-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Logitech MX Master 3s“ apžvalga: „Logitech“ pelių linijos flagmanas

„MX Master 3s“ - tai vienas naujausių „Logitech“ produktų, kurį man teko išbandyti. Tris savaites su šia pele tiek darbavausi, tiek ir žaidžiau įvairius žaidimus („Counter Strike: Global Offensive“, „Diablo Immortal“, „Far Cry 5“) - pats metas apžvelgti „MX Master 3s“.
„Logitech MX Master 3s“
„Logitech MX Master 3s“

Na, pradėkime nuo pradžių. Kaip ir minėjau įžangoje, ši pelė yra dalis „MX“ serijos, kuriai dar priklauso „Anywhere 3“, „Vertical“ (jos forma tikrai neįprasta) ir „m720 Triathlon“ pelės. Jos visos skirtingos pagal paskirtį, funkcijas ir panaudojimo galimybes ir „MX Master 3s“ yra ir brangiausias, ir bent jau „ant popieriaus“ pagal galimybes geriausias įrenginys.

Mygtukai

Mygtukai bei jų išdėliojimas man yra vienas svarbiausių dalykų, kai aptarinėjame peles. Kaip ir jau įprasta šiais laikais, „MX Master 3s“ turi įprastus kairį, dešinį bei vidurinį („scolling“) mygtukus. Prie jų pridėti ir vadinamieji ketvirtasis ir penktasis pelės mygtukas, kuriuos rasite pelės kairėje pusėje, jos šone. Ši pelė taip pat turi ir „horizontal scroll“ klavišą, kuris paėmus įrenginį į rankas bus prie pat jūsų nykščio, ir „shift wheel mode“ mygtuką, esanti netoli viduriniojo pelės mygtuko.

„Logitech MX Master 3s“
„Logitech MX Master 3s“

Man labiausiai patiko tai, jog ši pelė yra tyli – jūs praktiškai negirdėsite nei kairio, nei dešinio klavišų, ar „scroll“ mygtuko. Gamintojas teigia kad „MX Master 3s“ yra viena tyliausių pelių ir tai yra tiesa. Paprastai nesu tylių pelių mėgėjas, man patinka girdėti garsą spaudžiant klavišą, tačiau čia „Logitech“ pasistengė – spustelint nėra jokio garso, tačiau pirštai jaučia patį spustelėjimo momentą. Man tai buvo svarbu žaidžiant kompiuterinius žaidimus, ypač „FPS“ (lietuviškai – „pirmos asmens šaudyklė“), nes tai suteikia tikslią šūvio kontrolę ir bendrą „pajautimą“.

Šoninius mygtukus taip pat naudoju daugiausiai žaidimams ir jie ten tikrai randa savo vietą, yra malonūs spausti. Tiesa, dabar jau pradėjau juos naudoti ir darbe, sukūręs „copy“ ir „paste“ trumpinius.

Vieninteliai mano dėmesio neatkreipę ir į kasdienybę nepatekę dalykai šioje pelėje – „horizontal scroll“ bei „shift wheel mode“ klavišai. Negaliu jų peikti, bet tai tikriausiai mano įpratimo reikalas ir tiek.

Ergonomika

Šios pelės forma nėra įprasta, kadangi rasite nemažą prie pelės prijungtą „salelę“, skirta pasidėti nykščiui – tai vienas didžiausių „MX Master 3s“ vizualiai iš kitų produktų išskiriančių dalykų. Nors tai atrodė keista, tačiau šis dalykas yra nuostabus ir man labai patiko. Nykštys neslysta kilimėliu, o ilsisi specialioje vietoje, paruoštas spustelti ketvirtąjį ar penktąjį pelės klavišą. Tai ir patogu, ir naudinga.

Pati pelė yra kiek išlenkta ir aukštesnė, nei esame pratę matyti, tačiau jos forma tobulai telpa į delną, rodos jūs savo ranka „MX Master 3s“ tiesiog apgaubiate. Nors riešas yra kiek pakilęs, jokio nuovargio nepajutau, priešingai – apatinė dešinė riešo dalis taip pat nesitrynė į kilimėlį, kas buvo išties malonu. Man labai patiko ir nedidelė detalė – „MX Master 3s“ paviršius yra labai malonus, turintis storo popieriaus lapą primenančią tekstūrą, kuri neleidžia delnui slidinėti net šiek tiek suprakaitavus. Viską pagerina ir specialūs maži, beveik nepastebimi grioveliai, kurie dar labiau pagerina sukibimą su pele, tačiau neprilipdo rankos prie „MX Master 3s“ ir leidžia patogiai ja naudotis.

Ergonominė šios pelės dalis yra išdirbta praktiškai tobulai. Jei jums kartais nepatiks klavišų išdėstymas, jautrumas ar dar koks elementas, jį tikrai kompensuos patogumas.

Skaičiai ir galimybės

Pradėsiu nuo man įspūdingiausio skaičiaus – pakrauta pelė, remiantis gamintojo informacija, veiks iki 70 dienų. Ir išties, per tris savaites pelės dar nekroviau: ją išpakavus iš dežutės, baterija rodė 70 procentų įkrovos lygį ir vis dar veikia puikiai. Tai išties daug. Na, o jei netyčia pelė išsikraus dirbant, užteks įjungti į tinklą ir ją pakrauti vos vieną minutę, kad galėtumėte darbuotis dar 3 valandas.

„Logitech MX Master 3s“
„Logitech MX Master 3s“

„MX Master 3s“ gali pasigirti 8000 „DPI“ („dots per inch“, kas nurodo taškų kiekį viename colyje), kas yra dvigubai daugiau nei jos pirmtakės, „MX Master 3“ . Mano manymu, tai tikrai pakankamas kiekis, siakiantiems tikslumo. Nors anksčiau naudojau pelytę su 16 000 „DPI“ rodikliu, tačiau man niekada neprireikė daugiau nei 6000 „DPI“ – tikriausiai neprireiks ir jums, nebent esate itin detalėms atidus dizaineris ar profesionalus esporto atletas (ir tai – labai stipriai suabejočiau).

Pelė prie kompiuterio jungiasi dvejais būdais – per „Bluetooth“ ar per „Logi Bolt USB Receiver“, kurį aš pats ir naudojau. Greitai ir patogu – įdedate daviklį į „USB“ lizdą ir pelė jau veikia.

Šis „Logitech“ gaminys turi visą pluoštą dalykų, kurių aš pats dar neišbandžiau. Visų pirma, jis palaiko ir „MAC OS“ (o aš „MAC“ įrenginių nenaudoju). Kitas svarbus dalykas – galimybė gaminio funkcijas pritaikyti skirtingai kiekvienai programai, kurią naudojate. Skirtinga programa, skirtinga klavišo funkcija. Taip galima labai smulkiai ir patogiai pritaikyti pelę savo darbams ar laisvalaikiui. Norint dar daugiau „customization“, raginu parsisiųsti ir specialią „Logitech“ programėlę – su ja galėsite visas šias funkcijas ir įgalinti.

Įvertinimas

Suprantu, kodėl „MX Master 3s“ yra visos „Logitech“ gaminių linijos flagmanas. Ši pelė yra viskas, ko galite norėti iš patogios, ergonominės, darbinės profesionalo perspektyvos. Turiu pripažinti, kad kai kuriems kompiuterinių žaidimų fanatikams ši pelė gali netikti dėl savo formos, svorio centro ir kitų kelių, mano nuomone, nežymių niuansių, tačiau man ji yra nuostabi. Tai pavyzdys, kai kuriant produktą ne tik dizaineriai, bet ir inžinieriai bei daugelio kitų sričių specialistai dirba kartu. „MX Master 3s“ yra stilinga, lengvai pasiduoda „customization“ procesui, yra labai patogi ir tiksli.

Žinoma, geras produktas negali būti ir nėra pigus. „Logitech“ tinklalapyje siūloma kaina yra 123,99 euro, kas nėra mažai. Tačiau aš siūlyčiau jau geriau pirkti vieną, tikrai gerą daiktą, nei kelis prastus. MX Master 3s“ šių pinigų tikrai verta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius