Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujoji „Nvidia RTX 3090 Ti“ tik simboliškai greitesnė nei „3090“?

Daugiau branduolių, aukštesnis taktinis dažnis, greitesnė atmintis ir visi kiti išdidžiai pristatomi „Nvidia RTX 3090 Ti“ rodikliai skamba puikiai. Bet ar naujoji plokštė, už senąją „3090“ brangesnė bent 450 eurų, tikrai verta tokių pinigų?
Nvidia RTX 3090 Ti
Nvidia RTX 3090 Ti

Taigi, „Nvidia“ į prekyba pagaliau pristatė ilgai reklamuotą „Nvidia RTX 3090 Ti“ modelį, kuris turėtų būti paskutinis iš „Ampere“ vaizdo plokščių serijos. Naujus produktus, ypač susijusius su kompiuterine technika, yra išties lengva palyginti. Pasirodo, kad „3090 Ti“ yra galinga vaizdo plokštė, tačiau tikriausiai ne tokia galinga, kaip buvo galima tikėtis už tikrai aukštą vidutinę rinkos kainą – 1800 eurų.

Nvidia RTX 3090
Nvidia RTX 3090

Remiantis „PCgamer“ atliktu nedideliu tyrimu, visi tie „256 CUDA“ branduoliai, „21Gbps GDDR6X“ operatyvioji atmintis bei minėtas aukštesnis taktinis dažnis suteikia tik 14 procentų aukštesnį kadrų dažnį (angliškai – „frame rate“). Jei pradėtume lyginti net su 33 procentais aukštesne kaina (su „3090 Ti“), tai galima iškart suprasti, kad matematika yra ne naujosios vaizdo plokštės pusėje. Gaunama nauda yra tiesiog per maža jos kainai.

Jei ieškote geros vaizdo plokštės ir į tokius pirkinius žiūrite racionaliai, o ne norite turėti dar vieną abejotinai atsiperkantį „high end“ produktą, rekomenduojame užsukti į mūsų partnerio „Topo centras“ tinklalapį, kur rasite „GPU“ pagal savo norus ir kišenę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius