-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Monte“ organizacijos akademijos komandoje – lietuvis

Ukrainos esporto organizacija „Monte“ pristatė akademijos komandą „Counter-Strike 2“ disciplinoje, kurioje išvysime ir lietuvišką akcentą.
„Monte Gen“
„Monte Gen“ / Twitter nuotr.

Šiuo metu pasaulinio CS2 komandų reitingo dešimtuke įsitvirtinusi komanda nusprendė, jog reikia vystyti ir jaunimo ekipą, todėl surinktas jaunų ir perspektyvių žaidėjų penketukas, kuris vadinsis „Monte Gen“.

Trenerio poziciją šioje ekipoje užims ukrainiečių specialistas Ivanas „⁠AiyvaN⁠“ Semenetsas, kuriam tai bus pirmasis išbandymas stratego kėdėje. Praeityje 27-erių ukrainietis pats žaidė „Counter-Strike“ gan aukštame lygyje ir atstovavo tokius vardus kaip „Pro100“ ir „HellRaisers“.

Minėtasis lietuviškas akcentas – Gytis „ryu“ Glušauskas. 19-ečiui komandoje numatyta lūkuriuotojo („lurker“) pozicija. Gytis profesionaliai „Counter-Strike“ ėmė žaisti nuo 2020-ųjų metų. Per tą laiką jis atstovavo tokias komandas kaip „Creep gaming“, „LastWind“, „LowLandLions“, o paskutiniąja jo karjeros stotele buvo Belgijos futbolo klubo „Genk“ esporto padalinio komanda. Taip pat „ryu“ yra nuolatinis „Esports Namų“ organizuojamos „Amber Clutch“ lygos dalyvis ir prizininkas.

Bene žymiausias šiuo metu Lietuvos CS2 žaidėjas Justinas „jL“ Lekavičius, transliuodamas savo žaidimą internete, yra užsiminęs, jog „ryu“ yra vienas tų Lietuvos žaidėjų, kurie turi šviesią ateitį ir galėtų įsiveržti į aukščiausio lygio „Counter-Strike“ sceną.

„Ryu“ komandos draugu bus ir Latvijos žaidėjas Robertsas „⁠shield⁠“ Tipsis, anksčiau rungtyniavos „MOUZ NXT“ ekipoje, o pastaruoju metu „AWP“ ginklo snaiperis buvo „The Prodigies“ narys. Iš šios ekipos atvyksta ir 19-etis britas Jackas „⁠Gizmy⁠“ von Spreckelsenas. Šaulys kartu su „shield“ minėtoje komandoje žaidė apie du mėnesius, o anksčiau rungtyniavo britų ekipose „Coaleste“ ir „Viperio“. Dar vienas komandos draugas – Vladyslavas „⁠leen⁠“ Stepanovas. 18-etis yra rungtyniavęs „Trasko“ ekipoje, o taip pat ukrainiečių „L&G“. Paskutiniuoju ir jauniausiu komandos žaidėju tapo 17-etis belgas Romanas „⁠n0te⁠“ Hamze. 2022-ųjų metų rugpjūtį jis paliko „Brugge“ kolektyvą ir iki šiol buvo be komandos.

Pilna „Monte Gen“ sudėtis:

  • Jack „⁠Gizmy⁠“ von Spreckelsen
  • Vladyslav „⁠leen⁠“ Stepanov
  • Roman „⁠n0te⁠“ Hamze
  • Gytis „⁠ryu⁠“ Glušauskas
  • Roberts „⁠shield⁠“ Tipsis
  • Ivan „⁠AiyvaN⁠“ Semenets (treneris)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius