Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Pasauliniame „Valorant“ „Red Bull Home Ground“ turnyre debiutavę lietuviai puikiai pasirodė

Žengiant į naująjį „Valorant Champions Tour“ sezoną, paskutiniajame prestižiniame šių metų „Valorant“ turnyre lietuviai demonstravo solidžius pasirodymus.
„Red Bull Home Ground“ turnyras
„Red Bull Home Ground“ turnyras / "Red Bull" nuotr.

Pasibaigus šių metų „VCT“ sezonui, daugelis komandų ėmesi keisti savo sudėtis. Šių pokyčių verpetuose atsidūrė ir nemažai lietuvių, ypač tie, kurie anksčiau atstovavo „OG LDN UTD“ organizaciją – Ričardas „Boo“ Lukaševičius iš „OG“ perėjo į „Team Heretics“, o Tomas „Destrian“ Linikas tapo Jokūbo ceNder Labučio komandos draugu „Team Vitality“. Tuo tarpu Žygimantas „nukkye“ Chmieliauskas „G2 Esports“ iškeitė į „Giants“.

OG nuotr./OG x LDN UTD
OG nuotr./OG x LDN UTD

Gruodžio 9-12 d. prasidėjo „Red Bull Home Ground #3“ turnyras, kuriame aštuonios komandos iš viso pasaulio varžėsi dėl 100 tūkst. JAV dolerių prizinio fondo. Tarp šių aštuonių komandų varžėsi ir anksčiau minėtos lietuvių atstovaujamos „Team Heretics“ bei „Team Vitality“. 8 komandos buvo suskirstytos į dvi grupes po 4 komandas, kurios turėjo tarpusavy sužaisti po vieną sykį, taip nulemiant, kas pateks į kitą etapą.

„Vitality“ grupių etape žaidė su tokiomis komandomis kaip „Cloud9“, „KRÜ Esports“ bei „Fokus“. Lietuvio komanda grupėje užėmė antrąją vietą, čiliečiai „KRÜ“ trečiąją, o amerikiečiai „Cloud9“ – pirmąją. Tai lėmė, kad pastarieji iškart keliavo į pusfinalius, o kitos dvi komandos keliavo į ketvirtfinalius. Grupių etape lietuviai geriausiai atrodė prieš Čilės komandą – tose varžybose jie abu buvo rezultatyviausi savo komandoje, o Jokūbas ceNder Labutis sužaidė fantastiškas varžybas surinkdamas 1.3 KDA reitingą bei 286 ACS taškus.

Tuo tarpu „Heretics“ grupėjė žaidė su „100 Thieves“, „Team Liquid“ bei „FUT Esports“. Amerikiečiai „100T“ grupę užbaigė pirmoje vietoje, „Liquid“ antroje, o lietuvio komanda užsitikrino kelialapį į ketvirtfinalį būdami trečioje vietoje. Grupės etape Ričardas „Boo“ Lukaševičius buvo vienas rezultatyviausių ir efektyviausių žaidėjų savo komandoje.

Toks finišas grupių etape lėmė, kad ketvirtfinaliuose išvydome lietuvišką derbį tarp „Heretics“ bei „Vitality“. Visgi pastaroji komanda atrodė kur kas geriau ir be didelio vargo palaužė savo varžovus rezultatu 2-0 (13-7 Haven, 13-8 Pearl). „Cender“ vėl buvo vienas rezultatyviausių žaidėjų serveryje, o nors „Boo“ komanda ir pralaimėjo, jis pats sužaidė neprastas varžybas.

Pusfinaliuose „Vitality“ susitiko su „100 Thieves“. Pirmasis žemėlapis Pearl buvo ypač įtemptas ir pareikalavo pratęsimo, kurį laimėjo amerikiečiai 14-12. Antrajame žemėlapyje Fracture Europos komandai pritrūko jėgų ir jie apmaudžiai nusileido 5-13, taip pralošdami pusfinalius rezultatu 0-2. Pirmajame žemėlapyje „Cender“ vėl buvo rezultatyviausias žaidėjas savo komandoje.

Amerikiečiai galiausiai finaluose sutriuškino savo varžovus „Cloud9“ rezultatu 3-0 ir užsitikrino šio turnyro titulą bei 50 tūkst. JAV dolerių prizinį fondą. Vis dėlto lietuvių debiutas naujose komandose maloniai nudžiugino ir kitąmet turėtume iš jų tikėtis tik dar geresnių rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius