Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„OMEN 15“ – kompaktiškas kompiuteris, pritaikytas „competitive FPS“ žaidėjui

Neseniai teko išbandyti vieną iš „HP“ prekinio ženklo „OMEN“ kompiuterių – „OMEN 15-ek0017no“. Su kompiuteriu praleidau daugiau nei du mėnesius ir produktas buvo panaudotas tiek žaidimams, tiek darbui su „Adobe“ grafinių programų paketu. Štai mano mintys apie šį „gaming“ kategorijai priskiriamą nešiojamą kompiuterį.
OMEN 15-ek0017no
OMEN 15-ek0017no

Visų pirma pradėsiu nuo svarbiausių techninių specifikacijų:

  • Procesorius – „Intel® Core™ i7-10750H“, šešių branduolių, su 2,4Ghz taktiniu dažniu. Gamintojas teigia, kad naudojant „Intel® Turbo Boost Technology“ galima pasiekti ir 5Ghz taktinį dažnį.
  • Kompiuterio operatyvioji atmintinė – 16 GB DDR4-2933 SDRAM.
  • Vaizdo plokštė – „NVIDIA® GeForce RTX™ 2060“ (6 GB GDDR6).
  • Monitorius – 15,6 colio įstrižainės (arba 39,6 centimetro), 300Hz, palaikantis „full HD“ rezoliuciją.
Omen 15 kompiuteris
Omen 15 kompiuteris

O dabar – apie pačio kompiuterio išvaizdą. Paėmus į rankas visų pirma pastebimas „OMEN 15“ svoris, nes kompiuteris, nors ir labai kompaktiškas, sveria 2,36 kilogramo. Pats dizainas yra išlaikytas, dominuoja juoda matinė spalva, malonu tai, kad korpuse naudojama aliuminis bei tvirta plastmasė. Klaviatūra labai smagi, puikiai išdėstyta ir, žinoma, pasireguliavus su „OMEN Gaming Hub“ programėle, šviečia visomis vaivorykštės spalvomis. Aš mėgstu tamsesnes spalvas, tačiau yra puiki funkcija: labiausiai naudojamiems mygtukams (kad ir WASD) galima pritaikyti ir kitą spalvą. Kitaip sakant, galima nustatyti klaviatūros apšvietimą atskirais mygtukais ar jų grupėmis.

Mano manymu, šio kompiuterio stiprybė – puikus monitorius. 300Hz dažnis tikrai duoda tvirtą indėlį. Žaidžiant tokias „competitive“ šaudykles kaip „CS:GO“, „FPS“ rodiklis visuomet siekė apie 250 – 300 per sekundę. Pats vaizdas buvo gilus, spalvos suderintos praktiškai tobulai. Įsijungus tokius žaidimus kaip „DOOM Eternal“, „Far Cry 5“ ar „Wonfenstein: New Collosus“, tikrai malonu stebėti aplinką. Monitorius puikiai sugeba atvaizduoti ir spalvas, kas svarbu dirbant su grafinio dizaino programomis. Mano žmona kaip tik tam ir naudojo šį kompiuterį ir dėl spalvų gamos neturėjo priekaištų.

OMEN 15-ek0017no
OMEN 15-ek0017no

O dabar pereikime prie kompiuterio darbo kokybės. Jei jūs norite tiesiog žaisti žaidimus ir jei jūsų pagrindiniai žaidimai yra optimizuotos „competitive“ šaudyklės („CS:GO“, „Valorant“, „Apex Legends“), neturėsite jokių bėdų. Vaizdo plokštė veikia puikiai, o minėtas monitorius taip pat savo darbą atlieka be priekaištų. Žinoma, mano minėto „DOOM Eternal“ nepaleisite ant pačių aukščiausių nustatymų – greičiau ant vidutinių. Kitavertus, su „OMEN 15-ek0017no“ galėsite žaisti praktiškai visus žaidimus, tik, kaip ir sakiau, ne su maksimaliais grafiniais nustatymais.

Tačiau yra ir keli dalykai, kuriuos reikia žinoti. Visų pirma, aušinimas. „OMEN“, kaip ir daugelis nešiojamų žaidimų kompiuterių turi su juo šiek tiek bėdų. Ne, pats „OMEN“ neperkaista, tačiau gavęs rimtesnę užduotį pradėti stipriai ūžti. Kokios tos užduotys – pabandykite atlikti darbus su „Adobe After Effects“. Tokio tipo programinė įranga, reikalaujanti galingos vaizdo plokštės, procesoriaus ir aušinimo sistemos, šiam kompiuteriui jau kelia problemų. Jei ketinate šį produktą pirkti kaip tik darbui su „Adobe“ paketu, pagalvokite dar kartą.

OMEN 15-ek0017no
OMEN 15-ek0017no

Reziumuojant galiu pasakyti, kad „OMEN 15-ek0017no“ stiprioji pusė yra puikus monitorius ir pakankamai gera vaizdo plokštė, kuri leidžia mėgautis tiek „competitive“, tiek ir „single – player“ žaidimais. Tai puikus sprendimas, jei norite mažo, kompaktiško, tačiau pakankamai galingo kompiuterio, kurį ketinate naudoti pramogoms.

OMEN“ produktus rasite „Esports namų“ partnerio „Topo centras“ tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius