-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėta: daugiausiai pernai uždirbęs esporto žaidėjas – šachmatininkas

Dauguma jaunų fanų elektroninį sportą tapatina su tokiomis disciplinomis kaip „League of Legends“, „Call of Duty“, CS:GO, „Overwatch“, „Super Smash Bros“ ir kitomis populiariomis disciplinomis. Tad tradicinio esporto fanai tikriausiai nustebs sužinoję, jog daugiausiai pinigų elektroninio sporto turnyruose uždirbęs žaidėjas yra šachmatininkas.
Šachmatai telefone
Šachmatai telefone / 123RF.com nuotr.

Geriausiu pasaulio šachmatininku tituluojamas Magnusas Carlsenas žaisdamas „Chess24“ žaidimą 2020–aisiais susižėrė daugiau nei 510 tūkst. JAV dolerių. „Unikrn“ duomenimis, tai M.Carlseną padarė pernai daugiausiai turnyruose uždirbusiu esporto žaidėju.

„Kai žmonės kalba apie esportą, jie dažniausiai mintyse turi CS:GO, „Dota 2“ ar „League of Legends“, – teigė „Unikrn“ atstovas, – „Magnusas Carlsenas yra fantastiškas čempionas, savo srityje dominuojantis jau kelerius metus. Smagu matyti šachmatus iškylant tarp labiau tradicinių esporto disciplinų.“

Pasak statistikos, keturi iš penkiasdešimties daugiausiai pernai uždirbusių elektroninio sporto atstovų yra šachmatininkai. Šiame sąraše, beabejo, yra ir „Call of Duty“, „Rainbow Six Siege“, „Dota 2“ ir kitų disciplinų atstovai, bet koronaviruso pandemija lėmė jame pasirodžiusių šachmatininkų pergalę.

„Mūsų duomenys rodo, jog pandemija stipriai paveikė esporto prizinius fondus. Palyginus su 2019 metais, jis sumažėjo 80 procentų. Nepaisant to, smagu matyti, jog žaidėjai gali tęsti savo karjeros kelią, o organizatoriai rasti alternatyvų gyviems renginiams, – komentuoja „Unikrn“ atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius