Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji vardai CS:GO reitingų viršūnėse: kaip koronavirusas pakeitė komandų hierarchiją

Pasaulį sukrėtusi pandemija neaplenkė ir CS:GO scenos. Atšaukus visus gyvus komandų pasirodymus arenose, teko grįžti prie šaknų – internetu, iš namų vykstančių turnyrinių kovų. Daugelis profesionalių žaidėjų ir analitikų pabrėžia, jog žaisti namuose ir arenoje nėra tas pats, kadangi ilgametė patirtis padeda žaidėjams susitvarkyti su nervais žiūrovų akivaizdoje, taip pat juntamas didžiulis publikos palaikymas gali nulemti pasirodymą, įkvėpti pergalei.
BIG ekipa
BIG ekipa / „Twitter“ nuotr.

Per pastaruosius kelis mėnesius, prieš pasibaigiant pirmajam šių metų CS:GO sezonui ir prasidedant pertraukai, veiksmo išties netrūko. Vienas po kito beveik be jokios pertraukos sekė „ESL: Road to Rio“, „BLAST Premier Spring Season“, „DreamHack Masters Spring“ atkrintamosios bei vasariškasis „cs_summit 6“ turnyrai.

Gegužės mėnesį stebėjome kaip „ESL: Road to Rio“ turnyre pirmą ir paskutinį kartą šiame sezone dominavo Astralis ekipa. Deja, netrukus po pergalės, dėl asmeninių priežasčių pasitraukė komandos lyderis „gla1ve“, o vėliau ir žymusis „Xyp9x“. Nuo tos akimirkos, kai iš aktyvios komandos sudėties pasitraukė pirmasis žaidėjas, „Astralis“ rezultatai pradėjo stipriai prastėti ir šiuo metu jie net nepatenka į HLTV stipriausių komandų dešimtuką. Šiuo metu neaktyvius komandos narius pakeitė kiti du danai – Jakobas „JUGi“ Rask Hansenas bei Patrickas „es3tag“ Hansenas.

Tolimesni turnyrai pateikė nemažai staigmenų, kuomet favoritais laikomi „G2 Esports“ ir „Vitality“ nepajegė išplėšti galutinių pergalių finalinėse serijose. „BLAST Premier“ pavasario sezone visų nuostabai stulbinančią pergalę prieš geriausio 2019 CS:GO žaidėjo Mathieu „ZywOo“ Herbaut vedamą „Vitality“ ekipą išplėšė „Complexity Gaming“ ekipa iš JAV. Pralaimėję pirmąjį žemėlapį 2-16, „Complexity“ sugebėjo atsitiesti ir laimėti likusius 2 žemėlapius.

Panaši situacija susiklostė ir G2 ekipai, kuri, panašu, jau yra pripratusi prie nesėkmių finalinėse serijose. Nors „G2 Esports“ ir buvo laikomi akivaizdžiais favoritais, finalinėje serijoje jie 2-3 netikėtai nusileido „Berlin International Gaming“ ekipai. Ši komanda taip pat ne kartą sutrukdė Aurimo „Bymo“ Pipiro atstovaujamai „FaZe Clan“ ekipai žengti į tolimesnius etapus.

„Berlin International Gaming“ taip pat tęsė dominavimą „cs_summit 6“ renginyje, kuriame buvo dar kartą parklupdyti „Vitality“ atstovai. Turėdami vieną papildomą pergalę, „Vitality“ vis tiek nerado kelio į pergalę ir penkių žemėlapių serijoje nusileido 2-3. Kartu su šia pergale, BIG ekipa užsitarnavo pirmąją vietą HLTV.org komandų reitinge, į viršų pakilę net per 20 pozicijų.

hltv nuotr./HLTV.org reitingai
hltv nuotr./HLTV.org reitingai

Tiesa, apžvelgus paskutiniųjų didžiųjų CS:GO renginių rezultatus, pasigendama jungtinės Rusijos ir Ukrainos ekipos „Natus Vincere“, kurie vis dar yra laikomi CS:GO titanais. HLTV.org paskelbtame interviu kartu su vienu iš komandos žaidėjų Kirill „⁠Boombl4⁠“ Mikhailov, žaidėjas užsimena, jog „Counter-Strike“ scenoje pasiekti stabilumą yra labai sunku. Sunku išlaikyti nuolatinį dominavimą, kadangi kitos komandos sparčiai auga, ir pasiekti perdegimo lygį labai lengva.

Tą galime pastebėti „Astralis“ ekipoje, iš kurios dėl nuolatinio nuovargio pasitraukė du svarbūs žaidėjai. Interviu minima, jog „Na’Vi“ sunkiai sekėsi prisitaikyti prie internetu vykstančių turnyrų, išsikelti norimus tikslus bei juos pasiekti. Žinoma, pasaulį sukrėtęs karantinas taip pat neprisidėjo prie komandos tobulėjimo.

Artimiausiu metu mūsų laukia dar trys įspūdingi CS:GO renginiai – „DreamHack Open Summer 2020“, „ESL One Cologne 2020“ bei „BLAST Premier Fall Series 2020“. Jei situacija „FaZe Clan“ ekipoje nepasikeis, „ESL One Cologne“ kovoje dėl 1 milijono dolerių piniginio prizo vėl išvysime jaunąją Lietuvos CS:GO žvaigždę – Aurimą „Bymą“ Pipirą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius