Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„MSI Katana 15“ – geriausias biudžetinis žaidimų nešiojamasis kompiuteris?

„Topo Centras“ mums atsiuntė išbandyti žaidimams skirtą nešiojamąjį kompiuterį „MSI Katana 15“. Kaip gi jį vertiname?
„MSI Katana 15“
„MSI Katana 15“ / 15min nuotr.

Dizainas

Tiesą pasakius, vizualiai „MSI Katana“ per daug neišsiskiria. Nešiojamasis kompiuteris beveik visiškai padengtas juodu plastiku, o aplink kraštus yra keletas anglies pluošto dangos plokščių. Kai kurie plastikai bando neįtikinamai apsimesti kaip metalo lakštai. Išraiškingiausia Katanos dizaino dalis yra jos RGB klaviatūra. Taip pat galima pakeisti atskirų mygtukų spalvas.

15min nuotr./„MSI Katana 15“
15min nuotr./„MSI Katana 15“

Pats kompiuteris yra sąlyginai sunkus ir sveria 2.25 kg. Jo plotis būdingas 15,6 colio nešiojamiesiems kompiuteriams, tačiau jis yra aukštesnis nei įprasta, nes virš ir po ekranu yra dideli rėmeliai. Pagrindas atrodo gana tvirtas, o keturios guminės kojelės apačioje užtikrina tvirtą sukibimą su stalu.

VIDEO: Geriausias Biudžetinis Žaidimų Laptopas?

Kalbant apie papildomas detales, Katana turi pravarčią sumažintą miniatiūrinę skaičių klaviatūrą, bet neturi pirštų skenuoklio. Jos internetinės kameros raiška yra 720 pikselių, bet vaizdo įrašų kokybė yra pakankamai solidi, nepaisant apšvietimo. MSI pasirūpino, kad jums netrūktų jungčių. Iš abiejų pusių yra po USB 3.2 A tipo jungtys, kairėje pusėje rasite USB 2.0, o dešinėje – USB C tipo jungtis. Taip pat rasite HDMI 2.1 jungtį, kuri leidžia perduoti 4 K 120 hz vaizdą. Dešinėje pusėje taip pat yra interneto kabelio bei ausinių jungtys. Mane nustebino galingas „Katanos“ wifi adapteris – interneto greičiai buvo nepriekaištingi ir failai siuntėsi ypač greitai.

15min nuotr./„MSI Katana 15“
15min nuotr./„MSI Katana 15“

Pabaigai apie dizainą, reikia pakalbėti apie klaviatūros ir jutiklinio pulto patogumą. Klavišai yra ypač patogūs ir reaktyvūs. Visgi jutiklinis pultas, palyginus, nuvylė. Jis yra pakankamai mažas ir ne itin patogus naudojimui. Kur kas labiau rekomenduoju prijungti įprastą pelę prie šio kompiuterio. Visgi pati „Katana“ per daug neužkaista, aušintuvai veikia sąlyginai tyliai. Katanoje įtaisyti garsiakalbiai veikia sklandžiai ir perduoda neprastos kokybės garsą.

Kompiuterinė įranga

Šiuo atžvilgiu MSI Katana tikrai džiugina. 16 GB DDR5 operatyvinė atmintis, Intel i7-12650H procesorius ir vyšnia ant torto – Geforce RTX 4070 8GB vaizdo plokštė. Su tokia galinga įranga (palyginus su tokios kainos nešiojamais kompiuteriais), išgausite sklandžią ir efektyvią žaidybinę patirtį. Kaip už tokią kainą, jūs gausite tikrai nepriekaištingą įrangą. Akivaizdu, kad su tokiais žaidimais kaip „Cyberpunk“, „Assasins Creed“ ar „Witcheriu“ su aukščiausiais nustatymais nebuvo problemų. Su savo kainų rėžių konkurentėmis, „MSI Katana“ pasirodo geriau už „DELL G16“, „HP Omen 16“ ar „Lenovo Legion Gen 7“ modelius.

15min nuotr./„MSI Katana 15“
15min nuotr./„MSI Katana 15“



Tiesa, nors „Katanos“ kompiuterinė įranga yra galinga, to paties negalima pasakyti apie jos bateriją. Šio žaidimų nešiojamojo kompiuterio akumuliatoriaus veikimo laikas palyginus su praeitais modeliais buvo trumpiausias. Bandymuose ji gali išgyventi penkias su puse valandų be įkrovimo. Dar viena silpnoji pusė – ekranas. Nors „MSI Katana“ siūlo 144 hz raiškos ekraną, jo spalvų ryškumas ir pateikimas tikrai nedžiugina. Atrodo, kad šio nešiojamojo kompiuterio ekranas yra skirtas naudoti tik pavieniais atvejais, bet norint išgauti geriausią kokybę iš tokios galingos vaizdo plokštės ir mėgautis žaidimais aukščiausia raiška, jums reikės išorinio monitoriaus.

Verdiktas: 8.5/10.
Jeigu jūs ieškote geriausio kainos ir kokybės santykio griežtai kompiuterinės įrangos prasme, šis nešiojamasis kompiuteris skirtas kaip tik jums. Šis žaidimų įrenginys turi didelę galią ir puikią kainą. Net jeigu Katanos dizainas nėra per daug intriguojantis, jis nėra trapus ar bepigus, o aušintuvų sistema solidžiai veikia. Šiuo metu „Topo Centre“ MSI Katana 15 galite įsigyti už 1599 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius