Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„PGL Major Antwerp 2022“ legendų etapas: brazilų paskutinis šokis ir favoritų sunkus įsibėgėjimas

Belgijos mieste Antverpene tęsiasi didžiausias šių metu CS:GO čempionatas „PGL Major Antwerp“. Čia dėl 1 milijono JAV dolerių prizinio fondo toliau kovas pratęsė 16 ekipų, kurių tuometinis tikslas buvo – vieta čempionų etape, o šis vyks pilnutėlėje Antverpeno „Sportpaleis“ arenoje. Legendų etape viskas prasidėjo „swiss“ sistema, kurioje komandos kovojo iki trijų pergalių, jos garantavo vietą kitame etape, na o trys pralaimėjimai reiškė kelionę į „Sportpaleis“ tribūnas kartu su žiūrovais stebėti toliau vykstančio „Major“.
„Imperial“
„Imperial“ / PGL nuotr.

Pirmąją dieną gan netikėtai pralaimėjimą patyrė aukščiausią vietą pasauliniame reitinge užimantys ir du Baltijos šalių atstovus turintys „FaZe“. Jie turėjo pripažinti „ENCE“ pranašumą 8-16 „mirage“ žemėlapyje. Tai tapo mažu „ENCE“ revanšu, mat balandį vykusiame „ESL Pro League S15“ finale būtent „FaZe“ juos nurungė. Tiesa, vėliau tie patys „ENCE“, ko gero, užliūliuoti pirmosios pergalės, nusileido „Copenhagen Flames“ penketukui „ancient“ žemėlapyje 8-16. „FaZe“ savo ruožtu iškovojo pirmąją pergalę prieš „Bad News Eagles“ iš Kosovo 16-4 taip pat „ancient“ žemėlapyje.

Iš įdomesnių legendų etapo pirmosios dienos mačų galima būtų išskirti „Natus Vincere“ ir „G2“ susitikimą. Čia prireikė net pratęsimo ir tik po jo, šiek tiek mažiau patyrę „G2“ bei padarę kelias nedovanotinas klaidas, turėjo pripažinti Ukrainos esporto organizacijos CS:GO komandos pranašumą 17-19 „mirage“ žemėlapyje.

PGL nuotr./„b1t“
PGL nuotr./„b1t“

Antrąją dieną jau sužinojome pirmąsias komandas, kurios užlips ant scenos „Sportpaleis“ arenoje. Jeigu „NAVI“ patekimas nieko nenustebino, tai „Spirit“ penketukas iš Rusijos tikrai daug ką privertė kraipyti galvą, mat į kitą etapą jie pateko laimėję visus tris savo susitikimus. Pirmieji čempionatą tądien paliko amerikiečiai „Liquid“ ir visus geruoju nustebinę „Bad News Eagles“ iš Kosovo.

Trečiąją dieną prie jau minėtų nugalėtojų prisijungė ir aukščiausią pavarą pagaliau įjungę „FaZe“. Taip pat jų skriaudikai iš pirmosios dienos „ENCE“ bei „NiP“, kurie gan netikėtai lemiamą kovą laimėjo pakankamai lengvai 2-0 prieš brazilus „FURIA“. Įdomiausia tos dienos kova pasibaigė vidurnaktį, čia jėgas išmėgino, ko gero, didžiausią „Major“ patirtį iš visų turintys „Imperial“ su „FalleN“ priešaky prieš neseniai su „Cloud9“ organizacija sutartis pasirašę rusai, buvę „Gambit“. „The Last Dance“ pravardę nešiojantys brazilai, atrodo, sugrįžo keliolika metų atgal kuomet buvo stipriausia pasaulio komanda ir laimėjo du „Major“ iš eilės. Ketvirtąją vietą pasauliniame reitinge užimantys „Cloud9“ dar kartą įrodė, jog turi mažai patirties LAN formato turnyruose. Šįkart jie nusileido 1-2 ir brazilų svajonė, kurią stebėjo daugiau nei 700 tūkstančių jų gerbėjų gimtinėje, tęsėsi.

Visgi po šios pergalės jėgų dar vienai „FalleN“ ir komanda, atrodo, nebeturėjo ir paskutinioji diena baigėsi jų pralaimėjimu „Copenhagen Flames“ 0-2, kas reiškė, jog būtent Danijos penketukas tapo paskutiniu patekusiu į arenoje vyksiančias atkrintamąsias. Verta paminėti, jog „G2“, ką tik su pusbroliais „NiKo“ ir „huNter-‘‘ pratęsę kontraktus, eilinį sykį liko už atkrintamųjų borto. Savoje kovoje dėl kelialapio šis penketukas susigrūmė su „FURIA“ iš Brazilijos ir turėjo pripažinti savo varžovų pranašumą 1-2.

PGL nuotr./„NiKo“
PGL nuotr./„NiKo“

Po dviejų dienų poilsio likusios 8 „PGL Major Antwerp 2022“ ekipos jau lipa ant „Sportpaleis“ arenos scenos ir tęsia kovas dėl 1 milijono JAV dolerių prizinio fondo. Visas transliacijas, kurių partneris yra „CBET“, galite stebėti Esports Namų Twitch kanale.

Poros:

  • „FaZe“ – „NiP“;
  • „Spirit“ – „FURIA“;
  • „ENCE“ – „Copenhagen Flames“;
  • „Natus Vincere“ – „Heroic“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius