-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo didžiausio Baltijos šalyse „Counter-Strike 2“ turnyro čempionai: triumfavo lietuviai

Savaitgalį Rygoje, kino teatre „Splendid Palace“, įvyko istorinis įvykis – surengtas didžiausio Baltijos šalyse esporto žaidimo „Counter-Strike 2“ finalinis renginys. Po tris savaites trukusių regioninių atrankos varžybų keturios geriausios trijų Baltijos šalių komandos buvo pakviestos į pagrindinį „OlyBet Sports Bar Counter-Strike 2 Baltics“ turnyrą kovoti dėl šlovės ir vertingo prizinio fondo. Teisę žaisti finale įveikusios pajėgiausias Latvijos ir Estijos komandas iškovojo abi Lietuvos komandos, o nugalėtoja tapo LT5.
LT5 komandos nariai
LT5 komandos nariai / "OlyBet" nuotr.

„Tai buvo vienas iš geriausiai organizuotų ir Baltijos šalių stipriausias komandas sutraukęs turnyras, o taip pat su didžiausiu priziniu fondu per pastaruosius keletą metų“, – teigė finale triumfavusios komandos LT5 narys Albinas „toozera“ Šeputis.

"OlyBet" nuotr./Komanda "Grindas"
"OlyBet" nuotr./Komanda "Grindas"

Pirmajame pusfinalyje susirėmė latvių „Daugavos“ ir Lietuvos komanda „Grindas“, kurią sudarė Tomas Prochorenko, Ovidijus Miliauskas, Ąžuolas Misevičius, Matas Magila ir Rokas Kelpšas. Jie tarp stipriausiųjų ketverto pateko nugalėję „Paskutinio šanso“ atrankos kovose, kur kovėsi net 43 Baltijos šalių komandos. Vietos sirgaliai nekantravo išvysti, kaip „Daugavai“ seksis prieš talentingus „Grindo“ žaidėjus. Latvijos stipriausia komanda sulaukė aistringo vietos e. sporto žaidimo aistruolių palaikymo, bet jiems prieš „Grindą“ nepavyko laimėti nei vieno žemėlapio ir Lietuvos komanda užtikrintai nukeliavo į didįjį finalą.

Antrajame pusfinalyje susikovė savo šalyse atrankos turnyrus laimėjusios komandos – Estijos „sYnck“ ir Lietuvos LT5. Estai buvo laikomi šio turnyro favoritais, tačiau ir LT5 nebuvo lengvas riešutėlis, turint omenyje, kad joje kovėsi vienos geriausių Lietuvos CS:GO komandos „SD Invicta“ nariai. Aukščiausius reitingus turnyre turėjusi geriausia Estijos komanda „sYnck“ priešinosi iš visų jėgų, bet LT5, kurioje žaidė Albinas „toozera“ Šeputis, Armandas Kneita, Emilis Blažys, Vilius Keserauskas ir Linas Žilinskis, laimėjo trijuose žemėlapiuose ir nukeliavo į didįjį finalą.

"OlyBet" nuotr./„OlyBet Sports Bar Counter-Strike 2 Baltics“ renginio žiūrovai
"OlyBet" nuotr./„OlyBet Sports Bar Counter-Strike 2 Baltics“ renginio žiūrovai

Žiūrovai nekantriai laukė didžiojo finalo tarp dviejų į jį iškopusių stipriausių Baltijos šalių „Counter-Strike 2“ komandų – „Grindo“ ir LT5. Lietuviškasis „OlyBet Sports Bar Counter-Strike 2 Baltics“ renginio finalas buvo įspūdingas. Abi komandos troško būti karūnuotos čempionėmis. Šį kartą ja tapo LT5. Čempiono trofėjų atsiėmusi komanda namo išvyko ir su piniginio prizo liūto dalimi – 2,5 tūkst. eurų. Antrąją vietą užėmusi „Grindas“ užsitikrino 1,5 tūkst. eurų prizą, o kitiems dviem pusfinalio dalyviams įteikta po 500 eurų. Pagrindinio turnyro dalyviams be piniginių prizų taip pat atiteko ir vertingi renginio rėmėjų prizai.

„Su estų komanda „sYnck“ turime ne vienerių metų susitikimų istoriją ir žinome, kad žaisdami realiame susitikime jie silpnesni nei internetu. Todėl labai pasitikėjome savo jėgomis ir pavyko įtikinamai nugalėti“, – sakė A. Šeputis.

"OlyBet" nuotr./„OlyBet Sports Bar Counter-Strike 2 Baltics“ renginys
"OlyBet" nuotr./„OlyBet Sports Bar Counter-Strike 2 Baltics“ renginys

Renginio metu tarpusavyje varžėsi ir žinomi Latvijos bei Lietuvos e. sporto veidai: Latviją atstovavo profesionalus CS:GO žaidėjas Kristers „keen“ Dārznieks ir reperis Rihards „Prusax“ Ķullītis, o už Lietuvą žaidė nuomonės formuotojas bei „Youtube“ kanalo „Svarbeuse Dariti“ įkūrėjas Simas Anužis ir profesionalus CS:GO žaidėjas Justinas „jL-“ Lekavičius. Mačą, rezultatu 8:3, laimėjo latviai.

Šeštadienį nuo pat ryto varžybų dalyvius ir žiūrovus sukvietęs „OlyBet Sports Bar Counter-Strike 2 Baltics“ renginys prasidėjo pramogomis. Žiūrovams buvo pasiūlytos įvairios veiklos: virtualios realybės stotelės, žaidimų simuliatoriai, o sultingais mėsainiais, traškiomis bulvytėmis ir gaiviaisiais gėrimais juos vaišino „OlyBet Sports Bar“.

Stipriausių Baltijos šalių esporto žaidimo „Counter-Strike 2“ renginį internete stebėjo per 100 tūkst. žiūrovų.

Pasibaigus „OlyBet Sports Bar Counter-Strike 2 Baltics“ renginiui žiūrovai ir žaidėjai buvo pakviesti į vakarėlį kazino patalpose. Vakaro muzika rūpinosi DJ Foxy Mandy, magišką šou surengė iliuzionistas Dante Pecolli. Kadangi visa diena buvo dedikuota žaidimams, visi renginyje apsilankę galėjo dalyvauti fantastiškoje loterijoje, kurios pagrindinis prizas buvo „PlayStation 5“ konsolė.

Iš Lietuvos į Rygą ir atgal žaidimo sirgaliai vyko specialiu fanų autobusu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius