaus pobūdžio žemo profilio klaviatūrą „MX Keys“. Taigi, ar iš tikrųjų verta investuoti į naują to paties tipo klaviatūrą?

Kuo „MX Keys S“ skiriasi nuo savo pirmtakės?

„MX Keys S“, kaip ir savo pirmtakė „MX Keys“, pasižymi profesionaliu šaltu dizainu. Fiziškai praktiškai neįmanoma įžvelgti skirtumų tarp šių dviejų klaviatūrų. Visgi nieko blogo su tuo nėra: „MX Keys S“ sudaryta iš tvirtos aliuminio konstrukcijos, savo išvaizda primenanti „Apple“ produktų estetiką. Vis dėlto „Logitech“ klaviatūra, kuri yra skirta tiek Mac, tiek Windows vartotojams, yra pigesnė nei „Apple“ klaviatūra. Bevielę „MX Keys S“ galite prijungti tiek per Bluetooth, tiek per USB pridelį, kuris yra įtrauktas į dėžę.

"Logitech" nuotr./„Logitech MX Keys S“
"Logitech" nuotr./„Logitech MX Keys S“

Kalbant apie skirtumus nuo pirmtakės – „MX Keys S“ turi „išmanųjį klavišų apšvietimą“, kuris automatiškai prisitaiko prie aplinkos apšvietimo sąlygų. Klaviatūra pajaus, kada artėjate prie jos klavišų ir lengva balta spalva juos nušvies. Tiesą pasakius, tai viena įdomiausių šios klaviatūros funkcijų, kuri sukuria didelį patogumą dirbant naktį, kuomet nenorite apkrauti savo akių su pertekliniu šviesos kiekiu. „MX Keys S“ taip pat yra įdiegusi automatinį baterijos tausojimo režimą – kuomet klaviatūroje liks 10% baterijos, ji nustos save apšviesti.

„MX Keys S“ taip pat pereina iš Logitech Unifying Receiver į Logi Bolt. „Bolt“ naudoja „Bluetooth Low-Energy“, o ne įprastesnį „Unifying“ 2,4 GHz patentuotą belaidį ryšį. Tai reiškia, kad šis naujas klaviatūros prijungimo būdas mažiau apkraus jos bateriją.

Viena vertus, šie du maži pokyčiai tarp klaviatūrų gali atrodyti visai nereikšmingi. Kita vertus, kam keisti tai, kas puikiai veikė ir anksčiau?

Spausdinimo patirtis

„MX Keys S“ spausdinimo patirtis išlieka puiki. „Logitech“ naudoja plastikinio žirklių tipo laikiklio ir membranos derinį, kad klavišai sklandžiai judėtų. „MX Keys S“ primena puikią nešiojamojo kompiuteiro klaviatūrą. „MX Keys S“ jaučiasi daug patogiau palyginus su tiesioginės konkurentės „Apple Magic Keyboard“ klavišais.

„Logitech MX Keys S“
„Logitech MX Keys S“

Žinoma, tai nėra mechaninė klaviatūra, tad su „MX Keys S“ neišgausite to aštraus garso. Vis dėlto kai kuriuos žmones mechaninės klaviatūros barškinimo garsas gali erzinti. „MX Keys S“ veikia tyliai ir užtikrintai. Vienintelis šios klaviatūros trūkumas – tik vienas aukščio reguliavimo pasiūlymas.

Kalbant apie klaviatūros įkrovimą – „MX Keys S“ yra įkraunamas su USB-C laidu, kurį gausite dežėje. Klaviatūrą po kasdienio darbo reikėjo įkrauti tik po dviejų savaičių.

Vertėtų paminėti ir apie šios klaviatūros suteikiamas galimybes per „Logitech Options+“ programinę įrangą konfigūruoti skirtingas funkcijas. Ji leidžia lengvai priskirti tam tikras funkcijas paskiriems klavišams, taip pat jas susieti su tam tikromis programomis, tokiomis kaip naršyklė ar „Photoshop“. Vis dėlto tai nėra naujiena – dauguma „Logitech“ produktų turi tokias pačias konfigūravimo galimybes.

Visgi „MX Keys S“ pasiūlo „Smart Action macros“. Tai yra funkcija, leidžianti vienu klavišo paspaudimu atlikti keletą veiksmų iš karto. Pavyzdžiui, paspaudus vieną mygtuką gali būti atliekama „ryto pradžios“ funkcija, kuri automatiškai įjungtų „Outlook“, naršyklę, „Teams“, „Word“ ir kitus failus.

Ar verta investuoti į „MX Keys S“?

„Logitech MX Keys S“ membraninę belaidę klaviatūrą galite įsigyti už 109.99$. Stebėtinai, tai yra pigesnė klaviatūra nei jos pirmtakė "MX Keys". Tuo tarpu su ja gausite geresnį klavišų apšvietimą bei ilgesnį baterijos tarnavimo laiką. „Logitech MX Keys S“ yra viena patvariausių ir patogiausių darbui naudojamų žemų profilio klaviatūrų rinkoje, tad jeigu ieškote tokio dizaino produktų, rekomenduočiau į jį investuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius