-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki patarimai, kurie padės tapti geresniu VALORANT žaidėju

Pirmasis „Riot Games“ FPS žaidimas su trenksmu nuaidėjo per įvairias „Twitch“ transliacijas, pritraukė daug žaidėjų iš kitų disciplinų ir yra ankstyvoje esporto scenos kūrimo fazėje. Yra daug teorijų ir straipsnių apie tai, kaip tapti geresniu VALORANT žaidėju, tačiau nėra geresnio varianto nei mokytis iš vieno geriausių Lietuvos žaidėjų – Roberto „Carcass“ Mikuckio. Tad šiame straipsnyje pasidalinsime jo bei kitų profesionalų įžvalgomis ir patarimais.
Robertas „Carcass“ Mikuckis
Robertas „Carcass“ Mikuckis / „Red Bull“ nuotr.

1. Apšilimas prieš reitinguojamus (ranked) žaidimus

Yra įvairiausių apšilimo formų, nuo custom žaidimų, kuriuose pagal sunkumo lygį šaudome į botus, iki specialių programų, kurios padeda treniruoti asmeninius šaudymo įgūdžius. Beje, VALORANT neseniai išleido naują žaidimo modifikaciją „Escalation“. Tai panašiu principu į „Counter Strike“ „Gun game“ veikiantis režimas, kuriame ginklai rotuojami pagal nukautų oponentų skaičių ir taip pereinama per visą ginklų sąrašą. Šis rėžimas padės praplėsti suvokimą apie kiekvieną ginklą ir geriausias jo panaudojimo situacijas.

„Valorant“ žaidimo nuotr./„Escalation“ režimas „Valorant“ žaidime
„Valorant“ žaidimo nuotr./„Escalation“ režimas „Valorant“ žaidime

2. „Mažiau yra daugiau“ filosofija, kai nori tobulėti

VALORANT įdomus tuo, kad kiekvienas agentas kiekviename žemėlapyje gali būti panaudojamas skirtingai. Variacijų yra labai daug, tačiau jeigu nori būti geresnis žaidėjas, derėtų išsirinkti vieną ar du agentus ir savo įgūdžius tobulinti būtent su jais. Pavyzdžiui, Sage arba Raze – abu agentai yra ganėtinai paprasti, tačiau turi specifines funkcijas.

„Valorant“ žaidimo nuotr./Agentai žaidime
„Valorant“ žaidimo nuotr./Agentai žaidime

Taip pat šią filosofiją galima pritaikyti ir ginklams. Pasirink kelis ginklus, kuriuos naudosi ir stenkis atrasti jų privalumus – kainą, šaudymo atstumą ir t.t. Mūsų pasiūlymas – pradėti nuo „Phantom“, kurio „spray pattern“ suvaldyti yra kur kas lengviau, nei kito panašaus kalibro ginklo „Vandal“.

3. Finansų kontrolė

Finansai yra labai svarbūs aukštesnio lygio žaidimuose, tačiau įgūdžius galima bandyti diegti jau ir žemesniame lygyje. Logika labai paprasta – tavo tikslas yra turėti tiek pinigų, kad pavyktų pilnai apsišarvuoti, nusipirkti norimą ginklą ir ABILITIES. Jeigu visa komanda gali tai atlikti, valio, turite didelius šansus laimėti raundą. Problema gali kilti, jeigu komandos žaidėjai savo pinigus naudoja nekoordinuotai, pavyzdžiui, kiekvieną raundą perka ginklus ir ABILITIES iš turimų pinigų, nes, tikėtina, kad pralaimėto raundo atveju, jie neturės pakankamai pinigų kitame raunde ir tai sukurs tam tikrą galios disbalansą.

4. Šaudymo stilius

Labai paprastas patarimas: kai šaudai, nenaudok dešinio pelės mygtuko, kuris šiek tiek priartina vaizdą, nebent priešas yra labai labai toli. Daugumoje situacijų tai tik apsunkina kovos eigą ir nesuteikia pranašumo. Taip pat dėl didesnio taiklumo stenkis daryti 3-4 kulkų serijas. Žinoma, šiuos įgūdžius reikėtų ugdytis apšilimo metu, ką minėjome pirmame patarime.

„Valorant“ žaidimo nuotr./Šaudymas
„Valorant“ žaidimo nuotr./Šaudymas

5. Kantrybė ir taktika

VALORANT žaidime taktika ir kantrybė yra labai svarbūs aspektai. Svarbu „Nerushinti“ raundo pradžioje, žaisti šiek tiek lėčiau ir palaukti, kol priešai išnaudos savo SKILLS gynybos reikmėms, o tik tada koordinuoti savo taktinį puolimą ir bandyti padėti „Spike“. Kylant reitingo laiptais šis patarimas įgauna dar daugiau reikšmės. Kuo aukštesnis reitingas – tuo įmantresnės strategijos.

Jeigu jau nusprendei daugiau laiko skirti VALORANT ir nori dalyvauti turnyruose, profesionalai siūlo sutelkti dėmesį į reitinguotus žaidimus, pasiekti bent „Immortal“ reitingą, o tada ieškoti komandos su kuria galėtum dirbti ties komunikacija ir koordinuotu žaidimu. Be abejonės, svarbu stebėti profesionalų sceną, bandyti suprasti kodėl daromi tam tikri veiksmai ir žemėlapiuose pasirenkami tam tikri agentai. Tuo pačiu profesionalų scenoje gali išvysti ir lietuviškų veidų, nuo to tik įdomiau.

Na, o kalbant apie startinę stotelę komandiniame žaidime, tam puikiai tiks universitetinis VALORANT čempionatas „Red Bull Campus Clutch“, kurio Lietuvos atrankų laimėtojai savo universitetui laimės pilnai įrengtą žaidimų kambarį.

Registruokis ir pradėk savo kelionę link pasaulio čempionato bei 20 00 eurų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius