Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nvidia“ savo vaizdo plokščių tvarkyklių testavimui per metus praleido 1.8 mln. valandų

Vaizdo plokščių kokybė priklauso nuo jos tvarkyklių (angl. drivers) kokybės.
„nVidia“ vadovas Jensenas Huangas
„nVidia“ vadovas Jensenas Huangas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Galite turėti vaizdo plokštę, su kuria būsite pajėgūs žaisti „Cyberpunk 2077“ 8K raiška bei 144 Hz dažniu, tačiau tai nieko nereikštų, jeigu matytumėte nuolatinį mikčiojimą, strigimus ar sugadintus vaizdus. Atsižvelgdama į tai, „Nvidia“ išleido vaizdo įrašą, kuriame parodoma, kas vyksta kuriant tvarkykles.

VIDEO: Get The Best Gaming Experience With GeForce Game Ready Drivers

Vienoje iš vaizdo įrašų dalių kalbama apie tai, kiek daug darbo reikia įdėti atliekant bandymus ir patikrinimus. 2021 m. „Nvidia“ testavimais užsiėmė 1,8 milijono valandų ir per dieną ligi šiolei atlieka iki 1000 įvairių aparatinės įrangos (angl. hardware) konfigūracijų testų.

Asmeninių kompiuterių tvarkyklės, ypač vaizdo plokščių, yra ypač pažangios kompiuterinės įrangos (angl. software) dalys. Skirtingai nuo konsolės, kuri yra uždara sistema, kompiuterio vaizdo plokštės turi veikti su daugybe aparatinės įrangos derinių, su skirtingomis operacinėmis sistemomis ir programinės įrangos diegimu. Be to, kiekvienas žaidimas reikalauja savo optimizavimo.

Nvidia RTX 3090 Ti
Nvidia RTX 3090 Ti

„Nvidia“ teigia, kad jos naujausiose tvarkyklėse yra daugiau nei 25 milijonai kodo eilučių, o tai yra panašu į kodo kiekį šiuolaikinių naikintuvų skrydžio sistemose.

Be tinkamo testavimo žmogus patirs našumo ar nuoseklumo praradimą, delsos (angl. latency) šuolius, strigtis ar trikdžius, kurie gali sugadinti žaidimo patirtį.

Jeigu norite turėti geriausią įmanomą žaidimų patirtį, jums reikės patikimos vaizdo plokštės. Panašu, kad „Nvidia“ produktais galima pasitikėti. Prieinamomis kainomis juos siūlo mūsų partneriai „Topo Centras“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius