Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nešiojami kompiuteriai ir vaizdo žaidimai – suderinama?

Ne visi turi pakankamą biudžetą ar vietos stacionariam žaidimų kompiuteriui. Laimei, su kiekviena diena tobulėjančių technologijų ir vis didėjančio žaidimų pramonės populiarumo dėka, įvairios kompanijos rado puikų sprendimą – nešiojami kompiuteriai žaidimams. Nors vis daugiau žaidėjų Lietuvoje renkasi įsigyti nešiojamus kompiuterius kasdieniam naudojimui bei laisvalaikiui, vis dar vyrauja mitas, kad šie kompiuteriai nėra tinkama alternatyva tiems, kurie mėgsta užsiimti vaizdo žaidimais. Apie tai, kodėl ir kokie nešiojami kompiuteriai tinka žaidimams, straipsnyje žiniomis dalinasi „Eneba“ komanda.
Nešiojami kompiuteriai ir vaizdo žaidimai – suderinama?
Nešiojami kompiuteriai ir vaizdo žaidimai – suderinama? / Eneba nuotr.

Nešiojamų kompiuterių, tinkamų kompiuteriniams žaidimams, pasiūlymus rasite paspaudę čia.

Nešiojami kompiuteriai: kodėl verta rinktis?

Dažniau žaidėjai renkasi stacionarius kompiuterius, tačiau vis populiarėja ir nešiojamųjų kompiuterių žaidimams paklausa. Tai lemia keli veiksniai, dėl kurių pastaroji opcija tampa vis patrauklesnė net reikliausiems kompiuterinių žaidimų entuziastams. Viena iš pagrindinių priežasčių – prietaiso mobilumas. Nešiojami kompiuteriai gali būti naudojami bet kur: namuose, biure, ar netgi ant ežero kranto. Be to, šie kompiuterio prietaisai suvartoja ženkliai mažiau energijos resursų, todėl šis pasirinkimas ypatingai aktualus tiems, kurie puoselėja tvarumą ar nori tiesiog sutaupyti.

Į ką atsižvelgti renkantis modelį?

Rinkoje vyrauja nemažas skaičius modelių, pritaikytų tiek kasdienei veiklai, tiek laisvalaikio pramogoms, kaip kompiuteriniai žaidimai. Visgi, renkantis nešiojamojo kompiuterio modelį svarbu atsižvelgti į prietaiso techninius parametrus, kadangi šie lemia įrenginio veikimo našumą, ir, žinoma, jūsų žaidimų patirtį. Paprastai pirmenybė teikiama procesoriui, RAM, vaizdo plokštei bei atminties talpai. Šie komponentai turi tiesioginės įtakos PC gebėjimui paleisti žaidimus aukštesniu FPS dažniu ir aukšta vaizdo grafikos kokybe, todėl pažvelkime į optimaliausius variantus, kurie išlaiko geriausią kainos ir kokybės santykį. Svarbu turėti omenyje, kad perkant kompiuterį svarbu atsižvelgti ir į tai, ar komponentai dera tarpusavyje.

Procesorius (GPU)

Procesorius, kitaip dar žinomas kaip GPU, atsakingas už sistemos užduočių apdorojimą. Paprastai rinkoje parduodami modeliai įtraukia nuo 2 iki 8 branduolių – kuo didesnis branduolių skaičius, tuo didesnis veikimo dažnis, o tai reiškia didesnį procesoriaus pajėgumą apdoroti PC sistemos užduotis. Populiariausi ir patikimiausi nešiojamų kompiuterių procesoriai yra „Intel Core i5“ ir „Intel Core i3“, tačiau norint žaisti naujausius žaidimus verta rinktis „Intel Core i7 serijos modelius. Taip pat populiarėja „AMD Ryzen“ serijos procesoriai, užtikrinantys analogiškai našų nešiojamojo kompiuterio veikimą.

Operatyvioji atmintis (RAM)

Šis komponentas yra atsakingas už procesų, reikalingų vykdyti trumpalaikius duomenis, saugojimą. Operatyvioji atmintis daro tiesioginę įtaką jūsų kompiuterio veikimo greičiui, todėl ypatingai svarbu išsirinkti modelį su atitinkamos talpos RAM. Paprastoms užduotims, kurios apima mokslą ar darbą, užtenka 4 GB talpos operatyviosios atminties, tačiau norintiems mėgautis optimalia vaizdo žaidimų patirtimi rekomenduojamos 8 GB ar 16 GB talpos atminties rinkmenos.

Vaizdo plokštė (CPU)

Šis kompiuterio komponentas pateikiamus duomenis perteikia vaizdais, todėl kuo galingesnė vaizdo plokštė, tuo geresnė bendra multimedijos patirtis ir tuo galingesnius žaidimus galima žaisti. Rinkoje varžosi dvejos vaizdo plokščių serijos – „AMD Radeon“ ir „NVIDIA GeForce“. Optimaliai žaidimų patirčiai rekomenduojama įsigyti bet kokius vėlesnius nei GTX 1050 iš GDDR5X serijos, o „AMD Radeon“ atveju rekomenduojama rinktis HD 7950 ir vėlesnius plokštės modelius. Kai kurios vaizdo plokštės netgi įtraukia tokias technologijas kaip „Ray-tracing“, kurios žaidimuose itin tikroviškai perteikia apšvietimą ir taip pagerina vizualinę žaidimo patirtį.

Atminties talpa

Atminties talpa yra atsakinga už duomenų saugojimą sistemos laikmenose. Duomenys įtraukia filmus, dokumentus, muziką, žaidimus ir kitus failus, kurie yra svarbūs. Paprastai kompiuteryje yra įmontuotas HDD (kietasis diskas), tačiau jei norite, kad jūsų nešiojamas kompiuteris būtų tinkamas žaidimams, rekomenduojama įsigyti SSD (tvirtasis diskas), nes šis variantas pagreitina užkrovimo laiką. Be to, SSD diskai yra našesni, turi didesnę duomenų skaitymo ir įrašymo spartą, veikia ženkliai tyliau nei HDD, kuriems reikia ventiliatorių, kad šie neperkaistų.

Nešiojami kompiuteriai – mobiliam laisvalaikiui

Norintiems mėgautis kompiuteriniais žaidimais bei nebūti varžomiems vietos žaidimams atžvilgiu, nešiojami kompiuteriai yra geriausia alternatyva. Eneba.com svetainėje nešiojami kompiuteriai žaidimams parduodami konkurencingomis kainomis, o modelių pasirinkimas auga kasdien. Šių prekių katalogas įtraukia įvairių gamintojų modelius, jų tarpe populiariuosius „Dell“, „MSI“, „Acer“, „Asus“, „Lenovo“, „HP“ bei daugelį kitų žinomų prekės ženklų. Tuo tarpu, susidomėję bei turintys nebenaudojamus kompiuterius ar jų komponentus yra kviečiami pasinaudoti palankia pardavimų platforma ir užsidirbti. Taip pat el. parduotuvėje galima įsigyti skaitmeninius vaizdo žaidimus ir kitas aktualias prekes pigiau, todėl „Eneba“ žaidėjai gali vienu ypu rasti visko, ko jiems reikia. Sužinoti daugiau galite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius