Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlanduose ir Belgijoje uždrausta žaisti „Diablo Immortal“

Šiose Beniliukso šalyse bus draudžiama žaisti ar įsigyti šį žaidimą dėka jame esančių „loot boxes“ (liet. prizų dėžių)
Diablo Immortal
Diablo Immortal

„Diablo Immortal“ pasirodys jau šią savaitę tiek mobiliesiems telefonams, tiek asmeniniams kompiuteriams. Vis dėlto, nei olandai, nei belgai negalės džiaugtis šiuo naujuoju žaidimu. Abiejose šalyse galioja įstatymai, draudžiantys atsitiktinių imčių „loot boxes“ žaidimuose.

Prieš porą dienų išankstinė registracija į „Diablo Immortal“ žaidimą buvo išjungta Belgijos ir Nyderlandų „App Store“ bei „Google Play Store“ platformose. „Reddit“ platformoje „Blizzard“ darbuotojas komentavo šią situaciją teigdamas: „Deja, žaidėjai Nyderlanduose ir Belgijoje negalės įdiegti „Diablo Immortal“ dėl lošimų apribojimų šalyse.“

Shutterstock nuotr./Amsterdamas, Nyderlandai
Shutterstock nuotr./Amsterdamas, Nyderlandai

Pranešime taip pat įspėjama, kad Belgijos ir Nyderlandų piliečiams draudžiama atsisiųsti žaidimą iš kitos šalies ir net jei pavyktų tai padaryti, vis vien galite likti pašalinti (angl. banned) pačių žaidimo kūrėjų.

Belgija ir Nyderlandai laikosi daug griežtesnių pozicijų prieš „loot boxes“ vaizdo žaidimuose nei dauguma kitų šalių. 2018 m. „Valve“ šiose šalyse išjungė galimybę atidaryti „CS:GO“ dėžes, kad būtų laikomasi tų valstybių lošimo įstatymų. Neužilgo „Blizzard“ Belgijoje atsisakė mokamų „loot boxes“ „Overwatch“ bei „Heroes of the storm“ žaidimuose. 2020 m. „Electronic Arts“ buvo nubausta 10 mln. eurų (10,8 mln. USD) bauda dėl „loot boxes“ „FIFA“ žaidime Nyderlanduose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius