-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neatsiejamas žaidimų įrankis: geriausios 2023-iųjų „gaming“ pelytės

Žaidimų pelytė – neatsiejamas įrankis norint gerai praleisti laiką prie kompiuterio. Visgi vienos pelytės sugeba tą praleidžiamą laiką sugadinti, o kitos – paversti nepamirštamu. Atsižvelgdami į profesionalų nuomonę, pristatome žinomiausias ir geriausiai vertinamas peles esporto pasaulyje.
Žaidimų pelė
Žaidimų pelė / TOPO CENTRO nuotr.

1. RAZER DeathAdder V3 Pro

Razer nuotr./Profesionalus esportininkas „dexter“ su „RAZER DeathAdder V3 Pro“
Razer nuotr./Profesionalus esportininkas „dexter“ su „RAZER DeathAdder V3 Pro“

Naujausia „Razer“ DeathAdder versija pasižymi subtiliu, bet reikšmingu pertvarkymu, todėl ji yra lengvesnė, labiau apčiuopiama ir ergonomiškesnė nei jos pirmtakas „DeathAdder V2 Pro“. Naujoji „V3 Pro“ sveria vos 63 g ir pasižymi supaprastintu siluetu su padalinto klavišo dangtelio dizainu (vietoj įprasto vieno korpuso) ir penkiais programuojamais mygtukais. (Norėdamas sumažinti svorį, „Razer“ pašalino gaminį nuo nereikalingų smulkmenų, įskaitant RGB ir Bluetooth).

„DeathAdder V3 Pro“ gali būti ne tokia prašmatni kaip kitos žaidimų pelės, tačiau ji vis tiek turi daugybę funkcijų, supakuotų po itin lengvu gaubtu. Pelėje yra Razer's Focus Pro 30K optinis jutiklis, kurio maksimalus jautrumas yra 30 000 DPI, sekimo greitis 750 IPS ir iki 70 g pagreitis. Jutiklis sklandžiai seka įvairius paviršius, įskaitant skaidrų stiklą.

2. Corsair Katar Pro XT

Toms Hardware nuotr./„Corsair Katar Pro“
Toms Hardware nuotr./„Corsair Katar Pro“

Jei norite kokybiškos, patogios žaidimų pelės už prieinamą kainą, Corsair Katar Pro XT yra viena geriausių žaidimų pelių jums. Ši lengva, vos 75 gramus sverianti pelė puikiai tinka ilgoms žaidimų sesijoms ir yra greitai reguliuojama. Ji yra šiek tiek žemo profilio, bet turi gražų, abipusės formos apvalkalą, kuris nėra pigus, nepaisant to, kad tai yra nebrangi pelė. „Corsair“ pelė, nukreipta į FPS ir MOBA grotuvus, lengvai slysta be laidų vilkimo dėl PTFE pėdų ir A tipo USB diržo.

Kalbant apie pririšimą, šios pelės belaidė versija „Corsair Harpoon“ dažnai parduodama už kiek brangiau kaip ir ši laidinė versija. Jei ieškote dar lengvesnės pelės, „Harpoon“ sveria tik 69 g, tačiau už papildomą ergonomiką teks mokėti.

„Katar Pro XT“ nėra pati ryškiausia ar unikaliausia pelė, tačiau ji taps patikimu žaidimų palydovu.

3. Logitech G502 X Plus

„Logitech G502 X Plus“ yra „Logitech G502 Lightspeed“ įpėdinis ir, nors ir išlaiko bendrą pirmtako formą, yra šiek tiek perdaryta, ne tokia agresyvi, mažiau kampuota ir turi labai gražią aštuonių zonų RGB šviesos juostą, kuri nuostabiai atroda ant jūsų stalo.

Toms Hardware nuotr./„Logitech G502 X Plus“
Toms Hardware nuotr./„Logitech G502 X Plus“

„G502 X Plus“ taip pat turi keletą vidinių patobulinimų, įskaitant naujausią „Logitech“ Hero 25K jutiklį, kurio maksimalus DPI yra 25 600, maksimalus greitis – 400 IPS ir galintis valdyti iki 40 G pagreičio. Jame taip pat yra nauji prekės ženklo „Lightforce“ jungikliai, kurie yra hibridiniai, sukurti taip, kad būtų pačių mygtukų greitis ir ilgaamžiškumas bei mechaninių jungiklių lytėjimas ir pojūtis. Pelė turi 13 programuojamų mygtukų – tai dviem daugiau nei panašiai atrodančioje „Razer Basilisk" – ir turi dviejų režimų pakreipimo ratuką.

G502 X Plus yra tvirta universali žaidimų pelė, kuri tiks viskam, pradedant MMO ir MOBA, baigiant konkurencingais FPS žaidimais ir net produktyvumo užduotimis. O jos spalvinga, švytinti šviesos juosta yra viena gražiausių RGB įgyvendinimų, kuriuos matėme ant pelės.

4. Razer Cobra Wired

„Razer Cobra“ yra maža ir lengva, kompaktiška žaidimų pelė, kuri nėra sukurta specialiai FPS žaidėjams – ji turi pusiau dvipusį dizainą, tvirtus šonus ir ryškų 11 zonų RGB apšvietimą, kad būtų galima įtraukti į žaidimą.

„Cobra“ turi naujausią „Razer“ Focus Pro 30K optinį jutiklį, kurio didžiausias jautrumas yra 30 000 DPI, maksimalus greitis – 750 IPS ir galintis atlaikyti iki 70 G pagreičio. Ji gerai seka visus paviršius (įskaitant stiklą) ir sveria tik 77 g – ne pati lengviausia pelė rinkoje, bet žymiai lengvesnė už flagmaną „Razer Basilisk“. Kaip ir „Basilisk“, „Cobra“ yra suderinama su „Razer's Mouse Dock Pro“ ir „HyperPolling Wireless Dongle“, o tai reiškia, kad ji gali gauti itin greitą 4 000 Hz belaidį dažnį (natūralu, kad baterijos veikimo trukmė mažėja).

Razer nuotr./„Razer Cobra“
Razer nuotr./„Razer Cobra“

Kalbant apie tai, „Cobra“ baterijos veikimo laikas yra 100 ir daugiau valandų naudojant mažo vėlavimo 2,4 GHz belaidį ryšį ir iki 170 valandų per „Bluetooth“ (žinoma, išjungus apšvietimą).

Bet turbūt svarbiausia: „Cobra“ yra maža. Dauguma pavyzdinių žaidimų pelių iš pagrindinių kompanijų yra daugiau nei 12cm ilgio ir 7,5cm pločio – jų dydis tinka vidutinėms ir didelėms rankoms. „Cobros“ ilgis nesiekia 12 centimetrų, o plotis vos 6,5cm.

5. Razer Naga V2 Pro

„Razer“ padarė savo neįtikėtinai universalią, į MMO orientuotą „Naga“ pelę dar universalesnę su „Naga V2 Pro“, kuri išlaiko savo pirmtako keičiamas šonines plokštes ir prideda unikaliai pritaikomą ratuką, leidžiantį vartotojams keisti slinkties įtampą, žingsnių skaičių ir jautrumą. .

Ši vidutinio dydžio belaidė pelė turi tris ryšio parinktis (2,4 GHz, Bluetooth ir laidą per USB-C) ir tris keičiamas šonines plokštes su 12, šešių ir dviem mygtukais. Tai yra iki 20 programuojamų mygtukų (įskaitant trijų paspaudimų ratuką ir profilio jungiklį pelės apačioje). Šoninės plokštės yra magnetinės ir lengvai keičiamos. Netgi paslėpta dalis, kurioje būtų saugomas pelės 2,4 GHz belaidis raktas, kai jos nenaudojate.

Razer nuotr./„Razer Naga V2 Pro“
Razer nuotr./„Razer Naga V2 Pro“

Nepaisant to, kad Naga V2 Pro yra sunkesnė – 134 g., ji yra labai patogi ir universali pelė, puikiai tinkanti MMO žaidėjams, kurie kartais gali norėti turėti mažiau nei 12 šoninių mygtukų.

Visas išvardintas bei daugybe kitų žaidimų pelyčių rasite Topo Centro parduotuvėje, kur yra bene didžiausias šio neatsiejamo su esportu įrankio pasirinkimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius